NIJE SAMO BORJAN: Za Kanadu će igrati još jedan Srbin!

02.12.2021. 14:31
Piše:
Srbija Danas
Milan Borjan / Izvor: MN Press
Dobro poznat na ovim prostorima.

Nikada bliže fudbalska reprezentacija Kanade nije bila plasmanu na Svetsko prvenstvo, pošto na startu drugog kruga poslednjeg dela kvalifikacija Konkakaf zone zauzima prvo mesto ispred SAD-a, Meksika i Paname.

SPEKTAKULARAN TRANSFER U NAJAVI: Barselona dovodi POJAČANJE iz Čelsija!

SPEKTAKULARAN TRANSFER U NAJAVI: Barselona dovodi POJAČANJE iz Čelsija!

NAVIJAČI SE UPLAŠILI: Evo zašto Dragović nije igrao protiv Voždovca

NAVIJAČI SE UPLAŠILI: Evo zašto Dragović nije igrao protiv Voždovca

Karte za Napredak i na “Marakani”

Karte za Napredak i na “Marakani”

Međutim, razlika između ova četiri tima je svega dva boda, tako da će se do kraja kvalifikacija, u kojima ima još šest kola, voditi velika bitka za prva tri mesta koja direktno vode u Katar.

Najveća uzdanica Kanade u borbi za Mondijal jeste njen kapiten, ali i vođa Crvene zvezde Milan Borjan, koji je sjajnim odbranama u nekoliko mečeva spasio svoje saigrače.

Podsetimo, Borjan je, pošto je s porodicom u Oluji 1995. iz Knina izbegao u Beograd, kasnije se preselio u Kanadu, gde je dobio državljanstvo, pa je tako stekao i pravo da brani za reprezentaciju ove zemlje, gde je dobio i čast da bude kapiten.

Poučeni dobrim iskustvo, Kanađani se nisu zaustavili na Borjanu, već planiraju novo pojačanje sa igračem koji dolazi iz Srbije. Reč je o Stefanu Mitroviću, ofanzivnom vezisti koji igra za Napredak.

Ovaj momak rođen je u Kruševcu, ali ima i pasoš Kanade, jer je još sa šest meseci sa porodicom otišao u "Zemlju javorovog lista", gde je bio do svoje 17. godine, kada se vratio i potpisao ugovor sa Radničkim iz Niša, gde i sada igra.

Tu informaciju potvrdio je Stefanov otac Ivan na društvenim mrežama.

- Nisam očekivao ovakav hajp oko Stefana i reprezentacije Kanade. Da, pozvan je na okupljanje u januaru i prihvatio je poziv. On je igrač koji je u usponu, ne budite strogi prema njemu: Svetsko prvenstvo je u torbi, verujte mi, Kanada će otići daleko - napisao je otac 19-godišnjeg fudbalera Radničkog.

Interesantno je da je Mitroviću, dok je živeo u Kanadi u Ontariju, komšija bio Milan Borjan, koji u tom gradu živi dva minuta vožnje daleko od njega.

Stefan Mitrović nije želeo da komentariše ništa dok to ne bude zvanično.

- I do mene je doprlo, ne bih da komentarišem…Kad nešto nije zvanično, onda je najpametnije ćutati. Ono o čemu trenutno razmišljam odnosi se na predstojeći duel Radničkog u Bačkoj Topoli, zatim će naići Čukarički i Proleter. Voleo bih, naravno, da se Kanada plasira na SP i na taj način ponovi uspeh iz daleke, 1986.godine - rekao je Stefan Mitrović za Sport klub.

Sve najnovije vesti o fudbalu pročitajte na OVOM linku.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Snežana Borjan, supruga Milana Borjana.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

Piše:
Srbija Danas
02.12.2021. 14:31
Pogledajte više