POSLE ISTORIJSKOG USPEHA BRODARCA: Junak iz Tbilisija OTKRIO ambicije! (FOTO)

23.11.2017. 17:59
Piše:
Srbija Danas
FK Brodarac / Izvor: Srbija Danas
Omadinci ovog kluba napravili najveći rezultat u hronologiji omladinskog fudbala.

Remijem u Gruziji protiv Saburtala (2:2), juniori Brodarca napravili su istorijski uspeh plasmanom među 24 najbolja kluba Omladinske Lige šampiona. Predstavnik Srbije u kvalifikacijama za elitno takmičenje uspeo je da se domogne šesnaestine finala, pošto je prvi meč u Staroj Pazovi završen takođe nerešenim rezultatom (1:1).

FK Brodarac / Izvor: Srbija Danas

Golovima Alekse Pejića i Uroša Lukića, izabranici šefa stručnog štaba Milana Kuljića dočekali su da zaigraju u krem društvu fudbalske Evrope.

- Prezadovoljni smo konačnim ishodom. Očekivali smo čvrstu utakmicu, punu naboja kakva je i bila. Što se tiče utisaka, mislim da još nismo svesni težine ovog podviga, koji je takođe ogroman za sam srpski fudbal. Postali smo prva ekipa koja je prezimila u Evropi, u omladinskoj konkurenciji - istakao je Aleksa Pejić, jedan od junaka velikog uspeha Brodarca.

Domaćin je u finišu izjednačio i učinio meč neizvesnim...

- Bila je drama samo poslednjih nekoliko minuta, od trenutka kad su postigli drugi gol. Do tada se apsolutno nisu ništa pitali i mogu da budu srećni što su samo dva gola primili.

Koga biste voleli u žrebu da izvučete?

- Nismo još razmišljali o tome, ali koga god da izvučemo, daćemo maksimum. Najbitnije da ekipa pobedi, a ko će dati gol potpuno je svejedno. Meni gol predstavlja veliku stimulaciju da nastavim u istom stilu, presrećan sam što sam pomogao timu da uđe u istoriju - rekao je Aleksa Pejić, budućnost Brodarca i srpskog fudbala.  

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Piše:
Srbija Danas
23.11.2017. 17:59
Pogledajte više