OPTIMISTA: Bivši igrač Vojvodine tvrdi da su OVI PROBLEMI Zvezde i Partizana šansa LALA za titulu

24.09.2016. 09:26
Piše:
Srbija Danas/Sportski Žurnal
Tanjga / Izvor: MN Press
Novosađani su lideri Superlige.

Miroslav Tanjga, nekad istaknuti prvotimac i sportski direktor Vojvodine, svojevremeno i član Crvene zvezde, smatra da trka za šampionsku titulu u Srbiji može da bude veoma zanimljiva. Tanjga je član generacije koja je Vojvodini 1989. godine donela poslednja titulu državnog prvaka, a veruje da ova generacija predvođena trenerom Nenadom Lalatovićem može da ponovi taj uspeh. 

ODLAZI VEĆ U JANUARU? Legenda Zvezde ODVODI prvotimca Partizana (FOTO)

– Vojvodina ravnopravno može da se takmiči sa Crvenom zvezdom i Partizanom . E, sad, prvenstvo je dugo. Mada, sećam se, nama su govorili „nećete izdržati, pašćete na kraju”. Sad, verovatno, direktni rivali i javnost identično misle i pričaju. Momci na to ne bi trebalo da se osvrću već igraju svoje. Kvalitet imaju, tvrdim: Zvezda i Partizan nisu nimalo bolji. Vojvodina je i organizaciono ojačala, ne vidim zašto ne bi bila prvak.   

LALATOVIĆ: Protiv Zvezde se povlačimo samo u JEDNOM slučaju

BOŽOVIĆ REALAN: Pa nije Vojvodina Barsa ni Real (FOTO)

Nenad Lalatović sa fudbalerima Vojvodine / Izvor: MN Press

USKORO U ISTOM DRESU: Ljubimac Grobara i ljubimac Delija zajedno u evropskom velikanu? (FOTO)

Tanjga dodaje da je šansa Vojvodine u nagomilanim problemima "večitih rivala".

– Samo kvalitet ekipe i glad za uspehom vode ka trofejima, razumljivo, i organizaciona umešnost rukovodstva kluba. Vojvodina ima i, priželjkujem, sve klupske strukture neće propustiti priliku da se urežu u istoriju. Zvezda je mnogo investirala ovog leta u igrače, zatim neslavno okončala evrokvalifikacije. Otud ogroman pritisak, sezona bez titule bila bi ravna katastrofi! Vojvodinu, opet, ne bi trebalo da dotiču potrošena količina novca protivnika, ponajmanje dugo neviđena dezorganizacija Partizana. Tamo se očito žešće bore za pozicije, nego što vode računa o timu i takmičenju. Nastali vakuum bi Vojvodina trebalo, da ne kažem: morala da iskoristi - zaključio je Tanjga.

TAJSON U KOPAČKAMA: Jokanović NOKAUTIRAO igrača (VIDEO+FOTO)

Piše:
Srbija Danas/Sportski Žurnal
24.09.2016. 09:26
Pogledajte više