POVERENJE PRE SVEGA: Ilić ostaje iako CSKA ne osvoji titulu!

05.06.2023. 14:50
Piše:
Srbija Danas
Saša Ilić / Izvor: MN Press
Dokazao se...

Na veoma nesrećan način ekipa CSKA iz Sofije u subotu, nisu iskoristili jedanaesterac u 100. minutu meča te je meč završen 1:1 i Ludogorec ih je zbog toga kolo pre kraja prestigao na vrhu tabele. Ipak, ohrabrujuće vesti za trenera najtrofejnijeg bugarskog kluba Sašu Ilića stižu nam iz komšiluka ovog ponedeljka, uprava je rešila da zadrži Srbina na klupi i za sledeću sezonu.

PODRHTAVA HUMSKA: Žele ga Dortmund, Milan i PSŽ, a on POTPISUJE za Partizan!

PODRHTAVA HUMSKA: Žele ga Dortmund, Milan i PSŽ, a on POTPISUJE za Partizan!

GROBARI STOPIRALI TRANSFER! Vranješ ipak NE DOLAZI u Partizan

GROBARI STOPIRALI TRANSFER! Vranješ ipak NE DOLAZI u Partizan

"KUPUJMO DOMAĆE": Partizan želi REPREZENTATIVCA Srbije!

"KUPUJMO DOMAĆE": Partizan želi REPREZENTATIVCA Srbije!

Ovu vest je pod vinjetom “ekskluzivno” plasirao bugarski portal Topsport. Navodi se da će Ilić predvoditi i sledeće sezone sofijski CSKA jer su čelnici tog kluba veoma zadovoljni rezultatima i atmosferom koja vlada u svlačionici.

Bugari su svesni da je legendarni fudbaler Partizana još uvek na početku trenerske karijere i da mora da uči još mnogo. Ovo mu je ipak tek druga sezona u kojoj samostalno vodi ekipu, prošle je sedeo na klupi Čukaričkog. Ipak, uočljiv je napredak u igri i rezultatima CSKA, koji je poslednju titulu osvojio još 2008. godine. Podsetimo, u Ilićevom stručnom štabu su još asistenti Veličko Kaplanović i Milorad Peković, kondicioni trener Darko Obradović i analitičar Slobodan Milinković. Za prestonički tim igra Lazar Tufegdžić, nekadašnji fudbaler Spartaka iz Subotice.

Dakle, na Ilićev status i ugovor za sledeću sezonu neće uticati ishod Večitog derbija sa Levski, koji se igra u sredu od 17.45 časova na stadionu “Georgi Asparuhov”. CSKA u teoriji još uvek može da osvoji titulu ako savlada Plavce, ali u praksi je to malo teže, jer male su šanse da će Ludogorec da kiksne na gostovanju Černom Moru u Varni.

Armejci su svoju zlatnu šansu ispustili u subotu. Ako CSKA na kraju završi prvenstvo iza Ludogoreca, na leto će igrati u kvalifikacijama za Ligu konferencije, zajedno sa trećeplasiranim timom (trenutno je to CSKA 1948) i pobednikom baraža između četvrtog i najboljeg iz takozvane “Grupe za Ligu konferencije”.

Pre poslednjeg kola plej-ofa, u ponedeljak i utorak će se odigrati preostali mečevi u plej-autu i tom doigravanju za Evropu između 7. i 10. tima. Danas je na programu borba za opstanak, a u prvom planu su mečevi između Pirina iz Blagoevgrada i Spartaka iz Varne, odnosno Hebera i Beroea.

Septemvri i Spartak će sigurno igrati sledeće sezone u drugom rangu, a 14-plasirani tim bi mogao da im se pridruži, pošto će igrati doigravanje za opstanak. Trenutno to je Heber, koji ima dva poena manje od Pirina, a tri od Beroea.

BUGARSKA 1 – POSLEDNJE KOLO

PLEJ-OF

Sreda

17.45  Levski - CSKA Sofija

17.45  Černo More - Ludogorec 

17.45 CSKA 1948 - Lokomotiva Plovdiv 

 

 

BONUS GALERIJA: 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

Piše:
Srbija Danas
05.06.2023. 14:50
Pogledajte više