LISTA JE SVE DUŽA: Srbija dobila još jednog kandidata za mesto predsednika FSS

02.04.2021. 11:34
Piše:
Srbija Danas/Sputnik
Fudbalski savez Srbije / Izvor: MN Press
Trka se zahuktava.

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela najozbiljniji je kandidat za novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije, saznaje Sputnjik.

Otkako je Slaviša Kokeza 22. marta podneo ostavku na mesto prvog čoveka srpskog fudbala, javnost iz dana u dan spekuliše ko će ga zameniti.


GOTOVA AUKCIJA ZA POMOĆ MALOM GAVRILU: Prodata Ronaldova TRAKA, cena je PAPRENA! Evo ko je VLASNIK

ORLOVI NA CENI: Jović i Vlahović uskoro u istom timu! Velikan pravi pakleni srpski TANDEM

ORLOVI NA CENI: Jović i Vlahović uskoro u istom timu! Velikan pravi pakleni srpski TANDEM

STANKOVIĆEVE DILEME: Evo ko strepi za startnih 11 u derbiju, a koga neće biti ni u PROTOKOLU!

STANKOVIĆEVE DILEME: Evo ko strepi za startnih 11 u derbiju, a koga neće biti ni u PROTOKOLU!

Pominjana su brojna imena, od Nemanje Vidića, preko Zvezdana Terzića, Dragana Džajića, poslednje u nizu je Saša Vlaisavljević, ali je iz senke iskočio Mitar Mrkela.

Sportski direktor Crvene zvezde možda je poslednje ime na podužoj listi, ali ga treba shvatiti kao veoma ozbiljnog kandidata za novog predsednika FSS. Ima više razloga za to. Prvi je svakako uspešna biografija Mrkele u obe uloge, kao fudbalera i kao funkcionera.

Zvezdan Terzić i Mitar Mrkela / Izvor: MN Press

Nekadašnji proslavljeni član OFK Beograda i Crvene zvezde bio je na čelu Fudbalskog saveza Beograda početkom 2000. godine, radio je i u FSS, gde je bio direktor mlađih kategorija i to u periodu kada su „orlići“ pokorili Evropu 2013. godine, kasnije i svet 2015. na Novom Zelandu.

Mrkela je čovek bez mrlje u karijeri, miran, staložen, ali s odličnim organizacionim sposobnostima, što trenutno potvrđuje funkcija sportskog direktora Zvezde. Veliki broj solidno odrađenih prelaznih rokova, krunisan sa tri šampionske titule u nizu.

Dodatno važno, nikada se kroz karijeru nije iskompromitovao, a to je dobra preporuka za dobijanje „zelenog svetla“ za najprivilegovaniju funkciju u srpskom fudbalu.

Mrkelino ime se duže od mesec i po dana nigde nije pominjalo, otkako je krajem februara pred utakmicu Zvezde i Milana u šesnaestini finala Lige Evrope objavljeno da je pozitivan na virus korona.

I od tada Mrkele nema u javnosti, ali se naprasno pojavio kao kandidat, i to ozbiljan, da bude novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije.

Još jedan u nizu pluseva na njegov račun su odlični odnosi sa Draganom Stojkovićem Piksijem, novim selektorom Srbije, sa kojim je drugovao kao igrač u Crvenoj zvezdi.

​Sve to ukazuje da je Mitar Mrkela, najnovije ime na dugoj listi kandidata, ali ga treba uzeti kao ozbiljnog igrača, sa solidnim šansama da bude novi predsednik FSS.

Šest timova rezervisalo je karte za četvrtfinale Evrolige, a Real Madrid nije među njima. Zato je Realu večerašnji (21.00) meč s Olimpijakosom od presudnog značaja, a Grci nemaju šanse za prolazak. Kvota na keca je 1,25, a na pobedu Reala s više od 8,5 poena razlike 1,90Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Real - Olimpijakos.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Najlin Ešli, devojka košarkaša Krisa Hamfrisa.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

Piše:
Srbija Danas/Sputnik
02.04.2021. 11:34
Pogledajte više