OVA ZVEZDINA TROJKA JE POSEBNA: Toliko slučajnosti, toliko poklapanja, ma to je NEVEROVATNO (FOTO)

21.10.2016. 10:42
Piše:
Srbija Danas
FK Crvena zvezda / Izvor: Foto: crvenazvezdafk.com
Utakmica Spartak Ždrepčeva krv - Crvena zvezda počeće u subotu, u 15 časova.

Fudbalere Crvene zvezde u subotu očekuje gostovanje Spartaku, a uoči utakmice 13. kola Superlige pod "posebnom lupom" biće trio crveno-belih, Stefan Ilić, Srđan Plavšić i Stefan Milošević. Osim što su rođeni iste godine (1995.), pomenuta trojka je ranije bila u subotičkom klubu. 

- Spartak svi pamtimo po odličnoj atmosferi, lepom druženju i po tome što nam je bio prvi seniorski klub za koji smo nastupali u Superligi. Tamo smo se afirmisali kao igrači i celo to iskustvo predstavljalo nam je odskočnu dasku za dolazak u Zvezdu - rekao je za kluspki sajt Ilić koji je u Ljutice Bogdana stigao posle Plavšića. 

Zvezdin "Atomski mrav" prvi je stigao među crveno-bele. 

- Sva trojica smo isto godište i u slično vreme smo došli u Spartak. Poznavali smo se i mnogo pre toga, iz reprezentacije i uvek smo bili odlični drugovi. Neće biti neskromno da kažem da smo bili najbolji u ekipi Spartaka i zato sam se još više obradovao kada sam letos čuo da će Ilić i Milošević pojačati Crvenu zvezdu i da ću imati prilike da nastavim druženje sa njima. To može da bude veliki plus za ekipu zato što se posle toliko godina drugarstva vrlo lako razumemo na terenu - rekao je Plavšić.

Srđan Plavšić, fudbaler Crvene zvezde / Izvor: MN Press

Ali ovo nije kraj sličnostima... Miloševića i Ilića, pored istog imena, povezuje još mnogo sličnosti. 

- Došli smo u omladince Zvezde u razmaku od samo dva dana, a kasnije se ispostavilo da smo se pratili i u ostalim klubovima. Šest meseci nakon što sam potpisao ugovor sa Spartakom došao je i Stefan, pa je ponovo krenuo za mnom u Zvezdu. Slučajnost je i to što se zovemo isto i rođeni smo istog dana. Da imamo i isto prezime ovo bi prevazišlo granice mogućeg. I nama samima je jako interesantno kako postoji ovoliko sličnosti u našim životima. Zanimljivo je da smo se upoznali čak i pre nego što smo počeli da igramo zajedno u podmlatku Zvezde. Iako nismo iz istih gradova, sreli smo se na nekom turniru koji se igrao u Kostolcu. Ispostavilo se da smo od tada postali nerazdvojni - rekao je Milošević, Zvezdin levi bek.

Kao i u Subotici, bek i napadač zajedno provode dosta slobodnog vremena u Beogradu.

- Ma, ne mogu više očima da ga gledam. Šalu na stranu, kad god imamo vremena volimo da odemo na kafu, popričamo. Za deset godina koliko se družimo nijednom se nismo posvađali. Ako nije uspeo do sada da me iznervira verujem da ćemo nastaviti lepo da se slažemo i da će ovo prijateljstvo trajati čitavog života - poručio je Ilić. 

Zvezdini navijači očekuju da će veza Milošević - Ilić biti efikasna na terenu, kao što je to bio slučaj dok su branili boje Spartaka.

- Ne znam tačno koliko mi je golova Stefan namestio u Spartaku, bilo ih je, ali još je zanimljivije što sam ja njemu asistirao kod nekih pogodaka, iako bi po poziciji trebalo da bude drugacije. Deset godina igramo zajedno i zaista nam na terenu nisu potrebne reci da bismo se razumeli.

Ako se nađu na terenu u isto vreme neće im biti bitno ko će se najbolje pokazati. 

- Nije bitan pojedinačni učinak, dokle god ekipa pobeđuje. Neka prvom sledećom prilikom Stefan sačuva gol, Plavša i ja ćemo se potruditi da postignemo po pogodak, to bi bilo najpoštenije - zaključio je Ilić.

Utakmica Spartak Ždrepčeva krv - Crvena zvezda počeće u subotu, u 15 časova. 

Piše:
Srbija Danas
21.10.2016. 10:42
Pogledajte više