SKANDAL VEKA! Najskuplji golman PLANETE napravio PRESEDAN! Sitiju pehar Liga kupa (FOTO)

24.02.2019. 20:50 21:28
Piše:
Srbija Danas
Mančester siti / Izvor: Reuters
Ovo se do sada nije dogodilo.

Fudbaleri Mančester sitija osvojili su Liga kup Engleske, pošto su u finalu posle boljeg izvođenja penala savladali Čelsi rezultatom 4:3 (0:0). U regularnom delu nije bilo golova, dok su u penal seriji kod Plavaca sa "bele tačke" bili neprecizni Žoržinjo (prva serija) i David Luiz (pogodio stativu), dok je kod Građana udarac Sanea odbranio Kepa Arizabagala.

ZVEZDA ZAVRŠILA NOVO POJAČANJE: Najveći TALENAT Crne Gore na Marakani (FOTO)

ZVEZDA ZAVRŠILA NOVO POJAČANJE: Najveći TALENAT Crne Gore na Marakani (FOTO)

Upravo je golman tima sa Stamford Bridža označen kao glavni krivac za neuspeh u finalu, pošto je odbio da napusti teren, kada je menadžer Maurisio Sari odlučio da ga zameni. Naime, Italijan je želeo da na teren, pred kraj drugog produžetka, za penal seriju, pošalje iskusnog Vilija Kabaljera, inače, specijalistu za jedanaesterce, ali je najskuplji golman planete (Čelsi ga platio Bilbau 80.000.000 evra) odbio da izađe napolje.

Ovakav gest razljutio je iskusnog stratega Sarija, koji je bio spreman i da ode sa meča, odnosno, samovoljno napusti klupu Plavaca. Predomislio se i vratio, samo je pitanje dokle. Posle novog neuspeha, Čelsi je praktično ostao bez trofeja u ovoj sezoni, pošto je u Premijer ligi odavno izgubio trku za Sitijem i Liverpulom, dok je u FA kupu ispao još u osmini finala od Mančester junajteda.

Kepa / Izvor: Reuters

Neverovatan gest Kepe ostaće zabeležen kao svojevrstan u novom milenijumu, pošto se u poslednjih 20 godina nije desilo da neki profesionalni fudbaler odbije poslušnost u trenucima kada treba da bude zamenjen.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda italijanska odbojkašica Sara Bonifacio

 

Piše:
Srbija Danas
24.02.2019. 20:50 21:28
Pogledajte više