ODRŽANA SKUPŠTINA FSS: Kokezi POVERENJE do 2023. godine (FOTO)

17.03.2019. 18:15
Piše:
Srbija Danas/Blic
Kokeza / Izvor: MN Press
Glasanje obavljeno u Staroj Pazovi.

U Sportskom centru FSS, u Staroj Pazovi, održana je Skupština Fudbalskog saveza Srbije, na kojoj su glavna tema bili vanredni izbori. Proces provere i usaglašavanja sa UEFA rezultirao je novim mandatom Slaviše Kokeze, koji će najmanje do 2023. godine obavljati funkciju prvog čoveka srpskog fudbala.

KRSTAJIĆ MOŽE DA ODAHNE: Reprezentativac Srbije samo lakše povređen (FOTO)

KRSTAJIĆ MOŽE DA ODAHNE: Reprezentativac Srbije samo lakše povređen (FOTO)

Jednoglasnom odlukom, svih 68 odbornika koliko ih je bilo na prvoj konstitutivnoj sednici Skupštine u Staroj Pazovi, ponovo su ukazali poverenje čoveku koji od maja 2016. godine obavljao tu funkciju.

Prvi konstitutivnu sednicu je vodio počasni predsednik FSS Tomislav Karadžić, sa radnim presedništvom Skupštine u sastavu: Marko Pantelić, Nenad Bjeković, Novica Tončev, Savo Milošević, generalni sekretar Jovan Šurbatović i Tomislav Karadžić.

FSS / Izvor: MN Press

Slaviša Kokeza je dobio novi mandat od 2019. do 2023. godine, tokom kojeg će biti organizovano Evropsko prvenstvo 2020. godine, kao i Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru. Za vreme dosadašnjeg predsedničkog mandata, Orlovi su sa njim na čelu izborili plasman na Mondijal u Rusiji, osvojili prvo mesto u Ligi nacija i ostvarili pravo igranja u baražu za Evropski šampionat 2020. godine.

- Posebno bih pozdravio goste iz FIFA i UEFA i gospodina Maljkovića. Plasman reprezentacije na SP je nešto što o bih posebno pomenuo. Posle tri velika takmičenja smo izborili plasman na Svetsko prvenstvo kao prvi u grupi. Da bi se fudbal razvijao učinićemo sve da stvorimo najbolje uslove za reprezentaciju da bi se plasirala na EP. U Ligi nacija je selekcija pokazala visok kvalitet i otvorila vrata da se i na ovaj način plasira na EP. Uigran je tim i posle najnovijih pobeda je Srbija je značajno popravila plasman na FIFA listi. Plasman mlade selekcije na EP za mlade u Italiji, superiorno je osvojila prvo mesto u grupi i najavila borbu za najviši plasman - rekao je Kokeza.

Projekat izgradnje nacionalnog stadiona je odavno pokrenut i na tome se svakodnevno radi, po rečima predsednika FSS ubrzo kreće izgradnja objekta.

- Uskoro će biti gotove studije izvodljivosti, i počeće gradnja. Biće to jedan od najvećih i najlepših stadion ovog dela Evrope. FSS najavljuje izgradnju stadiona od Vranja do Subotice radi razvoja fudbala i to po najvišim standardima FIFA. Izgradnja administrativne kuće fudbala, Savez mora da modernziuje administraciju. Treba obezbediti prostor ili kupiti prostor za administraciju. Nove investicije sporsksog centra koji važi za jedne od najsavremeniji na svetu. Upravo je završen rad na rekonstrukciji svlačionica, a tek slede radovi na daljem usavršavanju. FSS će nastaviti da pomaže klubovima radi podizanja kvaliteta fudbala. Do sad je dodeljeno više od 20 terena, sledi postavljanje terena sa veštačkom travom, LED reflektora i semafora. Sledi i veća podrška regionalnim savezima. Sportsku opremu dobilo je više od 1.200 klubova širom Srbije, ovu akciju nastavljamo ne bi li svaki klub dobio opremu - rekao je novi/stari predsednik FSS.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Prema rečima Kokeza, FSS je sa državama iz regiona započeo pripreme za podnošenje kandidatura za organizaciju Svetskog ili Evropskog prvenstva.

- Benefit su ogromni, imamo veliku podršku UEFA. Izgrađeni su snažni partnerski odnosi i uzajamno uvažavanje, UEFA nam šalje konstantnu podršku i zajedno se radi na realizaciji. Pozivam vas da svi nastavimo sa poslovima ukoliko se slažete sa mojom vizijom i tako ostvarimo sve ciljeve - kaže Slaviša Kokeza.

Fudbalski savez Srbije na čelu sa Kokezom prethodnih godina značajno je pomogao infrastrukturu na stadionima širom Srbije, kao i "malim" klubovima". Primera radi, Radnik iz Surdulice je dobio novi semafor, stadion Mačve u Šapcu dobio je moderne LED reflektore...

 

Piše:
Srbija Danas/Blic
17.03.2019. 18:15
Pogledajte više