RAT SE NASTAVLJA: Kandidovao se za PREDSEDNIKA Barse pa ŠOKIRAO sve "Znam gde je Mesiju mesto"

30.11.2020. 16:13
Piše:
SrbijaDanas
Leo Mesi / Izvor: Profimedia
Drama se nastavlja.

Drama oko odlaska Lionela Mesija iz Barselone se nastavlja. Naime, zvaničnu kandidaturu podneo je Đoana Laporte da iznova postane predsednik Barselone, u kojoj je bio punih sedam godina, do 2010. A svoju poziciju pred izbor predsednika ojačao je šokantnom tvrdnjom da se "zna gde je Mesiju mesto" i da on zna kako da legendu kluba zadrži na "Nou kampu".

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Tumbakovića na klupi Srbije menja STRANAC!

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Tumbakovića na klupi Srbije menja STRANAC!

ZIDAN U PROBLEMU: Taman je počeo da daje golove, a onda KORONA, pa POVREDA

ZIDAN U PROBLEMU: Taman je počeo da daje golove, a onda KORONA, pa POVREDA

Operisan Raul Himenez (VIDEO)

Operisan Raul Himenez (VIDEO)

Podsetimo, Lionel Mesi i Barselona su bili ovog leta u pravom malom ratu, kada je argentinski as poželeo da ode, nezadovoljan situacijom u klubu, a pre svega odnosom uprave prema igračima i, možda još više, prema budućnosti ekipe.

Fulam je u vrlo teškoj situaciji, svi ga vide kao sigurnog putnika za Čempionšip već sad, a posle dva uzastopna poraza večeras (18.30) ide na teško gostovanje Lesteru. Kvota na keca je 1,55, a na kombinazziju 1&3+ 2,25.

Podneo je Leo zahtev za "besplatan odlazak", mislio da na to ima pravo po važećem ugovoru koji i ćstiče na leto, a onda odustao kada je shvatio da se malo preračunao.

Ipak, nesuglasice nisu rešene, a i dolazak novog trenera, Ronalda Kumana, nije baš epohalno promenio situaciju pa su sve snažnije glasine da se Mesi na zimu seli u Mančester siti.

Međutim, Laporta se sa tim baš i ne slaže tako lako. Uostalom, kako sam kaže, već je dokazao da ume da sačuva Mesija u Barsi, i to - kao niko pre i posle njega.

- Meni je prvi čovek Intera, Masimo Morati, nudi 250 miliona evra za Lea. Bilo je to 2006. godine. Naravno, i tada je, kao i sada, to nestvarna suma, ali... rekao sam 'ne jer Mesi je simbol Barselone, bio i ostao - poručio je Laporta.

Tome je dodao i sledeće:

- Želim da vratim radost u Barselonu, želim da vratim veselje i ljubav. Nisu to neka moja, tek tako, predizborna obećanja, već istinska, ljudska i moralna obaveza kao navijača ovog kluba. Imam jasan plan kako da Barsu izvučem iz dramatične situacije, pre svega finansijske - istakao je Đoan Laporta.

 

Piše:
SrbijaDanas
30.11.2020. 16:13
Pogledajte više