BIO JE KAPITEN ZVEZDE: Dobio je BITKU sa ŽIVOTOM, svađao se sa Robijem, kačio sa Borhom, ostao je isti i u Švajcarskoj (FOTO)

06.09.2018. 07:08
Piše:
Srbija Danas
Milan Vilotić, Robert Prosinečki / Izvor: Foto: MN Press/Profimedia
Prošla je decenija kako je otišao sa Marakane.

Milan Vilotić ostaće još dugo u sećanju navijača Zvezde, iako već skoro deceniju ne nosi crveno-beli dres. Iako je potekao u redovima Čukaričkog, daleko veći uspeh postigao u timu iz Ljutice Bogdana. Za dve godine koliko je bio član Crvene zvezde, na teren je istrčao 47 puta i postigao dva gola. Ipak, nije sve bilo najsjajnije u tom periodu.

TOPLA DOBRODOŠLICA: Evo šta je Milojević šaljivo rekao Marinu kad je ušao u njegovu kancelariju! (VIDEO)

Čim je ušao u svlačionicu Boaći otišao kod Gobelje i postavio mu OVO provokativno pitanje! Svi su plakali od smeha (VIDEO)

Momku sa Čukarice je posle jedne povrede, očigledno nedovoljno korektnom lekarskom intervencijom, loše srasla povređena kost u predelu ramena. Vremenom, prostor između dve kosti je počeo da se kalcifikuje, što je posle nekog vremena izazvalo i pojavu tumora. Krajem avgusta 2010. godine prvotimcu Crvene zvezde lekari su pronašli tumoroidno tkivo u desnom ramenu, zbog čega je podvrgnut operaciji u italijanskoj Bolonji.

IZ GASPROMA PISALI TERZIĆU: Evo šta su Rusi poručili Zvezdi pred start Lige šampiona (FOTO)

- Nije lako, ali ovo gledam kao još jednu tešku utakmicu i jakog protivnika. U ovom trenutku se osećam dobro, kao i poslednjih nedelja, ali mirovanje je obavezno. Ovo je sada moja privatna borba koja će imati veze sa fudbalom tek kada se oporavim - rekao je tada Vilotić.

UEFA SEČE U PETAK: Može li Zvezda da prođe sa NOVČANOM kaznom (VIDEO)

Srećom, ubrzo je krajem januara 2011. godine dobio potvrdu od doktora sa klinike iz Bolonje da će i dalje moći profesionalno da se bavi fudbalom.

Ipak, pošto je vraćen u tim nije sve išlo tako glatko. Lako je ulazio u sukob sa tadašnjim trenerom Robertom Prosinečkim, pa je u dva navrata bio odstranjen iz ekipe. Da bi posle samo šest meseci od povratka na teren i bio suspendovan zbog imitiranja Prosinečkog, pa i oduzeta kapitenska traka. Zbog intervenisanja rukovodstva, vraćen je u tim ali se nije dugo zadržao. Zbog sukoba sa saigračem Borhom, opet je odrstanjen iz ekipe, a potom i stavljen na transfer listu.

Milojević u Ligi šampiona računa i na četiri mlada igrača

SJAJNE VESTI: Trudna supruga Predraga Rajkovića! (FOTO)

Na kraju je Vilotić napustio beogradski tim bez obeštećenja i sreću okušao u Švajcarskoj. Dve godine je igrao za Grashopers (2012.-2014.), gde je za 44 utakmice četiri puta zatresao mrežu. I tamo je srpski fudbaler imao nesuglasice. Naime, naš 31-godišnji defanzivac je krajem marta prekomandovan u omladinski tim, jer je pokazao nepoštovanje prema glavnom treneru Muratu Jakinu. Srbin je napao turskog stručnjaka da ubija timski duh, da mu nedostaju hrabrost i profesionalizam. Vilotić je još rekao da Jakin sumnjivo bira igrače za startnih 11, pa je je uprava kluba odmah reagovala. Stala je uz trenera, a nekadašnjeg igrača Crvene zvezde prekomandovala u omladinski tim Grashopersa.

POČELI ZAVRŠNI RADOVI: Marakana će da ZABLISTA već protiv Napolija (VIDEO)

Posle toga prešao je u redove Jang Bojsa i za tri godine na 56 mečeva dao sedam golova. Ipak, doneo je odluku da se vrati u Grashopers, ali je ove godine ponovo promenio klub i postao član Sent Galena.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Piše:
Srbija Danas
06.09.2018. 07:08
Pogledajte više