ŠTA ZVEZDI OMOGUĆUJE EVROPSKO PROLEĆE? Remi u Švajcarskoj nije loš, ali onda NE SME da dopusti Sitiju da bude ubedljiv

08.11.2023. 15:51
Piše:
Srbija Danas
Barak Bahar, FK Crvena zvezda / Izvor: MN Press
Ne razmišlja se o porazima ipak!

Crvena zvezda je posle poraza od Lajpciga (2:1) u četvrtom kolu grupne faze Lige šampiona, i matematički ostala bez šanse za plasman u plej-of najelitnijeg takmičenja, ali proleće u Evropi je moguće.

PAO REKORD: Rodić ušao u istoriju Crvene zvezde

PAO REKORD: Rodić ušao u istoriju Crvene zvezde

"Delije ne zaboravljaju" Mirko Kodić slomljen zbog transparenta Crvene Zvezde koji je osvanuo na Marakani

"Delije ne zaboravljaju" Mirko Kodić slomljen zbog transparenta Crvene Zvezde koji je osvanuo na Marakani

Do kraja prvog dela takmičenja, ostalo je još dva meča, gde će crveno-beli imati šansu da obezbede nokaut fazu Lige Evrope.

Izabranici Baraka Bahara imaju šansu da ostanu u Evropi, ukoliko zadrže treće mesto u grupi i ostanu iznad Jang Bojsa.

Oočekuje ih duel sa Jang Bojsom 28. novembra u Švajcarskoj, kao i poslednje kolo 13. decembra protiv Mančester sitija na Marakani.

Sa druge strane ekipa iz Berna gostuje Lajpcigu u šestoj rundi.

Oba tima imaju po jedan bod posle četiri kola, samo što je gol razlika na strani beogradske ekipe. Zvezda ima -5 (5:10), u odnosu na Jang Bojs -7 (4:11).

FK Crvena zvezda / Izvor: MN Press

Računica je jasna, pobeda portiv švajcarskog predstavnika definitivno vodi u nokaut fazu Lige Evrope, poraz znači kraj, dok remi može da donese "proleće", o kom bi odlučivalo poslednje kolo.

Pod uslovom da remiziraju kao u Begradu, gde je bilo 2:2 i obe ekipe odigraju identično u poslednjoj rundi, Zvezda će biti treća.

Bilo bi potrebno za prolaz da Zvezda ne izgubi drastično ubedljivije nego Jang bojs u Lajpcigu. Ako bi Nemci slavili golom razlike, Jang bojs bi imao -8, a to bi onda ostavljalo Crvenoj zvezdi prostor da izgubi dva razlike od aktuelnog šampiona Evrope, a verovatno i tri.

Zvezda ne bi smela da izgubi tri razlike od Sitija u slučaju minimalnog poraza Jang bojsa u Lajpcigu, ako bi Švajcarci bili poraženi uz dosta golova.

Piše:
Srbija Danas
08.11.2023. 15:51
Pogledajte više