NIKAD VIŠE PROBLEMA: Krstajić pričao o povređenima i otkrio ko će biti starter u napadu (FOTO)

19.03.2019. 19:43
Piše:
Srbija Danas
Mladen Krstajić I Antonio Rukavina / Izvor: Foto: FSS
Utakmica se igra sutra od 20:45.

Fudbaleri Srbije sutra od 20.45 igraju prijateljski meč protiv Nemačke u Volfsburgu, što će Orlovima biti provera pred utakmicu protiv Portugalije u ponedeljak od 20.45 u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Selektor Srbije Mladen Krstajić je na konferenciji za medije istakao velike kadrovske probleme koje ima Srbija.

DA LI VAM SE SVIĐA? Ovo je lopta za kvalifikacije za EURO 2020 (FOTO)

DA LI VAM SE SVIĐA? Ovo je lopta za kvalifikacije za EURO 2020 (FOTO)

KADETI SE SPREMAJU: Kuljić izabrao za napad na Irsku

KADETI SE SPREMAJU: Kuljić izabrao za napad na Irsku

- Imamo sedam povređenih igrača koji nisu doputovali. To su odlični, isukusni fudbaleri. Matića nećemo imati ni za Portugal, kao ni Prijovića. Nedostaju i Tadić, Kostić, Kolarov i Mitrović, ostali su u Beogradu da probamo da ih oporavimo do četvrtka kako bi nam se priključili u Lisabonu. I Fejsa ima problema, videćemo na licu mesta u Portugalu kakva će biti situacija sa njim - naglasio je Krstajić koji je otkrio i ko će biti startni napadač. - Momci koji će u sredu izaći na teren sigurno će dati maksimum. Možda neki nemaju dovoljno iskustva, ali garantujem da želje ni kod koga ne manjka. Sastav za Nemce? Luka Jović će igrati od prvog minuta.

Luka Jović i Marko Grujić / Izvor: MN Press

Na kratko se osvrnuo Krstajić na učešće Srbije na Mondijalu u Rusiji, ali i na ono što predstoji Orlovima, kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

PANTELIĆ OTKRIO TAJNU: Ovo je ULOGA Nikole Žigića u reprezentaciji Srbije (FOTO)

PANTELIĆ OTKRIO TAJNU: Ovo je ULOGA Nikole Žigića u reprezentaciji Srbije (FOTO)

- Što se tiče Svetskog prvenstva, mislim da smo se zasluženo kvalifikovali. Međutim, sticajem nekih okolnosti nismo prošli u drugi krug. Ostvarili smo cilj da budemo prvi u grupi u Ligi Nacija. Sledeći cilj nam je plasman na Evropsko prvenstvo, probaćemo preko kvalifikacija, a ako u tome ne uspemo, onda ćemo to probati da uradimo preko završnice u Ligi nacija. Jedno je sigurno, srpski fudbal ima perspektivu - rekao je selektor Orlova koji je prokomentarisao i selekciju Nemačke. - Posle igračke karijere, veoma mi je drago što sam ponovo ovde kao trener. To je san koji mi se ostvario. Što se tiče promena u reprezentaciji Nemačke, to je sasvim normalno u fudbalu. Nemačka teži da bude velesila, a u poslednje vreme je imala problema.

ČAST I ZADOVOLJSTVO: Milan Pavkov ODUŠEVLJEN pozivom u reprezentaciju (FOTO)

ČAST I ZADOVOLJSTVO: Milan Pavkov ODUŠEVLJEN pozivom u reprezentaciju (FOTO)

Osim Krstajića i Antonio Rukavina je deo karijere proveo u Nemačkoj igrajući za Borusiju Dortmund i Minhen 1860, a pričao je i o svom statusu među Orlovima.

- Prenošeno je po medijima da ja pokušavam da se oprostim od reprezentacije. Rekao sam da bi mlađi trebalo da dođu, ali mišljenja sam da je selektor taj koji poziva. Bitan je kvalitet, to treba gledati, a ne ko je mlad ili star. Smatram da ja zaslužujem da budem u nacionalnom timu. Što se tiče nekog mog naslednika, vidim ga u mladoj reprezentaciji, u pitanju je Milan Gajić - jasan je Rukavina.

 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Marija Pogrebnjak, supruga ruskog fudbalera Pavela Pogrebnjaka.

 

 
 
Piše:
Srbija Danas
19.03.2019. 19:43
Pogledajte više