OTVORIO DUŠU: Mitrović o samo JEDNOM klubu i JEDNOM gradu, treneru sa kojim se nije slagao, ali i bivšem zvezdašu (FOTO)

26.10.2018. 11:41
Piše:
Srbija Danas
Aleksandar Mitrović / Izvor: Profimedia
Posle Partizana i Anderlehta usledila je selidba na Ostrvo.

Aleksandar Mitrović je posle odlaska iz Partizana stigao u Anderleht, a zatim otišao u Englesku. Prva "stanica" je bio Njukasl, a zatim je obukao dres Fulama. Napadač reprezentacije Srbije sumirao je utiske u razgovoru za engleske medije. 

Ni trenerska GROMADA nije mogla da spreči svog učenika da MLATI na terenu i van njega (VIDEO)

ZA ISTORIJU: Meč Liverpula i Zvezde je ušao među DESET (FOTO)

- Bilo je veoma teško u Njukaslu. Jedan grad, jedan klub. Sve u vezi sa Njukaslom bilo je ludo. Ponekada je lepo, ali ponekada samo želite da dve bude mirno, i samo da budete sa svojom porodicom. Kada niste srećni na terenu, jednostavno ne želite da razmišljate o fudbalu. U Njukaslu, to jednostavno nije moguće - rekao je Mitrović, uz osvrt na saradnju sa Rafaelom Benitezom, strategom Svraka. 

- Nismo odgovarali jedan drugom. Nisam se uklapao u njegovu taktiku, i nije mi bilo komotno da igram. Zato i nije mogao da izvuče najbolje od mene. Ali nije to ništa lično, to je samo posao.

Sada je u Londonu...

- Živim blizu reke i uvek je lepo kada mogu da provedem vreme sa porodicom. Niko ne može da vas ometa. Uživam u svemu. Pokušavam da što više vremena provedem sa decom. Ja sam u suštini veoma fin, i miran tip. Isti sam onaj momak, ali i znam da sam često bio u sukobu sa nekim ljudima. Sada sam koncentisan samo na golove. Kada igram, pokušavam da pobedim. To je deo mene, i kojeg god igrača da pitate kazaće vam isto. 

Pre nego što je otišao u Fulam, postojala je i mogućnost da karijeru nastavi u Midlzbrou. Ipak, presudio je "srpski faktor", a to je menadžer i zemljak Slaviša Jokanović. 

- Hvala Bogu da smo ostali u kontaktu. On je jedan od razloga zbog kojeg sam izabrao Fulam. Trener ima uticaj na mene, a posebno mi značu kada mogu da pričam sa nekim iz svoje zemlje. Uvek je lepo kada čuješ savet na svom jeziku. Odličan je momak, dobar menadžer i uživam da radim sa njim. Smiren je, pošten i zna da iz mene izvuče najbolje. 

Priznao je Englezima da su mu idoli bili Alan Širer i Didije Drogba, ali se osvrnuo i na Srbe u Premijer ligi. Igrali su, Nemanja Vidić u Mančester junajtedu, Branislav Ivanović u Čelsiju i Aleksandar Kolarov u Mančester sitiju. 

- Kao Srbin logično je da gledate Vidića, Ivanovića i Kolarova, ali je među njima najveće ime Vidić. On je jedan od najboljih defanzivaca koji je ikada igrao u Premijer ligi - zaključio je Mitrović. 

NEJMAR I MBAPE IM NISU DOVOLJNI: PSŽ krenuo u poteru za jednim od najboljih napadača današnjice (FOTO)

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Pratite nas i na Instagram profilu SrbijaDanas.com.

Piše:
Srbija Danas
26.10.2018. 11:41
Pogledajte više