PARTIZANOVAC SKENIRAO NORVEŽANE: Holand im je glavni adut, ali šansu Srbije vidim u DVE stvari!

08.10.2020. 09:10
Piše:
Srbija Danas/Večernje novosti
Fudbalska reprezentacija Srbije / Izvor: MN Press
Ima nade...

Reprezentacija Srbije večeras igra prvu od potencijalno dve ključne utakmice za plasman na Evropsko prvenstvo! Posle šest i po meseci čekanja u odnosu na prvobitno određeni datum, Srbija večeras gostuje Norveškoj u Oslu! Poznato je i u kom bi sastavu "orlovi" trebalo da zaigraju u glavnom gradu skandinavske zemlje, a pobeda protiv Norvežana značila bi finale baraža narednog meseca i to u Beogradu. Da bi se došlo do meča protiv Škotske ili Izraela, potrebno je pobediti selekciju koja je u usponu i ima dosta mladih i talentovanih fudbalera. Ipak, Srbija i te kako ima svoju šansu na tom meču i to misli i Bojan Zajić.

DVA KORAKA DO EVROPSKOG PRVENSTVA: Meč godine - Srbija na teškom ispitu u Norveškoj

DVA KORAKA DO EVROPSKOG PRVENSTVA: Meč godine - Srbija na teškom ispitu u Norveškoj

ENGLEZI PREDVIĐAJU: On je budućnost Premijer lige!

ENGLEZI PREDVIĐAJU: On je budućnost Premijer lige!

KORONA U REPREZENTACIJI: Zaražena dva fudbalera nacionalnog tima!

KORONA U REPREZENTACIJI: Zaražena dva fudbalera nacionalnog tima!

Nekadašnji fudbaler Partizana, Obilića i Napretka, a sada pomoćni trener u norveškom Sandnesu, govorio je za "Večernje novosti" o kvalitetima i manama reprezentacije Norveške.

- Oni sve karte bacaju na Halanda i Sorlota, i ubeđen sam da će Lagerbek sa njima dvojicom u postavi izaći na teren protiv "orlova". Teško da će odstupiti od formacije 4-4-2, koja mu je donela uspeh protiv Severne Irske, bez obzira na to što oni po kvalitetu nisu slični Srbiji ili Austriji - kaže Zajić za Novosti.

Najveća mana Norvežana trebalo bi da je njihova odbrana.

- Deluje mi da kao i mi, imaju nešto "tanju" zadnju liniju. Štoperi Reginilsen i Ajer su spori igrači, a nemaju preteranog kvaliteta ni na levom boku. Jedino je desni bek Elabdelui opasan iz te četvorke, poznat je po ubacivanjima u napad, i njega bi trebalo da zatvorimo. Ali, definitivno vidim šansu Srbije u nešto tromijoj odbrani Norveške, kao i o činjenici da njihovi mladi igrači nemaju toliko iskustva u ovakvim utakmicama.

Zajić poručuje da, ipak, nikome ne bi davao veću šansu pre početka meča.

- Očekujem tvrdu i tešku utakmicu, šanse su 50:50. Nije isključeno da jedna greška odluči pobednika. Norvežani ulaze jako oprezno u susret, poštuju nas, i uzdaju se u mladalačku energiju njihovih zvezda. Austrija je u prošlom ciklusu pokazala kako sa njima treba da se igra - ističe srpski stručnjak.

 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Helen Steling Holt, devojka Rajana Gigsa

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

Piše:
Srbija Danas/Večernje novosti
08.10.2020. 09:10
Pogledajte više