Disciplinska komisija KAZNILA Zvezdinu legendu! Stigao ODGOVOR iz Humske! (FOTO)

08.06.2018. 10:39
Piše:
Srbija Danas
FK Partizan / Izvor: MN Press
Crno-beli izdali saopštenje.

Disciplinska komisija FSS novčano je kaznila člana Izvršnog odbora zaduženog za regularnost takmičenja Superlige Srbije Dragišu Binića, jer je vređao predsednika Partizana Milorada Vučelića.

Ovaj organ FSS pokrenuo je sredinom marta disciplinski postupak protiv Dragiše Binića, a završen je izricanjem novčane kazne proslavljenom fudbaleru Crvene zvezde. Prijavu protiv Binića podneo je potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić, dok je Komisija utvrdila da je član IO FSS zadužen za regularnost prekršio Disciplinski pravilnik FSS.

Podsetimo, Binić je poslednjih dana februara u jednom od dnevnih listova vređao predsednika osvajača Kupa Milorada Vučelića, uz obrazloženje "da nije dorastao funkciji koju obavlja, da je slučajno tu, kao i da ga je neko na tu funkciju postavio".

Osim toga, Dragiša Binić je u tekstu širio neistine i klevetao Milorada Vučelića izjavama da "predsednik FK Partizan zamajava narod i da svojim izjavama izaziva tuče navijača na ulicama".

U obrazloženju odluke Disciplinske komisije FS Srbije navodi se još da je Dragiša Binić kažnjen novčano, sa 150.000 dinara, a ne zabranom vršenja dužnosti od najmanje 6 meseci jer su u obzir uzete olakšavajuće okolnosti i činjenica da Binić nije pravio iste prekršaje u prošlosti. Ovako izgleda odluka o kazni:

dokument / Izvor: Foto: printscreen

Odmah posle odluke FSS, oglasio se i potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić:

- U svetu lažnih diploma, upitnih doktorata, kada u struci govore najmanje stručni a o regularnosti oni sa više krivičnih prijava, snaga pravno izgovorene reči još uvek, istina retko i teško, ume da dopre do nosilaca pravničkih funkcija. Justicija, boginja pravde, prikazana sa povezom preko očiju i mačem, da bi bila slepa za pritiske i uticaje a dosledna da bi, kako Rimljani rekoše, "suum cuique tribuere" - svakom njegovo pravo po zasluzi dala, najzad ima razlog za zadovoljstvo" - istakao je Vuletić u pisanoj izjavi medijima.

Na pitanje da li Binić može da nastavi sa obavljanjem funkcije u FSS, posle kažnjavanja, operativac crno-belih je odgovorio:

- Sila prava nađačala je pravo sile pa je tako ovo prva osuda jednog funkcionera FŠ od strane Disciplinske komisije kojom se postavlja pitanje da li isti čovek, sada prvostepeno osuđen, može da obavlja istu funkciju - člana Izvršnog odbora FŠ zaduženog za regularnost takmičenja? Ovo je, ujedno, i dobronamerni apel čelnicima FSS da se na odgovorna, a posebno pravnička mesta u našoj krovnoj kući fudbala postavljaju ljudi od struke, skrupula i digniteta, jer se na taj način najbolje štite i čuvaju institucije. Nije uzalud naš narod odavno rekao: "Nije škola magare" - u prepoznatljivom tonu rekao je Vladimir Vuletić.

Sve najnovije vesti o Mondijalu u Rusiji možete da pročitate OVDE.

Piše:
Srbija Danas
08.06.2018. 10:39
Pogledajte više