MILOJEVIĆ: Čeka nas derbi, svaki bod je veoma važan

12.04.2019. 13:47
Piše:
Srbija Danas
Vladan Milojević / Izvor: MN Press
Utakmica je zakazana za subotu, za 18 časova.

Crvena zvezda protiv Radničkog. Prvoplasirani tim i najbliži pratilac odmeriće snage na stadionu "Rajko Mitić" u utakmici prvog kola plej-ofa Superlige Srbije, a derbi je najavio šef stručnog štaba beogradskih crveno-belih Vladan Milojević. 

MNOGO IM SE ŽURI: Sergej opet na radaru evropskog VELIKANA (FOTO)

MNOGO IM SE ŽURI: Sergej opet na radaru evropskog VELIKANA (FOTO)

ZBOG OVOGA SE NAPUŠTA I TEATAR SNOVA: Nemanja Matić dobio PONUDU zbog koje ODLAZI iz Mančestera

ZBOG OVOGA SE NAPUŠTA I TEATAR SNOVA: Nemanja Matić dobio PONUDU zbog koje ODLAZI iz Mančestera

KO ĆE DA NAM SUDI? Posle Mažića, još DVOJICA srpskih arbitara na zadatku u inostranstvu

KO ĆE DA NAM SUDI? Posle Mažića, još DVOJICA srpskih arbitara na zadatku u inostranstvu

- Očekuje nas pravi derbi. Mi smo se spremali maksimalno. Očekuje nas lepa i kvalitetna utakmica u jako dobroj atmosferi. Na kraju maratonskog, prvog dela prvenstva, osam ekipa je zasluženo u plej-ofu i na pozicijama na kojima jesu. Bodovi su podeljeni i sledi mini šampionat, a prethodne bitke bile su samo borba za startne pozicije. Sledi derbi protiv rivala za titulu. BiĆe veoma interesantno u narednih sedam kola, u opticaju je 21 bod i svaki je od velike važnosti. Pozivam zato navijače da dođu u što većem broju, da nas podrže i kreiraju atmosferu kakvu samo oni umeju da naprave - rekao je Milojević uz komentar igračkog kadra. 

- Ekipa je u redu, mislim da mogu da računam na sve igrače, svi su u trenažnom procesu, nemamo nekih problema, samo problemčića, ali to ćemo da vidimo u toku današnjeg dana. Ima zamora, slažem se, ali takav nam je posao, mi smo profesionalci, moramo da se povinujemo, moramo da budemo mentalno jaki. Mislim da moji igrači jesu jaki, trudićemo se odradimo kao i do sada. Jesmo odigrali mnogo utakmica, ali celo prvenstvo se svodi u dve nedelje, što utakmici daje veliku važnost. To jeste opterećenje, ali u svakom slučaju, mi smo to sklonili sa strane, ceo fokus nam je na utakmici sa Radničkim. 

Kao i Zvezda, i gosti sa "Čaira" imaju dobar niz. U svim takmičenjima Radnički je vezao 32 utakmice bez poraza. 

- Radnički je za svaku pohvalu. Ima kontinuitet od prve utakmice i igrao je standardno dobro, osvajao bodove, poobarao dosta rekorda u svojoj istoriji. Ima mnogo iskusnih igrača, internacionalaca i mladih... Dobra ekipa, takmičarska. Sigurno zaslužuju to mesto. Sve to je začinjeno jednim od najboljih trenera u Srbiji, gospodinom (Nenadom) Lalatovićem, koji je uspeo svoj karakter da prenese na ekipu. Očekuje nas teška utakmica, pravi derbi, nećemo se spremati nešto posebno, nego kao i za ostale utakmice. Pozivam naše navijače da dođu, ovo je završnica prvenstva, ciljna ravnina u kojoj greške ne bi trebalo da budu dozvoljene.

Milojević je takođe odgovorio na konstataciju novinara da je trenutno najveći derbi srpskog fudbala Zvezda - Radnički, a ne duel sa Partizanom.

- Mi smo profesionalci, ne možemo da delimo utakmice. Znam da mislite na motiv, ali šta ćete veći motiv nego kad igrate protiv ekipe koja je osvojila drugo mesto? Posle podele bodova nije neka razlika. Morate da živite sa onim što jeste. Svaka naredna utakmica nam je najvažnija, a to je ona sa Radničkim. Motiva moramo da nađemo, mi smo profesionalci i imaćemo motiva za utakmicu - zaključio je Milojević. 

LIGA EVROPE: Benfiki pripao "srpski derbi", Napoli pred eliminacijom (VIDEO)

LIGA EVROPE: Benfiki pripao "srpski derbi", Napoli pred eliminacijom (VIDEO)

Utakmica će biti odigrana u subotu, od 18 časova, a najmlađe zvezdaše očekuje lepo iznenađenje. O tome više mogu da pročitaju na OVOM linku. 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Marija Pogrebnjak, supruga ruskog fudbalera Pavela Pogrebnjaka

 

Piše:
Srbija Danas
12.04.2019. 13:47
Pogledajte više