MITROVIĆ JUNAK FULAMA POSLE GOLA PORTUGALU: Bila je ovo sjajna godina (VIDEO)

19.11.2021. 18:29
Piše:
Srbija Danas
Aleksandar Mitrović / Izvor: Reuters
Srpsk ireprezentativac u centru pažnje.

Veliku pažnju je Aleksandar Mitrović privukao i u Londonu među navijačima Fulama pošto je u 90. minutu meča protiv Portugala golom doneo Srbiji pobedu i direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Katar.

Mitrović je po povratku u Fulam sumirao utiske iz Lisabona.

IZ VEDRA NEBA: Saša Ćurčić ima PRVI trenerski POSAO! Debitovaće na klupi OVOG kluba!

IZ VEDRA NEBA: Saša Ćurčić ima PRVI trenerski POSAO! Debitovaće na klupi OVOG kluba!

GROBARI SU OVO ŽELELI DA ČUJU: U Partizan stigla VAŽNA odluka iz UEFA

GROBARI SU OVO ŽELELI DA ČUJU: U Partizan stigla VAŽNA odluka iz UEFA

U ZAO ČAS: Siti bez De Brujnea, Belgijanac dobio koronu

U ZAO ČAS: Siti bez De Brujnea, Belgijanac dobio koronu

- Ostvarili smo istoriju. San je postao java, bilo je to fenomenalno veče. Nestvarno je šta smo postigli, pobedili smo Portugaliju na njihovom terenu što je prava retkost. Način na koji smo pobedili je posebno impresivan. Dominirali smo u svakom aspektu igre, u posedu, šutevima, svakom segmentu - rekao je Aleksandar Mitrović. - Bio sam učesnik Svetskog prvenstva već, ali način na koji smo igrali ove kvalifikacije i kako smo ih okončali je impresivan. U Srbiji je ovaj uspeh proslavljen kao da smo osvojili Svetsko prvenstvo. Osećaj je neverovatan. 

Za godinu dana od tragičara do junaka

U samo godinu dana je Mitrović prošao put od tragičara do junaka pošto je promašio prošle godine penal protiv Škotske u meču koji je odlučivao o putniku na Evropsko prvenstvo, ali se sve vratilo u Lisabonu.

- Prošlo je tačno godinu dana od promašaja protiv Škotske. Bila je ovo sjajna godina. Sve je to život, kroz karijeru prolazite kroz teške periode tokom kojih donesete odluku da li ćete se boriti ili predati. Nikad nisam odustao, trudim se da držim podignutu glavu i da naporno radim, a to se ove sezone isplatilo. Ovo je sjajna godina za mene, ponosan sam zbog svega, izgleda kao san - zadovoljan je Mitrović. 

Veza Fulama i Srbije

Među navijačima Fulama je odjeknuo uspeh Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a urpavo je Mitrović taj zbog kojeg je sve jača veza Srbije i Fulama.

- Kad Srbija igra, 100 posto Fulamovih navijača je uz nas, ali ta ljubav je u oba smera. Kad Fulam igra navijači u Srbiji su uz klub. Gledaju utakmice Fulama i lepo je što postoji ta podrška. Broj Fulamovih pristalica u Srbiji konstantno raste. Svi u Srbiji znaju šta Fulam znači za mene i svi poštuju klub svim srcem. Siguran sam da je tako i među pristalicama Fulama kada Srbija igra - zaključio je Mitrović. 

 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Sanja Vukašinović, strelkinja Srbije

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

Piše:
Srbija Danas
19.11.2021. 18:29
Pogledajte više