OGLASILA SE I UEFA: Sada je jasno da li je meč između Spartaka i Radničkog bio namešten zbog kladionica

16.05.2018. 13:53
Piše:
Srbija Danas
Srđan Obradović / Izvor: MN Press
Duel na kome je u centru pažnje bio sudija Srđan Obradović.

Navodne informacije da je ishod meča Spartak - Radnički (2:0) imao veze sa kladionicama, demantovala je Evropska fudbalska unija. FSS je odmah, nakon što su se pojavile spekulacije da je meč na kom se "proslavio" sudija Srđan Obradović, koji je svirao nepostojeći penal, zatražio od UEFA podatke da li ima neka saznanja o tome, pošto ona ima svoj strucni tim koji se bavi sprecavanjem nameštanja utakmica.

Iz sedišta UEFA, prenosi Žurnal, ubrzo je stiglo obaveštenje da u Nionu nemaju saznanja, ali ni naznaka da je meč odigran u Subotici sumnjiv zbog kladionica, da nikakvih povećanih i sumnjivih uplata nije bilo.

Podsećanja radi, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su sudiju sa pomenutog meča Srdana Obradovica zbog postojanja "osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja".

Obradović je sumnjiv  da je na utakmici u Subotici, izmedu Spartaka i niškog Radničkog (2:0), iskorišcavanjem službenog položaja favorizovao domaći tim i tako ga, kako je saopšteno, stavio u povoljniji položaj u odnosu na protivnika u direktnom duelu za izlazak u Evropu.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE. 

 

 

Piše:
Srbija Danas
16.05.2018. 13:53
Pogledajte više