PREDSEDNIK LEGIJE MIODUSKI: Nadam se da će Pankov i Žozue uskoro doći u Poljsku

06.10.2023. 17:41
Piše:
Srbija Danas
Darijuš Mioduski / Izvor: Profimedia
Igrači uhapšeni posle meča Lige konferencije u Holandiji.

Predsednik Fudbalskog kluba Legija iz Varšave Darijuš Mioduski rekao je danas da se nada da će srpski fudbaler Radovan Pankov i Portugalac Žozue, koji su uhapšeni posle meča Lige konferencija protiv AZ u Alkmaru, uskoro biti pušteni iz pritvora u Holandiji i da će doći u Poljsku. Mioduski je na početku konferencije za medije potvrdio da niko iz kluba nije u kontaktu sa Pankovim i Žozueom, koji su i dalje u pritvoru.

KOŠARKA JE U ČAČKU UČITELJICA ŽIVOTA – U OŠ „VUK KARADŽIĆ” OBNOVLJEN TEREN U ČAST LEGENDARNOG NASTAVNIKA FIZIČKOG

KOŠARKA JE U ČAČKU UČITELJICA ŽIVOTA – U OŠ „VUK KARADŽIĆ” OBNOVLJEN TEREN U ČAST LEGENDARNOG NASTAVNIKA FIZIČKOG

"NEKOLIKO NJIH SE NE OSEĆA DOBRO": Duljaj u problemu pred meč sa Mladosti

"NEKOLIKO NJIH SE NE OSEĆA DOBRO": Duljaj u problemu pred meč sa Mladosti

ALEGRI U PROBLEMU: Vlahović i Kijeza presjaču gradski derbi

ALEGRI U PROBLEMU: Vlahović i Kijeza presjaču gradski derbi

 - Nisu nam dali ni šansu da se pobrinemo za naša dva igrača, nisu nam dozvolili da idemo sa njima. Danas je situacija bolja i nadam se da će oni uskoro doći u Poljsku. Mi sigurno nećemo odustati i uradićemo sve da istina izađe na videlo. Samo su holandski advokati koje smo angažovali u kontaktu sa njima dvojicom. UEFA radi na tome da oni budu pušteni. Žozue je već svedočio, Radovan čeka svoj red. Mislim da će cela ova situacija dodatno da nas zbliži - rekao je predsednik Legije na vanrednoj konferenciji za medije u Varšavi.

Prvi čovek Legije se obratio javnosti zbog skandaloznih dešavanja posle meča protiv AZ u Alkmaru koji su okončani hapšenjem Pankova i Žozuea. Haos je nastao zbog toga što je obezbeđenje onemogućilo polovinu ekspedicije Legije da izađe sa stadiona i uđe u autobus. Kako tvrdi Mioduski, prolaz je zatvoren zbog navijača poljskog tima. Gosti su se žestoko bunili, a u centru pažnje su bili Pankov i Žozue. Srbin je ušao u verbalni okršaj sa jednim od radnika obezbeđenja koji ga je prvobitno napao. Pankov ga je zatim odgurnuo, a ovaj pao, udario o zid i slomio ruku u predelu lakta. Holandska policija je u četvrtak uveče saopštila da je Pankov uhapšen zbog napada na službeno lice, a iza rešetaka je završio i Žozue. Ostatak tima se vratio u Varšavu.

 - Ne znam ni za jedan slučaj u kom su stručni štab i tim napadnuti od strane obezbeđenja, to je nezamislivo. Niko od nas nije udario bilo kog člana obezbeđenja. Agresija je bila sa njihove strane, ponašanje gospodina koji je svedočio o svemu tome bilo je toliko agresivno da se pitam da li je bio pod uticajem određenih droga - istakao je Mioduski koji je šokiran dešavanjima u Alkmaru. - Sve što se dogodilo oko sat vremena posle meča je nestvarno. Kad razmislim o tome, imam osećaj da to nije bio incident, tenzija je rasla. Čuo sam od mnogih ljudi o klubu priče o načinu na koji su nas tamo tretirali. Prava katastrofa, to je neprihvatljivo. Svi u timu smo šokirani, svi su zabrinuti za njih.

Mioduski je potvrdio da nije bilo razgovora sa predstavnicima AZ Alkmara.

 - Niko iz holandskog kluba nas nije kontaktirao do sad, imam dobre odnose sa menadžmentom kluba i voleo bih da tako i ostane. Mene su udarili nekoliko puta, kad sam hteo da odem zajedno sa našim uhapšenim igračima, brutalno su me gurnuli policajci koji su bili u punoj opremi. Naši pravnici rade na prikupljanju materijala i branićemo svoje igrače. Njihov gradonačelnik nije želeo naše navijače u svom gradu. Bili su prinuđeni da po karte idu u Hag, to je neverovatno - zaključio je Mioduski.

 

Piše:
Srbija Danas
06.10.2023. 17:41
Pogledajte više