PUN OPTIMIZMA: Milojević zadovoljan atmosferom i DOLASKOM novog igrača u klub (VIDEO+FOTO)

11.06.2018. 18:07
Piše:
Srbija Danas
Vladan Milojević / Izvor: MN Press
Fudbaleri Crvene zvezde počeli pripreme za predstojeću sezonu.

Pohod na Ligu šampiona je počeo. Trener Crvene zvezde, Vladan Milojević, obratio se novinarima pred početak priprema, pa je govorio o statusu igrača, ali i atmosferi u timu. Ono što posebno raduje stratega Zvezde jeste dolazak Dejana Melega u klub.

POČELE PRIPREME: Milojević okupio ekipu, evo ko se odazvao. Potvrđen i novi transfer (FOTO)

NIŠTA OD PARTIZANA: Ilija Stolica zvanično imenovan za trenera kluba iz bivše Jugoslavije (FOTO)

Za početak, Milojević je pohvalio igrače koji su se vratili sa odmora.

- Mislim da smo imali dovoljno vremena da se odmorimo i radujem što počinjemo ponovo da treniramo. Rezultati testiranja su dobri, što znači da su se igrači i odmorili ali i polako pripremali za obaveze koje dolaze. Videćemo kakav nam je roster, prva tri dana ćemo raditi u Beogradu, a u četvrtak putujemo na Zlatibor gde ćemo uraditi glavni deo priprema. Nakon toga sledi Austrija gde ćemo igrati četiri utakmice i 3. jula se vraćamo, i to je sasvim dovoljno vremena da se pripremimo i za prve utakmice, do tada ćemo znati protivnika. Igrači su vedri, raspoloženi. Nedostaju reprezentativci Radonjić i Rodić, kao i Stojković, Milijaš i Ben koji imaju produženi odmor, i njih brzo očekujemo - rekao je Milojević, koji može da računa i na dvojicu novajlija.

Vladan Milojević / Izvor: Srbija Danas

- Pored Jovančića, i Meleg je sa nama, na našu radost. Igrač kojeg smo želeli i očekivali. Što se tiče odlazaka i dolazaka, biće ih. Da se ne ponavljam kao prošle godine, jedva čekam 1. septembar, do tada će se svašta pisati i govoriti. U ovom trenutku direktor Mrkela radi svoj posao jako dobro, on je na to fokusiran, a ja sam fokusiran na teren. Imamo i omladince koje ćemo priključiti, i videćemo kakav će spisak igrača biti za Austriju, a takođe i za Zlatibor. Spisak se menja iz dana u dan, i neukusno je da vam sada nešto kažem, videćete već u četvrtak - kazao je Milojević, a zatim bio upitan za Nikolu Stojiljkovića o kome se već izvesno vreme piše.

- Voleo bih da se i Stojiljković priključi do četvrtka, da imam sve igrače. Ali, prelazni rok je živa stvar, jasno mi je da ne može uvek da bude onako kako želim.

Ono što je upalo u oči, je da na spisku nema Nenada Milijaša. Da li to znači, da ga u timu Zvezde neće biti naredne sezone, ili...

- Milijaš je dobio samo produžen odmor. Videćemo kada se bude vratio.

Prošla sezona je bila odlična, zbog šampionske titule, ali i zbog sjajnih partija u Ligi Evrope. Milojević je malo spustio loptu.

- Moja filozofija je da smo prošlogodšnju sezonu arhivirali. Resetovaćemo se, jeste nam sada lakše jer je kostur ekipe sačuvan. Prirodno je i da su oni navikli na mene i moj stručni štab, kao i ja na njih, i samo sa te strane je lakše. Ali, svi krećemo od nule i predstoji nam rad. Nema se puno vremena, kvalifikacije kreću vrlo brzo i treba sve planski odraditi. Treninzi će biti naporni i zahtevni, igrači su ti koji treba da iznesu najveći teret. Oni su profesionalci i pokazali su koliko ljubavi imaju prema Crvenoj zvezdi i mislim da su motivisaniji nego prošle godine.

Sada je ulog malo veći, pošto se igra u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

- Znate me dobro, da ne volim da dajem bombastične izjave, mogu samo da obećam da ćemo da radimo, da se trudimo i da damo sve od sebe. To nam je dužnost, a sve ostalo, hajde da ostavimo za kasnije - kazao je Milojević koji trenutno ne može da računa na Milana Rodića i Nemanju Radonjića, koji su sa reprezentacijom Srbije na Mondijalu u Rusiji.

- Mogu da kažem da jesam ponosan jer Zvezda ima dva reprezentativca. To je potvrda i naše dobre sezone, i njihovog rada. Imamo puno igrača koji zaslužuju da igraju. Kolektiv uvek izbacuje pojedince. Puno mi je srce, nadam se da će dostojanstveno predstavljati Srbiju i Crvenu zvezdu.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Sve najnovije vesti o Mondijalu u Rusiji možete da pročitate OVDE.

Piše:
Srbija Danas
11.06.2018. 18:07
Pogledajte više