BORJAN JE SKIDAO ČUDA, A NIKO MU NIJE DAO GOLČINU KAO LUKA: Stojanović za SD o karijeri i koroni u SAD i ranom odlasku iz Partizana

07.01.2021. 11:00
Piše:
Srbija Danas/Ivana Jovičić
Luka Stojanović / Izvor: Foto: MN Press - Youtube printscreen/VSport Videos
"Jedina stvar koju bih iskreno promenio da mogu da vratim vreme, sigurno je to da ne bih tako rano otišao iz crno-belih."

Prve fudbalske korake napravio je u Partizanu, ali kockice su se tako sklopile da nikada nije debitovao za prvi tim crno-belih već je svoju sreću tražio u Sportingu, Apolonu, Muskronu, Antverpenu, Čukaričkom. Sjajne partije u dresu tima sa Banovog brda preporučile su ga članu MLS lige, ekipi Čikaga, čiji čelnici nisu gubili vreme već su uradili sve da Luka Stojanović stigne u Ameriku. 

SRBIN KOGA JE LIPI NAZVAO - AZIJSKI IBRAHIMOVIĆ Dejan Damjanović za SD: "Situacija sa koronom bila je teška u Koreji, sada je to iza nas"

SRBIN KOGA JE LIPI NAZVAO - AZIJSKI IBRAHIMOVIĆ Dejan Damjanović za SD: "Situacija sa koronom bila je teška u Koreji, sada je to iza nas"

ČOVEK SA DRUGE PLANETE: Pogledajte 10 stvari koje je u fudbalu uradio jedino Ronaldinjo (VIDEO)

ČOVEK SA DRUGE PLANETE: Pogledajte 10 stvari koje je u fudbalu uradio jedino Ronaldinjo (VIDEO)

PLAKAO KAO MALO DETE: Batistuta je LEGENDA fudbala, a ovaj detalj mu je obeležio karijeru (VIDEO)

PLAKAO KAO MALO DETE: Batistuta je LEGENDA fudbala, a ovaj detalj mu je obeležio karijeru (VIDEO)

Povreda ga je sprečila da na pravi način započne svoj američki san, ali svi u Čikagu veruju da će već u sezoni koja je pred nama nekadašnji prvotimac Čukaričkog pokazati sav svoj potencijal. Stojanović u intervjuu za portal "SrbijaDanas.com" poručuje da Amerikanci računaju na njega i objašnjava kakva je situacija "preko bare" kada je korona virus u pitanju.

Otkud odluka da karijeru nastavite u Americi? Vaš američki san nije počeo kako je trebalo zbog povrede koja vas je odvojila od terena.

- Već posle prvog poziva imao sam neki dobar osećaj. Od početka priče sam smatrao da je MLS liga parvo mesto za mene, a Amerika prava zemlja za moju porodicu i odrastanje sinova. Nažalost, desila se povreda već na drugoj utakmici, ali presudila je velika želja ljudi iz kluba. Jasno su pokazali da me žele i da me hoće u timu za naredne tri godine. Mislim da je sve to pomoglo da dobijem adekvatan tretman za oporavak i da i te kako računaju na mene za sledeću sezonu - počeo je priču za SrbijaDanas.com Luka Stojanović. 

Sezona u Americi je završena, kakvi su planovi za narednu s obzirom na aktuelnu situaciju i pandemiju korona virusa?
Šta želete sebi i najbližima u novoj godini?

- S obzirom na povredu koju sam imao u 2020. godini, za predstojeću ću svojim najbližima, sebi, a i svim ljudima, poželeti samo zdravlje. Sve ostalo će doći. Deo praznika provešću sa porodicom u Meksiku, a deo u Beogradu uz individualan rad kako bih što spremniji dočekao početak priprema.

- Liga je završena 12. decembra. Po mom mišljenju, pomalo neočekivano trijumfovao je Kolumbus. Kada je početak nove sezone u pitanju, za sada je još uvek sve neizvesno, ali iskreno verujem da će početi kao i sve do sada, sredinom januara. Nadam se da će se situacija sa koronom smiriti i da će čelnici lige i države omogućiti barem određeni broj navijača na stadionima. 

Povreda polako postaje prošlost. U MLS sezoni koja je pred nama, očekuje se da u dresu Čikaga pokažete sav svoj potencijal?

- Pored svega što se dešavalo ove 2020. godine, imao sam i tu povredu. Odigrao sam svega šezdesetak minuta za ekipu Čikaga i iskreno, nestrpljiv sam da ponovo izađem na teren i sa velikim žarom čekam početak nove sezone i novu trku za bodove.

Luka Stojanović / Izvor: MN Press
Oni koji dotad nisu pratili vašu karijeru i koji nisu znali mnogo o vama, više su se zainteresovali posle majstorskog pogotka koji ste postigali protiv Crvene zvezde, kada ste matirali Milana Borjana sa centra igrališta. Da li je taj gol za špice najbolji momenat u vašoj karijeri?

- Gol koji sam postigao protiv Crvene zvezde, me je iskreno rečeno predstavio srpskoj fudbalskoj javnosti. Sasvim sigurno je to pogodak koji je obeležio moju dosadašnju karijeru. Voleo bih da uspem da ponovim tako nešto, ali mislim da će biti izuzetno teško jer se retko kada tako idealno sklope sve potrebne kockice. Ali, još sam mlad, imam još dosta fudbalskih godina pred sobom pa ćemo videti.

Još uvek ste mladi i rano je da se svode bilo kakvi računi. Ali, kada pogledate unazad, koliko ste zadovoljani onim što ste dosad postigli? Da li biste nešto promenili da možete?

- Iskren da budem, zadovoljan sam onim što sam postigao do sada. Jedina stvar koju bih iskreno promenio da mogu da vratim vreme, sigurno je to da ne bih tako rano otišao iz Partizana. Bio sam izuzetno mlad. Ruku na srce, kada stigne ponuda za igrača Partizana, bilo da ima 16 ili 26 godina, malo ko ostane imun na to. Većina bi oberučke prihvatila ponudu kao što sam i ja, jer igrači Partizana su oduvek zanimljivi na fudbalskom tržištu - zaključio je Stojanović.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Kristina, izabranica Aleksandra Mitrovića.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

Piše:
Srbija Danas/Ivana Jovičić
07.01.2021. 11:00
Pogledajte više