ČOVEK ZBOG KOG JE KAMP NOU ZANEMEO: Tvorac jedne od najvećih pobeda Čelsija završio karijeru (VIDEO)

28.09.2022. 21:46
Piše:
Srbija Danas
Ramireš / Izvor: Profimedia
Posle Mikela još jedan bivši Plavac "okačio kopačke o klin".

Bivši brazilski fudbalski reprezentativac Ramireš saopštio je da je okončao igračku karijeru.

KASANO PORUČIO PORTUGALCU: Vreme je da Ronaldo završi igračku karijeru

KASANO PORUČIO PORTUGALCU: Vreme je da Ronaldo završi igračku karijeru

ENGLEZI PIŠU: Milošević i Šljivić među 60 najtalentovanijih igraca sveta

ENGLEZI PIŠU: Milošević i Šljivić među 60 najtalentovanijih igraca sveta

NEROAZURI UŠLI U CRVENO: Inter završio prošlu sezonu u gubitku od 140 miliona evra

NEROAZURI UŠLI U CRVENO: Inter završio prošlu sezonu u gubitku od 140 miliona evra

Ramireš (35) je poslednji meč odigrao pre skoro dve godine za Palmeiras, a pošto nije mogao da pronađe novi angažman odlučio je da završi igračku karijeru. On se na društvenim mrežama zahvalio svim klubovima, čije je dresove nosio.

Brazilski fudbaler je igrao za Joinvil, Kruzeiro, Benfiku, Čelsi, Jiangsu i Palmeiras. Sa Čelsijem je osvojio po jedan trofej u Premijer ligi, FA kupu, Liga kupu, Ligi šampiona i Ligi Evrope.

Brazilac će navijačima Plavaca ostati u sećanju pre svega po onom golu iz 2012. godine na Kamp Nou. Čelsi je imao igrača manje i zaostatak od 2:0 protiv tada neverovatne ekipe Barselone. Sve je izgledalo bezizlazno za tim Roberta di Matea, ali onda se pojavio Ramireš i lobom preko Valdesa smanjio rezultat i totalno preokrenuo momentum tog meča, na kom su Englezi napravili ključan korak ka trofeju Lige šampiona do koga su na kraju i stigli pobedom nad Bajernom 19. maja. 

- Nakon dugog razmišljanja, želim da vas obavestim da sam odlučio da završim profesionalnu fudbalsku karijeru. Posle svega, mogu jedino da zahvalim Bogu što me je pripremio i vodio do najvišeg nivoa koji sport može da ponudi. Ne znam kako da zahvalim klubovima kroz koje sam proša, Žoinvilu, Kruzeiru, Benfici, Čelsiju, Đangsuu, Palmeirasu. Uvek ću vas nositi u srcu, kao i vaše navijače. Hvala reprezentaciji Brazila koja mi je omogućila da igram na dva svetska prvenstva. To je bilo ostvarenje sna. Zahvalan sam svim saigračima, zaposlenima, trenerima i direktorima sa kojima sam sarađivao. Hvala mojoj porodici, majci, deci, braći, pravim prijateljima, hvala što se bezuslovno bili uz mene svih ovih godina i doživljavali svaki moj uspeh kao da je vaš. Uvek ste mi bili najveća snaga i motivacija. Nastavljam drugačijim stazama, ali sa istom radošću i hrabrošću koje su me krasile od najmlađih dana, kada sam, mimo svih očekivanja, napustio svoje selo i zaputio se u Rio de Žaneiro kako bih pokorio svet. Hvala na svemu - oprostio se Ramireš na svom instagram profilu.

Ramireš je posebno istakao da mu je nastup za brazilsku reprezentaciju na dva Svetska prvenstva (2010. i 2014. godine) najveći uspeh u karijeri. Za reprezentaciju Brazila odigrao je 52 utakmice i postigao je četiri gola. Sa nacionalnim timom osvojio je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, kao i Kup konfederacija 2009.

BONUS VIDEO: Pogledajte trojku Bogdanovića sa "druge planete"

 

Piše:
Srbija Danas
28.09.2022. 21:46
Pogledajte više