PROPAO KAO ŽETON: Vredeo je 20 miliona evra, JURIO ga Arsenal, a sada je na PROBI u 11. timu belgijskog prvenstva

17.07.2019. 05:52
Piše:
Srbija Danas
Igrači Stouka / Izvor: Profimedia
Pao je na niske grane.

Saido Berahino, bivši napadač Stouk Sitija i VBA, nalazi se na probi u belgijskom Zulte Varegemu. Berahino je rane bio jedan od cenjenijih napadača u Premijer ligi, a svojevremeno je bio na meti Arsena Vengera, u periodu kada je bio menadžer Tobdžija. Tražili su ga i ostali engleski velikani, poput Liverpula i Čelsija, a u igri je bila suma od 20 miliona evra.

E, OVO JE DRIM TIM: Barselona saopštila, evo sa kim sve Pešić NAPADA Evroligu sledeće sezone (FOTO)

E, OVO JE DRIM TIM: Barselona saopštila, evo sa kim sve Pešić NAPADA Evroligu sledeće sezone (FOTO)

TCR DONEO ŠOKANTNU ODLUKU: Borković DISKVALIFIKOVAN iz takmičenja!

TCR DONEO ŠOKANTNU ODLUKU: Borković DISKVALIFIKOVAN iz takmičenja!

BIO JE NA METI CRVENE ZVEZDE: Poznato gde Nenad Tomović NASTAVLJA karijeru (FOTO)

BIO JE NA METI CRVENE ZVEZDE: Poznato gde Nenad Tomović NASTAVLJA karijeru (FOTO)

Pre dve i po godine Stouk je platio Vest Bromvič Albionu bezmalo 14.000.000 evra. Činilo se da je dobio napadača sposobnog da daje golove, ali mrka kapa. Saido Berahino je „propao kao žeton“, bio je strelac tek triput u prvenstvenim duelima za klub sa Britanija stadiona i pao je toliko nisko da ga niko neće, već mora da se dokazuje na probi.

Tako je reprezentativac Burundija stigao u Zulte Varegem, Belgijanci su mu pružili ruku spasa i naznačili da ima dve sedmice da ih uveri da je vredan potpisa. Mada, pitanje je da li je to i dalje isti onaj igrač koji je izgledao sasvim pristojno u Vest Bromvič Albionu pod komandom Tonija Pjulisa, kad se pominjalo da ga žele Liverpul, Totenhem i Čelsi, spremni da plate do 20.000.000 evra za njegov potpis.

Tek, iako mu je karijera u slobodnom padu, možda još ima šanse da je oživi. Bar se tome nada Frenki Duri, trener Zultea.

- Agenti često nude igrače, a mi im kažemo da nas ne zanimaju, međutim, jednog dana dobio sam SMS od menadžera koji je predložio Berahina. Kvalitetan igrač, ima 130 premijerligaških utkamica, pre dve godine je vredeo 14.000.000 evra, što su sve pozitivne stvari - kaže Duri.

Možda bi se dogovor već ozvaničio da Berahino ima "sređenu glavu“. Ali nije baš cvećka.

- Razgovarali smo ceo sat. Zna da je grešio u prošlosti. Neću zbog toga da mu postavlim 101 pitanje o onome što je bio. Živimo u okruženju gde svako može da sudi svakome ako pogreši. Što se mene tiče, Sadio kreće od nule i želim da ga treniram u budućnosti. Uostalom, on i nije toliko star, u avgustu će napuniti tek 26 godina. Nije deset leta stariji - smeška se Frenki Duri, trener Zultea.

 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Džesika Aidi, devojka Italijana Marka Veratija

Ruski spasioci / Izvor: Profimedia

 

Piše:
Srbija Danas
17.07.2019. 05:52
Pogledajte više