ŠTA ČEKA PARTIZAN U BELGIJI: Tandem Iranaca, Japanac i Jamajčanin prete crno-belima! (VIDEO)

01.09.2020. 15:24
Piše:
Srbija Danas
FOTO: Instagram printescreen/rcsc.officiel / Izvor: FOTO: Instagram printescreen/rcsc.officiel
Biće teško.

Ukoliko prođu moldavski Sfintul George, crno-bele čeka veoma težak posao. Naime, Partizan će gostovati u Belgiji, najprijatnijem iznenađenju dosadašnjeg dela Jupiler lige, ekipi RSC Šarloa. 

Beograd od Mozzarta dobio košarkaški teren „Željko Rebrača“

Beograd od Mozzarta dobio košarkaški teren „Željko Rebrača“

SAVO JE BIVŠI! Partizan već NAŠAO zamenu za Miloševića! Grobari ODUŠEVLJENI

SAVO JE BIVŠI! Partizan već NAŠAO zamenu za Miloševića! Grobari ODUŠEVLJENI

Goran Grbović imao srčani udar

Goran Grbović imao srčani udar

Izabranici francuskog stručnjaka sa alžirskim korenima, Karima Belhosana, od početka sezone igraju fenomenalno. Spoj mladosti i iskustva za sada daje odlične rezultate. Odbrana belgijske ekipe odiše sigurnošću (primili samo jedan pogodak), a to leži u činjenici da štoperi i golman u proseku imaju 32 godine. Čuvar mreže Nikolas Peneto ima 39, levi štoper Dorijan Doselil ima 28, a desni, Stiven Viljems 30 godina. 

Sredina terena je takođe dobro ukomponovana. Pravi komandant na terenu i najvredniji fudbaler ovog kluba (po transfermarktu 4.000.000), Marko Ilaimahaitra je prava "radilica". Pokriva veliki deo terene, a stilom igre dosta podseća na nekadašnjeg ljubimca "Grobara", Antonela Žuku, uz to, sjajan je izvođač slobodnih udaraca. Pored njega je iskusni Gijom Žile, koga simpatizeri kluba iz Humske dobro pamte. On je bio strelac i jedan od najboljih pojedinaca na sada već istorijskom duelu Partizana i Anderlehta.

Ofanzivni deo belgijskih crno-belih predvodi Rijota Morioka. Japanac igra odmah iza najisturenijeg. Očekivalo se da u nacionalnom timu zameni legendarnog Šinđija Kagavu, međutim, nikad nije ispunio ta očekivanja, a veliki pritisak mu javnosti mu je sigurno odmogao u tome. 

Napdački trio izgleda prilično zanimljivo. Tandem Iranaca, Ali Golizedah (napadač) - Kevah Rezaei (desno krilo) i Jamajčanin Šamar Nikolson su možda i najveće iznenađenje. Zajedno su postigli četiri gola i uz to zabeležili 3 asistencije, što praktično znači da su očestvovali u svih 7 pogodaka koliko je čitava ekipa postigla od početka šampionata. Posebno je interesantan Nikolson, koji sa svojih 192 cenitmetara igra levo krilo i sjajno se ubacuje iz drugog plana. Treba napomenuti i Senengalca Mamadu Fola koji ulazi sa klupe i menja nekog iz gorepomenutog tria.

Partizan nije bez svojih šansi, ali treba se valjana pripremiti. Sve u svemu, crno-beli su izvukli jednu od najneugodnijih ekipa. Utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope igraće se 24. septembra.

BONUS GALERIJA

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

 

 

Piše:
Srbija Danas
01.09.2020. 15:24
Pogledajte više