PENZIONERSKI DANI SU PROŠLOST: Eto se VRAĆA kući i POTPISUJE za klub iz amaterskog ranga!

17.11.2020. 15:37
Piše:
Srbija Danas
Samjuel Eto / Izvor: Profimedia
Preživeo je stravičnu saobraćajku.

Proslavljeni kamerunski fudbaler Samjuel Eto početkom ovog meseca doživeo je stravičnu saobraćajnu nesreću, kada je njegov automobil udario u autobus, a on doživeo povrede glave.

HADŽIBEGIĆ U ČUDU: Srbija ima najbolji tim u bivšoj Jugi, šta se događa zna samo jedan čovek

HADŽIBEGIĆ U ČUDU: Srbija ima najbolji tim u bivšoj Jugi, šta se događa zna samo jedan čovek

NA SVADBI JE BILO 800 GOSTIJU: Kad Klop čuje kako se Salah zarazio koronom nastaće LOM na Enfildu

NA SVADBI JE BILO 800 GOSTIJU: Kad Klop čuje kako se Salah zarazio koronom nastaće LOM na Enfildu

OVO JE USPEO DA POKLONI: Sećate se golmana Vranjanaca? Napravio je JOŠ VEĆI KIKS (VIDEO)

OVO JE USPEO DA POKLONI: Sećate se golmana Vranjanaca? Napravio je JOŠ VEĆI KIKS (VIDEO)

Južnoamerički spektakl večeras (23.55) u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. - Urugvaj čeka Brazil u duelu dve verovatno najfudbalskije nacije na svetu. Kvota na keca je 3,40, na iks 3,30, na dvojku 2,20, a na 3+ 2,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Urugvaj - Brazil.

Srećom posledice po život nisu bile ozbiljne, pa se legendarni rerpezentativac "Lavova" ubrzo vratio na teren i za manje od 10 dana uspeo da pronađe angažman, iako se nalazi u fudbalskoj penziji.

Podsetimo, pre nego što je okačio "kopačke o klin", Kamerunac je igrao za Katar Sport Klub, a velike su šanse da uskoro zaigra za španskog trećeligaša Mursiju. To je potvrdio i predsednik ovog kluba Moris Panijelo.

- Po trenutnom stanju stvari, rekao bih da su šanse da Eto zaigra u našem timu 50:50. Sledeće nedelje ćemo i definitivno znati da li će potpisati. Ako ne potpiše, imamo i plan B - rekao je Panijelo.

Bio bi to spektakularan transfer, da trećeligaš angažuje tako zvučno ime.

- Imamo nekoliko investitora iz Meksika i Emirata koji će pomoći da finansijski ispratimo ovu operaciju.

Očekivanja uprave su da Eto debituje već u prvoj rundi Kup kralja protiv Levantea.

- Naravo da će igrati. Trenerov posao je da ga uklopi u tim. Svi u klubu znamo koliko je meč protiv Levantea bitan i da je vreme za velika očekivanja - istakao je prvi čovek Mursije. 

Inače, Samjuel Eto je sa samo 15 godina iz Kameruna došao u omladinski pogon madridskog Reala, dok je profesionalnu karijeru započeo u Leganesu, kao pozajmljen igrač sa "Santjago Bernabeua", pa je sa samo 16 leta debitovao u seniorskom pogonu.

Za Madriđane je "vatreno krštenje" imao sledeće sezone kao 17-godišnjak, provevši u prvom timu samo šest meseci, posle čega je usledila pozajmica u Espanjol.

Zatim je na godinu dana prosleđen na pozajmicu u Majorku, gde je "eksplodirao", pa ga je nekadašnji finalista Kupa pobednika Kupova otkupio. Na Balearima se afirmisao i posle pet sezona i 70 golova je kao veliko pojačanje prešao u Barselonu, pa je na "Kamp Nou" proveo pet sezona i doživeo najslavnije dane u karijeri, postigavši 130 golova na 199 mečeva.

Sa Kataloncima je osvojio je sve što se moglo osvojiti, kasnije je prešao u Inter, gde je takođe ostavio dubok trag, da bi ga put potom vodio u francuski Anži, premijerligaše Čelsi i Everton, italijansku Sampdoriju, turske Antaliju i Konju. Na kraju je završio karijeru u Kataru.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Sofija Tomala, devojka Lorisa Karijusa.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

Piše:
Srbija Danas
17.11.2020. 15:37
Pogledajte više