NOSI IME I PREZIME NAJVEĆEG LJUBIMCA GROBARA: I protivi se NASILJU na društvenim mrežama! (FOTO)

22.06.2017. 21:47
Piše:
Srbija Danas
Dragan Mance / Izvor: Srbija Danas
Golove proslavlja kao slavni stric.

Ime Dragana Mancea ostaće večita simbolika svih navijača Partizana. Legendarni napadač crno-belih tragično je izgubio život 3. septembra 1985. godine, u saobraćajnoj nesreći, ali mit o jednom, po mnogima, najboljeg golgetera sa jugoslovenskih prostora i dalje živi u fudbalskoj Srbiji.

Sudbina je htela da se tri leta, posle odlaska idola južne tribine, rodi njegov bratanac, koji je poneo ime slavnog prethodnika. Fudbaslku karijeru započeo je takođe u Partizanu, a golove proslavlja kao njegov večiti idol, bacajući se na kolena, sa visoko podignutim rukama u vis.

ANDRIJA PAVLOVIĆ: Deca moraju da prijave roditeljima sve što može da liči na digitalno nasilje (FOTO)

FUDBALER RADNIČKOG PORUČUJE: Deco, manite se društvenih mreža (FOTO)

Da li ste bili žrtva digitalnog nasilja? Ako jeste kako ste rešili tu situaciju?

- Nisam bio žrtva digitalnog nasilja, ali ukoliko bih se našao, sigurno bi ga eliminisao iz kontakata i, bez razmišljanja, učinio sve da tome stanem na put - kaže Dragan Mance junior, prvotimac batajničkog srpskoligaša BSK-a 1925.

Član Orlova se suočavao sa neprijatnostima na društvenim mrežama, OTKRIO kako ih je rešio (FOTO)

Šta savetujete deci koja su bila u toj situaciji?

- Prvenstveno da čim vide da tako nešto pokazuje na nasilje, da odmah prijave roditeljima, osobama sa kojim žive ili ljudima koji su za to zaduženi.

Dragan Mance, Saša Ilić / Izvor: Srbija Danas
Koliko je nasilje prisutno na društvenim mrežama?

- Ne znam da li i ima nasilja u virtualnom svetu, ali ukoliko i postoji, neophodno je da se korenito i ekspresno rešava.

Koji najuvredljiviji komentar ste dobili?

- Pošto se bavim fudbalom, dobijam razne uvredljive komentare, ali iskreno, ne obazirem se na to, jer su to isključivo navijačka opredeljenja i utakmice za bodove. Posle 90 minuta, sve se na tome završava.

LEONARDO U AL AINU!? Ivica Iliev je MORAO hitno da REAGUJE!

Da li imate dete u svom okruženje koje je svakodnevno na društvenim mrežama?

- Imam, naravno, svakodnevno viđam decu sa telefonima u rukama. Nema deteta u Srbiji koje ne koristi internet, bilo da su igrice ili društvene mreže u pitanju. Tome su, donekle, i roditelji krivi, jer im u ranom detinjstvu kupuju skupocene telefone, o tome su generacije unazad mogle samo da sanjaju. Naše igračke iz detinjstva bile su lopte i parkovi, to je sada izgubilo smisao, sve se svodi na internet.

SRPSKI VIDEOTON MELJE: Nikolić SRUŠIO učesnika Lige šampiona! (FOTO)

Šta bi ste rekli najmlađima da nikako ne kače na društvene mreže?

- Ne bi trebalo da iznose sve u javnost, kao ni da kače slike u kupaćim kostimima i u donjem vešu. Jer to današnje devojčice i dečaci rade, a upravo takvo eksponiranje dovodi do nasilja - naglasio je Dragan Mance, veliki fan crno-bele porodice.

 

Log out nasilje / Izvor: Profimedia

U okviru našeg projekta LOG OUT nasilje, koji se realizuje u saradnji sa Gradom Beogradom, a usmeren je na prevenciju i suzbijanje posledica digitalnog nasilja, u narednim mesecima imaćete priliku da se informišete o tome kako da ostanete bezbedni na internetu, na šta treba da obratite pažnju, kako da uočite zlostavljanje u digitalnom svetu i da steknete mnoštvo drugih korisnih znanja koja će pomoći da u Srbiji rastu bezbedna deca.

Podržite nas, jer zaštita dece zavisi od svih nas!

Piše:
Srbija Danas
22.06.2017. 21:47
Pogledajte više