MEČ POSLE KOGA JE SVE JASNIJE: Inter i Šahtjor hvataju poslednji voz!

09.12.2020. 16:01
Piše:
Srbija Danas
FK Inter / Izvor: Profimedia
Pobede su neophodne.

Nakon večerašnjeg meča u kojem Inter dočekuje Šahtjor mnoge stvari će biti jasnije kada je u pitanju mesto u nokaut fazi Lige šampiona. Treba napomenuti i da oba tima moraju ići na pobedu, što ovaj meč čini dodatno zanimljivijim. 

LIGA ŠAMPIONA: Tadić vodi Ajaks u osminu finala

LIGA ŠAMPIONA: Tadić vodi Ajaks u osminu finala

PRŠTAĆE U AUSTRIJI: Direktan OKRŠAJ za opstanak u Ligi šampiona

PRŠTAĆE U AUSTRIJI: Direktan OKRŠAJ za opstanak u Ligi šampiona

OGLASILA SE MINISTARKA ŠPANIJE: Ne priznajemo tzv. Kosovo kao nezavisnu državu, šta će biti sa utakmicama u grupi "B"?

OGLASILA SE MINISTARKA ŠPANIJE: Ne priznajemo tzv. Kosovo kao nezavisnu državu, šta će biti sa utakmicama u grupi "B"?

Neroazuri“ su na prethodne tri utakmice zabeležili tri pobede i u dobrom raspoloženju dočekuju duel sa Ukrajincima. Trijumf u Menhengladbahu u prošlom kolu (3:2) ostavio ih je u igri za plasman u 1/8 finala Lige šampiona, ali ne zavise samo od sebe. Naime, Interu će pobeda doneti mesto u nokaut fazi ukoliko na „Benrnabeu“ ne bude nerešeno. Svaki rezultat koji nije pobeda značio bi i kraj na međunarodnoj sceni ove sezone pre zime. Lukaku je dao tri gola na poslednja dva meča, a primio je veliku odgovornost na sebe izjavom da je mađu pet najboljih napadača na svetu u ovom trenutku. Zbog toga će se od njega najviše o očekivati da reši „rudare“.

Inter večeras (21.00) u Milanu mora da savlada odlični Šahtjor, i da navija za Real protiv Menhengladbaha. Samo u tom scenariju može dalje. Kvota na keca na Meaci je 1,35, a na kombinazziju 1&3+ 1,63. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Inter – Šahtjor.

Konte neće moći da računa na Vidala, Naingolana i Vesina. To bi moglo da prouzrokuje probleme u veznom redu, posebno u defanzivnim zadacima.

Rudari“ su ove sezone pokazali dva lica u Ligi šampiona.  S jedne strane, dva puta su tukli Real Madrid, a s druge dva puta poniženi u duelima sa Borusijom iz Menhengladbaha. Jedino su bili „neutralni“ protiv Intera u Ukrajini kada nije bilo golova. Za duel sa „neroazurima“ su se baš naoštrili – razbili su Minaj sa 5:1 u domaćem šampionatu. Izraelac Solomon je proradio u decembru i on će verovatno biti najveća pretnja po gol Intera u odsustvu povređenih Moraeša i Fernanda.

Spisak povređenih u Šahtjoru je inače podugačak. Najzvučnije ime na njemu svakako je Konopljanka koji je već dugo van stroja. Isti je slučaj i sa levim bekom Ismailijem i vezistom Mališevim, koji nisu odigrali nijedan meč ove sezone. Na tom spisku su još i defanzivci Kornilenko i Krivtsov.

U Ukrajini pre 40-ak dana nije bilo golova. Međutim, letos su se ova dva kluba sastala u polufinalu Lige Evrope i Inter je pobedio sa čak 5:0. Lautaro Martinez i Lukaku su dali po dva gola, a D’Ambrosio jedan. Pa „petarda“ iz Dizeldorfa će „neroazurima“ nesumnjivo biti zvezda vodilja.

 

Piše:
Srbija Danas
09.12.2020. 16:01
Pogledajte više