PIKSI O SVOM NASLEDNIKU: Selektor ZNA tim za Irce, Tadić na novoj POZICIJI!

23.03.2021. 17:33
Piše:
Srbija Danas
Dušan Tadić / Izvor: MN Press
Srbija dobila kapitena.

Orlovi će u Dušanu Tadiću dobiti trećeg kapitena u poslednjih nekoliko godina. Posle Branislava Ivanovića i Aleksandra Kolarova, lider holandskog Ajaksa dobiće priliku da i u svojoj reprezentaciji zvanično postane vođa na terenu.

DO SADA NEVIĐEN TIKET: Isprobaj novu opciju za klađenje na meču Srbija - Irska

DO SADA NEVIĐEN TIKET: Isprobaj novu opciju za klađenje na meču Srbija - Irska

STOJKOVIĆ O KOKEZINOJ OSTAVCI: Fokusirani smo na Irce!

STOJKOVIĆ O KOKEZINOJ OSTAVCI: Fokusirani smo na Irce!

SVI SMO KAPITENI, NE SAMO JA: Piksi je doneo novu energiju, Srbija može kao Jugoslavija

SVI SMO KAPITENI, NE SAMO JA: Piksi je doneo novu energiju, Srbija može kao Jugoslavija

CELA SRBIJA JE OVO ČEKALA: Piksi OTKRIO ko će biti novi kapiten Orlova!

CELA SRBIJA JE OVO ČEKALA: Piksi OTKRIO ko će biti novi kapiten Orlova!

Selektor Orlova Dragan Stojković osvrnuo se na poređenje Dušana Tadića sa njim, u danima kada je Piksi dominirao evropskom scenom. Legendarni kapiten bivše Jugoslavije otkrio je koliko mu smetalo kada se porede Tadićeve partije sa njegovim.

- Ima velike razlike, u godinama, on je mnogo mlađi od mene. Prija kad te porede sa nekim ko je zaslužio, sećam se 2015/106 da je Dušan pokazivao talenat, sa desetkom na leđima koju nosi. E sad, da li smo slični, to je na drugima da porede. Uživao sam u njegovoj igri protiv Reala, to je fudbalska poezija, i onda si ponosan da je neko tvoj glavni glumac na toj pozornici. Takvog Dušana Tadića hoću i ovde. Daleko od toga da mi je smetalo, to je lepo da vas se sećaju i porede sa nekim - rekao je Stojković.

Šta je razlog drugačijih partija i da li Tadića vidite iza napadača ili na nekom drugom mestu?

- Ono što je dobro da je i on svestan da može daleko bolje da da za reprezentaciju. Njegove odlične igre u Ajaksu su za svaku pohvalu, ali isto tako želimo da ga vidimo u nacionalnom dresu. Razgovarali smo na tu temu, igraće ono što voli, poziciju koja će prijati njegovom talentu, mislim da će sve biti kako treba. Ne vidim ga u odbrani sigurno, igraće gore negde, neozbiljno bi bilo da ga stavim na desnog beka ili da bude centralni defanzivac. Šalim se malo - kaže "Piksi" kroz smeh i nastavlja:

- On je igrač kvaliteta koji rešava utamice, tako da će biti bliži protivničkom golu.

Da li možemo očekivati sistem sa dva napadača i oko kojih igrača ste imali muka? Da li ste raščistili oko startne postave?

- Mislim da svi koji imaju ofanzivne karakteristike su napadači, tako da ne možemo da limitiramo sastav sa jednim ili dvojicom. Možemo da igramo i sa dva i sta tri napadača, ali to ćemo videti kada sutra izađu na teren. A da tim imam u glavi, imam, nemojte misliti da ću čekati zadnji dan da odlučim ko će igrati. Nisam imao nikakav problem oko izbora igrača, ni po pitanju cele grupe, niti kada ću odlučiti ko će startovati u utakmici. Nemam nikakvu dilemu, imam jasnu sliku u glavi.

Većina igrača je u sjajnoj formi, da li ste zadovoljni kondicijom i da li je Kinoši zadovoljan?

- Nebitno da li je on zadovoljan, bitno je da sam ja zadovoljan. Igrači su raspoloženi što me raduje, što se tiče fizičke spremnosti, pretpostavljam da su umorni, dolaze iz svojih klubova, puni napora, igraju iz nedelje u nedelju. To može da predstavlja problem, imaće vremena da se odmore. Ovi treninzi što imamo su tehničko-taktički, zajednički, dobro se osećaju.

Raduje li činjenica da reprezentativci od Vas očekuju da unesete novu energiju i da li ste osetili optimizam kod njih?

- Mi se nalazimo na zajedničkom projektu. Ulog je veliki, odlazak na SP je prioirtet, obaveza koju igrači moraju da shvate. Mnogo je lepo učestvovati na SP, to je važno zbog mnogo stvari. Bitno je da nešto lepo uradite za svoj narod i ispišete istoriju. Optimista sam po prirodi, ne predajem se dok ima šansi, to želim od igrača, gledam kako igraju i ponašaju se u svojim klubovima. Ne tražim da lete jer nemaju krila, ali da igraju fudbal koji će vratiti nadu navijačima i narodu. Ubeđen sam da će to ostvariti, taj optimizam želim da prenesem na njih i budemo spremni na velika dela - istakao je selektor Srbije Dragan Stojković "Piksi".

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Ana Semenovič, bivša ruska klizačica.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

Piše:
Srbija Danas
23.03.2021. 17:33
Pogledajte više