OD 5 DO 10: Sanogo kao švajcarski sat, pa ozbiljan prekid filma, Falćineli NA IVICI OFSAJDA da postane Zvezdin Pipo Inzagi

23.10.2020. 08:19
Piše:
Srbija Danas/ N. R.
Seku Sanogo / Izvor: Reuters
Ocene crveno-belih na startu Lige Evrope.

Borjan: Standard koji je golman Crvene zvezde postavio u evropskim utakmicama minulih sezona opravdao je i u Zinshjamu. Kapiten crveno-belih ulivao je sigurnost odbrani prilikom svake intervencije, ali rakete Baumgartnera i Dabura nije mogao da zaustavi. Ocena: 6,5.

SPORNA SITUACIJA: Arbitar nije svirao faul, a ekspert za suđenje JASAN - sve čisto (VIDEO)

SPORNA SITUACIJA: Arbitar nije svirao faul, a ekspert za suđenje JASAN - sve čisto (VIDEO)

STANKOVIĆ SE OGLASIO POSLE PORAZA: Sudijska odluka nema veze! Objasnio šta se TAČNO DESILO: "Pitao sam..."

STANKOVIĆ SE OGLASIO POSLE PORAZA: Sudijska odluka nema veze! Objasnio šta se TAČNO DESILO: "Pitao sam..."

HIT: Džordan i Rit SLAVILI uz tradicionalno srpsko jelo! Uz hranu i ĐUSKANJE, ludo su se ZABAVILI (VIDEO)

HIT: Džordan i Rit SLAVILI uz tradicionalno srpsko jelo! Uz hranu i ĐUSKANJE, ludo su se ZABAVILI (VIDEO)

Eraković: Skupo plaćena greška iz 163. večitog derbija nije pokolebala mladog štopera. Delovao je samouvereno na terenu “Pre Zero arene” kao da u nogama ima masu evropskih ispita. Pokazao je da ima čvrst karakter, iako je Baumgartner njemu pobegao kod vodećeg gola Hofenhajma. Ocena: 7.

Milunović: Siguran, autoritativan u skoku. Iznosio je loptu sa toliko samopouzdanja kao da je plejmejeker crveno-belih. U situaciji posle kornera i kiksa golmana Baumana za korak zakasnio da stavi pečat na dobru partiju. Na kraju je pogrešio, loše ispucao loptu i “pokrenuo” akciju domaćina kod drugog gola i umanjio svoj učinak. Ocena 6,5.

Strahinja Eraković i Nemanja Milunović / Izvor: Reuters

Degenek: Bila je to dobra partija reprezentativca Australije, na nivou Lige šampiona. U poslednjim trenucima meča, kada je koncentracija popustila, Degenek nije stigao da napravi ofsajd i Dabur je zakucao loptu u mrežu Beograđana. Ocena: 7.

Gajić: U odbrani je neutralisao nekadašnjeg saigrača iz zlatne omladinske reprezentacije Mijata Gaćinovića. Međutim, u fazi napada nije bilo konkretne pomoći desnog beka, koji je ovoga puta igrao po boku ispred tri štopera. Ocena: 6.

Rodić: Mogao je da zabeleži vrednu asistenciju, ali u finišu prvog poluvremena Spiridonović nije iskoristio odličnu loptu sa levog boka. Korektna defanziva, ali i par sitnih grešaka koje su mogle ozbilnije da utiču na dešavanja na terenu. Ocena: 6.

Seku Sanogo / Izvor: Reuters

Sanogo: Jak kao stena, vrlo racionalan, miran na lopti. Pokazao je kako se protivnik zaustavlja u kaznenom prostoru remplovanjem, a da se ne načini penal. Međutim, izgubljena lopta na 16 metara u poslednjim sekundama prvog poluvremena mogla je skupo da košta crveno-bele. Da je pogodio jednom iz dve situacije glavom posle kornera u nastavku meča bio bi heroj crveno-belih. Ocena: 6,5.

Nikolić: Trudio se, ali brzo će zaboraviti utakmicu sa Hofenhajmom. Nije bio previše konkretan. Kod prvog gola domaćina je zakasnio za pedalj da dođe do lopte na centru. Baš toliko je malo falilo prvaku Srbije da dođe do povoljnog rezultata na teškom gostovanju. Ocena: 5,5.

Spiridonović: Kao da je igrao u grču, plašeći se da ne napravi neku krupniju grešku. Kada se malo oslobodio treme pokazao je da u njemu ima štofa, ali će za to morati da sačeka neku drugu šansu na evropskoj sceni: Ocena: 5,5.

Katai: Još jednom pokazao odanost Crvenoj zvezdi. Izašao rovit na teren i u par situacija bio vrlo opasan. Nije to bila aprtija na nivou one iz večitog derbija, ali i te kao će Nemci razmišljati o njemu uoči meča u Beogradu koji će odigrati dve ekipe. Ocena: 6,5.

Falćineli: Trudio se Italijan, grizao, gradio, zadržavao loptu. U polju je sve to bilo vrlo dobro, ali je ponovo nedostajala realizacija. Na ivici je ofsajda da postane Zvezdin Pipo Inzagi. Lob desnom nogom u prvom poluvremenu iz izgledne pozicije mogao je da rezultira vođstvom gostiju, ali je lopta završila preko gola. Ocena: 6.

Dijego Falćineli / Izvor: Reuters

REZERVE

Petrović (od 76. minuta): Plus za hrabrost. Nije se uplašio duela sa vezistima Hofenhajma, pokušavao je da vuče loptu napred. Premalo vremena za konkretniji učinak. Ocena: 6.

Vukanović (od 76. minuta). Zamenio nedovoljno oporavljenog Kataija, ali nije učinio ništa vredno pomena. Pasivan kod drugog gola Hofenhajma. Ocena: 5,5.

Ben (od 76. minuta): Ušao umesto Spiridinovića, dva puta poslao upotebljive centaršuteve iz prekida, ali u igri nije uspeo da se nametne: Ocena: 6.

Pavkov (od 85. minuta): Što se tiče voljnog momenta, moglo bi ovih 10-ak minuta protiv Hofenhajma da posluži snažnom napadaču kao odskočna daska za buduće dane. Bez ocene.

Simić (od 85. minuta). Upisao prve minute na evropskoj sceni ove sezone, ali premalo za konkretniji učinak. Bez ocene.

Dejan Stanković / Izvor: Reuters

CRVENA ZVEZDA: Kada izgubiš 2:0 prva asocijacija je da si rutinski položio oružje pred protivnikom. Ali, nije bilo baš tako na startu Lige Evrope sa Crvenom zvezdom, naprotiv.

Prema prikazanoj igri crveno-beli su zaslužili bod, ali im je ponovo nedostajao “faktor iks” da period dobre igre materijalizuju pogotkom u mreži rivala. Protiv Omonije su danak neefikasnosti platili ostajanjem bez šanse za plasmanom u Ligu šampiona, u dvorištu Hofenhajma bez bod(ov)a koji bi im već u uvodnoj rundi odškrinuo vrata evropskog proleća. Tim Dejana Stankovića je u četiri dana na dve važne utakmice postigao samo gol i to iz jedanaesterca.

Bez konkretne završnice Zvezdi može da bude još teže protiv Libereca i Genta, koji će se u naredna dva kola verovatno učauriti na svojoj polovini terena na stadionu “Rajko Mitić”.

Mogla je Zvezda vrlo lako da stigne do jake “osmice” u Nemačkoj, ovako ocena – 6,5. U tome je valjda i razlika između Bundes lige i Superlige Srbije.

Piše:
Srbija Danas/ N. R.
23.10.2020. 08:19
Pogledajte više