OGLASILI SE IZ FSS: Nije reč o NAMEŠTANJU mečeva već o "neregularnostima"

17.04.2021. 11:20
Piše:
Srbija Danas
FSS / Izvor: MN Press
Zbogo ovoga su timovi kažnjeni.

Nakon odluke Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije da kazni pojedine klubove, koja je podigla veliku prašinu u javnosti, i dalje nije dobila svoj epilog. Naime, UEFA je skrenula pažnju, FSS reagovao, kazne su podeljene, ali je termin "nameštanje mečeva" potpuno pogrešan. 

DOBRE VESTI ZA STANOJEVIĆA: Štoper spreman za meč sa Vošom!

DOBRE VESTI ZA STANOJEVIĆA: Štoper spreman za meč sa Vošom!

ZASLUŽENO: Matić u timu kola Lige Evrope!

ZASLUŽENO: Matić u timu kola Lige Evrope!

GROBARI SU OVO ČEKALI: Tošić PRELOMIO - evo gde nastavlja KARIJERU!

GROBARI SU OVO ČEKALI: Tošić PRELOMIO - evo gde nastavlja KARIJERU!

Naime, Borac i Jagodina su dobili kazne, da bi se Čačani nakon toga i žalili, jer smatraju da nisu bili deo nikakvog nameštanja.

Sada se oglasio i komesar za integritet u Fudbalskom savezu Srbije, Svetislav Đurović, koji je za "Novosti" objasnio zbog čega su ova dva kluba, u stvari, kažnjena.

- Običnom navijaču sigurno ni sada nije jasno kako pravni eksperti prave razliku između neregularnosti i nameštaljke. U ovom slučaju Jagodina i Borac su kažnjeni jer su "pustili" svoje rivale, koji to nisu znali, pa nisu ni snosili posledice – naveo je Đurović i dodao:

Mančester Siti je praktično obezbedio titulu u Premijer ligi, u Ligi šampiona je u polufinalu, a danas (18.30) protiv Čelsija igra i za plasman u polufinale FA kupa. Plavci su nominalni domaćini na Vembliju, ali su Građani favoriti - kvota na dvojku je 1,88, kec je 4,30, a iks 3,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Čelsi - Mančester Siti.

- Utvrdili smo na osnovu informacija UEFA da je došlo da narušavanja integriteta i da je bilo neregularnih radnji na pojedinim utakmicama. UEFA je uradila analizu čitavog slučaja. Ne radi se o nameštanjima, već o neregularnostima koje su širi pojam i tu je uključeno mnogo činilaca u smislu potencijalnih rizika - rekao je Đurović.

Između ostalog, Đurović je pojasnio i zašto se u drugim zemljama ove stvari rešavaju na drugačije načine.

- U Španiji i nekim drugim zemljama učesnici fudbalskih nameštaljki su često završavali u zatvoru. Kod nas takvih drsatičnih slučajeva još nije bilo , a u prethodnih nekoliko klubovima su takođe samo oduzeti bodovi. I na tome je ostalo - kaže Đurović i dodaje:

- FS Srbije nije organ gonjenja. Mi se u ovom delu posla držimo nadležnosti iz disciplinskog pravilnika. Taj poslednji postupak još nije okončan niti pravosnažan. Organi FSS imaju apsolutnu podršku rukovodstva, vršioca dužnosti predsednika Marka Pantelića da se u pravnik okvirima dobije epilog. Svakako ćemo sarađivati sa tužilaštvom i policijom ukoliko se bude vodio krivični postupak - zaključio je Svetislav Đurović.

 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Milica Ristić, devojka Nikole Rađena

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

Piše:
Srbija Danas
17.04.2021. 11:20
Pogledajte više