PRED NAJVAŽNIJI MEČ ORLOVA: Đuričić zbog POVREDE igrao pod INJEKCIJAMA!

20.10.2020. 12:01
Piše:
Srbija Danas/Sport klub
Filip Đuričić / Izvor: Profimedia
Ima li razloga za zabrinutost?

Mladi fudbaler, reprezentativac Srbije, Filip Đuričić. koji trenutno nastupa za italijanski Sasuolo, pružao je odlične partije u dresu Orlova na mečevima sa Norveškom i Turskom, upravo na meču u Istanbulu doživeo je nezgodnu povredu kolena, zbog koje je selektro Ljubiša Tumbaković mogao da bude prilično zabrinut jer Srbiju očekuje duel sa Škotskom koji će odlučivati o plasmanu na prvenstvo Evrope. Međutim, mladi Đuričić je odlučio na riskantan potez. 

OGLASILA SE SUDIJSKA STRUKA: Progovorili o telefonskim pozivima u poluvremenu! Sanogu NEPRAVEDNO crveni, penal je bio

OGLASILA SE SUDIJSKA STRUKA: Progovorili o telefonskim pozivima u poluvremenu! Sanogu NEPRAVEDNO crveni, penal je bio

TELEVIZIJSKI "OKRŠAJ" STEVANOVIĆA I DEGENEKA: Mi ne volimo njih, niti oni nas...

TELEVIZIJSKI "OKRŠAJ" STEVANOVIĆA I DEGENEKA: Mi ne volimo njih, niti oni nas...

RADIĆE DISCIPLINSKA KOMISIJA: Prijavljeni SKANDALI sa derbija, slede kazne!

RADIĆE DISCIPLINSKA KOMISIJA: Prijavljeni SKANDALI sa derbija, slede kazne!

- Povreda kolena me zabrinula - oglasio se Đuričić.

No, ono što je bitno je da povreda nije potrajala dugo. 

- Dan, dva trajala je briga. Sad sam bolje. U stvari, dobro sam. Danas ću na trening Sasuola, radiću s grupom, nadam se – nesmetano - izjavio je Đuričić i nastavio. 

- Dogodilo se na utakmici sa Turskom, u Istanbulu, čak nije to ni bio jak udarac, uglavnom, pojavio se hematom, zatim je koleno pomodrelo. Postavilo se pitanje učešća na gostovanju Bolonji, ostvarena je komunikacija sa Beogradom, konkretno Androm Milutinovićem, iz stručnog štaba nacionalne selekcije, s kojim se zdravstvena služba Sasuola često konsultuje u vezi raznih povreda igračkog kadra. I, pala je odluka da igram pod injekcijama, mada nisam neko od onih ko ih rado prihvata. Rečeno mi je usput da ću sutradan da osetim bolove, ali i kako je to uobičajena reakcija, da će sve brzo da prođe.

Kreće Liga šampiona, a večeras (21.00) na Stamford Bridžu gostuje Sevilja. Biće to izuzetno zanimljiv meč, a kvota na pobedu Čelsija je 2,15, dok je dupla šansa X2 1,70. Kvota na 3+ je 1,65. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Čelsi - Sevilja.

Završilo se odlično. Sasuolo je pobedio, ja sam prošao kroz sve što je najavljeno, na redu je Torino. U petak. Nećemo, valjda, mi da budemo prvi tim protiv kojeg će ekipa mog reprezentativnog saigrača Lukića da se ovajdi u ovoj sezoni i izbriše nulu iz tabele? Ma, nećemo - uverava Đuričić.

Sasuolo je hit Serije A, deset bodova iz četiri kola, 13 datih golova, ispred je samo stoprocentni Milan?

- Nismo se proslavili u drugom delu prošlog prvenstva, pokvarilli smo plasman, zato planiramo da u tekućoj sezoni održimo kontinuitet i konkurišemo za izlazak na evropsku scenu. Zasad je sve u redu, a, do kada će tako da bude...Daj Bože da traje dugo, dugo...Sasuolo je, to često s velikim zadovoljstvom naglašavam, familijarni klub, atmosfera je izuzetna, tim je dobar, trener je dobar, igrači se poznaju u dušu, tako je, recimo, jedna akcija uvežbavana uoči susreta sa Bolonjom urodila plodom ili mojim golom, svejedno, protiv Mihinog sastava. Ne zanosimo se najvišim pozicijama, ali spremni smo svakom da zapretimo, pa i velikanina, gde god se susretnemo - zaključio je Đuričić.

Reprezentaciju Srbije u finalu baraža očekuje duel sa Škotskom, 12. novembra u Beogradu. Đuričić je iskoristio priliku da se priseti poslednjeg međusobnog duela ove dve reprezentacija, u kojem je briljirao. 

- Škotska je tu, pred nama, ako sam joj u Novom Sadu, na lošem terenu i po hladnom vremenu, na poslednjem međusobnom susretu reprezentacija, dao dva gola iz nekih odbitaka, sad ću...Bar gol da postignem. I odemo na EP - zaključio je Filip Đuričić za SK.

 

Piše:
Srbija Danas/Sport klub
20.10.2020. 12:01
Pogledajte više