SAHRANJEN BRANIMIR BABAROGIĆ: Fudbalska Srbija ISPRATILA na večni počinak legendarnog sudiju! (FOTO)

18.07.2018. 17:47
Piše:
Srbija Danas
Branimir Babarogić / Izvor: MN Press
Veliki broj nekadašnjih asova na oproštaju od istaknutog arbitra.

U prisustvu rodbine i velikog broja prijatelja iz fudbalskog sveta danas je u Starom dvoru i na Novom groblju u Beogradu održana komemoracija i sahrana Branimira Babarogića. Nekadašnji golman Crvene zvezde, koji se proslavio i kao istaknuti internacionalni sudija, preminuo je u nedelju, 15. jula u 68. godini od posledica srčanog udara.

KRATKA ISTORIJA NAVIJANJA: Kako su Srbi postali fudbalski fanatici

GROM IZ VEDRA NEBA: Partizan prodao ključnog igrača! (FOTO)

Branimir Babarogić / Izvor: MN Press

GENIJALNO: Potez navijača Crvene zvezde ODUŠEVIO je sve Delije! Ovo nikad niko nije URADIO! (FOTO)

Komemorativni skup u Starom dvoru privukao je mnoštvo njegovih prijatelja. Na oproštaju od Branimira Babarogića govorili su njegov dugogodišnji saradnik Dušan Mrakić, kao i nekadašnji saborac tokom igračke karijere u Zvezdi Zoran Filipović. Uz ogroman broj fudbalskih legendi, prisustvovali su Dragan Džajić, Nenad Bjeković, generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović, predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović...

- Naš Branimir je bio prijatelj za primer. Uvek smiren i odmeren i pre svega iskren drug. Bio je vrhunski takmičar, a evo samo jedne anegdote. U sezoni 1969/1970, dok smo još igrali za omladince Zvezde, igrali smo do poslednje utakmice sezonu u kojoj smo dali preko sto golova, a nismo primili nijedan. Na poslednjem meču u Zemunu on je primio gol i to je prepričavao ceo život kao jedan od najtežih trenutaka u karijeri - evocirao je uspomene Zoran Filipović, prisetivši se detalja iz Babarogićevog života.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

 

Piše:
Srbija Danas
18.07.2018. 17:47
Pogledajte više