ZA SRBIJU DANAS: Milojević ispratio staru i najavio Zvezdine planove za novu godinu (VIDEO+FOTO)

01.01.2019. 09:06
Piše:
Srbija Danas/D. Nikolić
Vladan Milojević / Izvor: Srbija Danas
Šef struke crveno-belih sumirao godinu u kojoj je izabran za najboljeg trenera.

Godina za nama, 2018, bila je odlična za Crvenu zvezdu. Klub iz Ljutice Bogdana dočekao je proleće u Evropi, osvojio titulu u Superligi, a zatim i obezbedio učešće u Ligi šampiona, posle mnogo godina čekanja. I sve to pod komandom Vladana Milojevića, koji je na kraju, proglašen i za najboljeg srpskog trenera. Kao i 2017. godine, osvojio je "Zlatnu loptu" (šta je tada rekao pročitajte OVDE). Šef struke crveno-belih u novogodišnjem intervjuu za portal Srbija Danas sumirao je godinu na koju može da bude ponosan. 

Za početak razgovora, dao je ocenu, kako na ličnom, tako i na planu ekipe...

- Jaka osmica. 

 

Već ste naglasili da vam je posebno draga utakmica u Salcburgu, kada je obezbeđen plasman u grupnu fazu Lige šampiona. Koji je trenutak za kojim žalite, da ste bili blizu, ali da ipak niste uspeli da ostvarite cilj? 

- Dvomeč sa moskovskim CSKA. Tada nismo uspeli da prođemo dalje u Ligi Evrope. 

U najavama utakmica uvek kažete da se za svaku pripremate potpuno isto. Ali kada se zna da ste ove sezone za rivale imali Jirgena Klopa, Tomasa Tuhela ili Karla Anćelotija, da li je neki meč bio poseban motiv? 

- Nemate poseban motiv. Priprema utakmica je u stvari kliše, liče jedna na drugu. Jedina razlika je što vam je za evropsku utakmicu potrebno više vremena. Kada igramo u Srbiji, manje-više poznajemo sve igrače, pa samim tim i manje vremena je potrebno. 

Izvučeni su parovi osmine finala Lige šampiona. Liverpul će igrati protiv Bajerna, a Pari Sen Žermen sa Mančesterom. Mogu li Zvezdini protivnici iz grupe da prođu dalje? 

- Mislim da mogu, ali sve su to utakmice 50-50. Ne može da se kaže da je neko izraziti favorit. Svaka prognoza može da padne u vodu. 

Ko će po vama osvojiti titulu? 

- Nemam nekog favorita, ali neka to bude ekipa iz naše grupe. Liverpul ili Pari Sen Žermen.  

Vladan Milojević / Izvor: Srbija Danas
Zvezda ima veliku prednost na kraju jesenje polusezone, a ima i šansu za osvajanje Kupa. S obzirom na trenutni odnos snaga, da li ćete smatrati sezonu neuspešnom, ako ne bude Duple krune? 

- Bez osvajanja trofeja, svaka sezona je bezuspešna. Nema veze da li je to u prošlosti ili budućnosti. Već smo, na početku rekli da je prvenstvo prioritet. 

Prozivka je zakazana za 10. januar, (Milunović, Vulić i Vidić). Plan za broj pojačanja i na kojim pozicijama sigurno je napravljen? 

- Prelazni rok je živa stvar i veoma teško je pričati. Okvirni plan postoji, ali će se to verovatno menjati iz dana u dan. Videćemo, ali ćemo da uradimo sve što je najbolje za Zvezdu.  

U ZVEZDU DOŠAO JOŠ JEDAN NOVAJLIJA: Potpisao je, dobrodošlicu mu poželeli predsednik i direktor (VIDEO)

Bilo je igrača koji u proteklom periodu nisu imali veliku minutažu? Razmišljate li o pozajmicama? 

- Videćemo. Važno nam je i šta igrači misle, tako da ćemo da razgovaramo. U svakom slučaju, biće ih. 

Napravljen je i plan priprema (više pročitajte OVDE). Da li ćete u Sloveniju i Tursku voditi i neke klince? 

- I to ćemo da vidimo. Pripreme će biti podeljene na dva dela, pa ćemo da vidimo. Ali će neki igrači sigurno da idu. 

Pričalo se i mogućnosti da preuzmete reprezentaciju Srbije, što je generalni direktor Zvezdan Terzić odbacio. Šta po vama treba da uradite u Zvezdi, pa da kažete, sve sam uradio, mogu na novi izazov? 

- Nisam ja još završio neke stvari u Crvenoj zvezdi. Ne znam ni šta bi to bilo, da bih mogao da kažem. Trudim se da dam sve od sebe. A za ostalo, videćemo dokle ćemo da stignemo. A za te priče o reprezentacije... Ne bih da komentarišem, ali je vođenje reprezentacije velika čast. 

Vladan Milojević, Mitar Mrkela i Zvezdan Terzić / Izvor: Srbija Danas
Ove sezone mnogo se više priča o stvarima koje nemaju veze sa terenom, već sa drugim, da kažemo sporednim stvarima, sudijama, uslovima za igru... Imate li komentar na to? 

- Ja na te stvari tako ne gledam. Svi mi koji radimo, moramo da damo podršku srpskom fudbalu. Nije toliko loše, koliko se predstavlja. Nemam komentar, ali mišljenje imam. Ipak, ne bih ga javno iznosio. Trebalo da svi uradimo još više, da damo podršku. Ako je mi ne damo, kao akteri, u godini koja je veoma lepa za sve nas. Pričam i o reprezentaciji koja je napravila dobar rezultat. Bilo je i klubova iz Srbije koji su igrali u kvalifikacijama za Ligu Evrope - zaključio je Milojević. 

BONUS GALERIJA

Pogledajte i kako su Delije dočekivale protivnike Zvezde u Ligi šampiona. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

 

Piše:
Srbija Danas/D. Nikolić
01.01.2019. 09:06
Pogledajte više