PEŠIĆ ZA SRBIJU DANAS: Razmišljam samo o osvajanju titule

24.04.2018. 07:43
Piše:
Srbija Danas/D.N.
Aleksandar Pešić / Izvor: MN Press
Napadač crveno-belih sumirao sezonu na izmaku.

Fudbaleri Crvene zvezde veoma su blizu osvajanja nove titule. Do kraja sezone ostalo je još pet kola, ali s obzirom na broj bodova i prednost koju imaju u odnosu na najvećeg rivala i najbližeg pratioca, ekipu Partizana, realno je da "četa" Vladana Milojevića zasedne na šampionski tron. Veliki doprinos ovosezonskom učinku dao je i Aleksandar Pešić.

Napadač tima iz Ljutice Bogdana sumirao je učinjeno u dosadašnjem delu sezone. Crveno-beli su krenuli od prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope i stigli do prve runde nokaut faze, a kao što je rečeno smeši im se i titula. Jedino što je pokvarilo utisak navijačima Zvezde, kao i ekipi je eliminacija u četvrtfinalu Kupa Srbije, od Mačve.

Pešić je u dosadašnjoj karijeri promenio nekoliko klubova, a u Zvezda ga je kupila od Tuluza. I kada se podvuče crta, 25-godišnjak rođen u Nišu smatra da će mu ovo biti najuspešnija sezona kako na klupskom tako i na ličnom planu. S tim da još nije počeo da se raduje, jer kako je priznao, to ne želi da uradi dok se titula i matematički ne obezbedi (kada je to moguće pročitajte OVDE). 

- Biće ovo najuspešnija sezona, naravno, ako titula bude naša. Potrebno je da osvojimo još šest bodova i ne bih unapred ništa da pričam. Što se tiče ličnog učinka, mogu da kažem da jeste - rekao je Pešić u razgovoru za Srbiju Danas.

Aleksandar Pešić / Izvor: MN Press

Bilo je perioda ove sezone, kada Pešića nije hteo gol. Jednostavno, nije lopta nije htela u mrežu.

- To je normalno u fudbalu. Nekada ide, nekada ne ide. Zato je fudbal i zanimljiv. Ne može stalno da se daju golovi ili da se asistira. Naiđe takav period. Mada, ne bih ja to ni nazvao krizom, imao sam četiri asistencije. Možda to tako deluje, jer znam da se od napadača očekuju pre svega golovi.

Ali je sada situacija znatno drugačija. Pešić je sada prvi strelac Superlige sa 24 gola, a u oba kola plej-ofa bio je strelac. Dao je drugi gol u 157. Večitom derbiju, kao i u subotu, Radničkom. A bio je i asistent Benu. 

- Pa, da... Ne ide, i onda krene kako treba sve. Ne mogu da se žalim, što bi se reklo. 

Ako se uzmu u obzir sva tri takmičenja, Pešić ima učinak od 28 golova i 25 asistencija.

Kao što je rečeno, ova sezone je bila veoma zanimljiva, za crveno-bele. Igrane su utakmice kvalifikacija za Ligu Evrope, a zatim i grupna faza sa BATE Borisovim, Kelnom i Arsenalom. Kasnije je usledio i dvomeč sa CSKA. Nažalost, to je bila poslednja "stanica" na evropskom putu. I kada je podvukao crtu, nije bilo detalja zbog kojeg je zažalio.

- Nikada se ne kajem ni zbog čega ili da žalim. Nekada vam Bog da, nekada uzme. Sve je verovatno suđeno, tako da nemam za čime da žalim. 

Međutim, izdvojio je detalj koji mu je posebno drag.

- Ako osvojimo titulu, biće mi posebno drago, a ako moram da izdvojim neki detalj, neka to bude gol Partizanu, u ovom Derbiju (šta je o golu rekao posle same utakmice pročitajte OVDE).

I kada mu nije išlo, Pešiću je u svakoj prilici trener Milojević pružao javnu podršku.

- Pričalo se tada o nekoj krizi, ali ja mislim da je bilo preuveličano, više nego što jeste. I uvek sam govorio, trener je bio tu. Pričao je sa mnom i već sam o tome nekoliko puta govorio. Stvarno sam zahvalan i njemu i stručnom štabu. Ne samo sa mnom, već sa svim igračima provode mnogo vremena. Na terenu i van njega, razgovaramo o svemu, pa i o privatnim problemima. Da nije njih, ne bismo ni mi ovako dobro igrali. 

Bio je Pešić u nekoliko klubova, u Srbiji, kasnije i inostranstvu. Samim tim, radio je sa mnogo trenera, ali je u ovom razgovoru priznao šta je po njemu izdvojilo Milojevića u odnosu na druge.

- Ubedljivo najveći šmeker sa kojim sam radio.

Gelor Kanga i Ričmond Boaći su otišli u Češku, odnosno Kinu. Da li ste u kontaktu? 

- Malo preko instagrama, ali ne mogu da kažem da smo u stalnom kontaktu - kazao je Pešić.

Kraj sezone sve je bliži, samim tim i prelazni rok je tu. Kako to obično biva, aktuelne su priče o eventualnim transferima (više pročitajte OVDE).

- Za sada ne razmišljam o tome. Glavna okupacija mi je osvajanje titule, imam još dve godine ugovora. Dobro mi je u Zvezdi i ne bih sada o tome. 

Poslednje pitanje se odnosilo na način radovanja. Odnosno, ruci ispod brade, posle svakog gola. Objasnio je i zašto je to tako.

- Tako se radovao jedan igrač koga sam upoznao. Od njega sam to i preuzeo. I kad ide i kad ne ide, uvek glavu gore. I tako idem kroz život - zaključio je ovaj intervju Pešić, otkrivši svoj životni moto.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Piše:
Srbija Danas/D.N.
24.04.2018. 07:43
Pogledajte više