SLUČAJ ANA FRANK: Miha OBJASNIO Italijanima o KOME je učio u SRBIJI (FOTO)

26.10.2017. 11:00
Piše:
Srbija Danas
Sinisa Mihajlović / Izvor: Profimedia
Trener Torina imao šta da kaže.

Mnogo bure izazvao je meč na kojem su navijači Lacija koristili nalepnice sa likom Ane Frank u dresu rivalske Rome. Fudbalski savez Italije odlučio da u narednom kolu sve utakmice počnu minutom ćutanja i čitanjem odlomaka njenog dnevnika.

PORTUGALCI OTKRILI: Srbija DOBIJA novog reprezentativca! Sa Orlovima LETI na Mondijal! (FOTO)

KRAH: Sezona za Pauna i Švajnija u SRPSKOM Čikagu završena je na NAJBRUTALNIJI način (VIDEO)

Trener Torina Siniša Mihajlović na pitanje da prokomentariše tu sutuaciju, rekao je da ne zna ko je Ana Frank, što je iznenadilo mnoge.

- Želim da pojasnim neke stvari. Rekao sam da nisam čitao novine i proverio vesti, pa su me pitali Andrei Belotiju, a odmah zatim i o Ani Frank. To je bio skok sa teme na temu i nisam razumeo kontekst pitanja. Nisam imao pojma šta se dogodilo sa navijačima Lacija", objasnio je italijanskim novinarima Mihajlović.

- Bio sam zbunjen, nisam bio upoznat sa situacijom i zato sam odlučio da ne govorim o tome da ne bih rekao nešto pogrešno. Ja sam protiv svih oblika rasizma, a svake nedelje dobijam uvrede na stadionima. Nas u školi u Srbiji učili o Ivi Andriću, a ne o Ani Frank. Ne znam zašto je to toliko loše što ne znam toliko mnogo o njoj - dodao je Mihajlović.

Piše:
Srbija Danas
26.10.2017. 11:00
Pogledajte više