STEVANOVIĆ: I ova sezona će biti ISTORIJSKA (FOTO)

12.06.2017. 15:30
Piše:
Srbija Danas
Alen Stevanović / Izvor: Srbija Danas
Crno-beli počeli pripreme za predstojeću sezonu.

Zbog povrede zadobijene u jednom od prethodnih Večitih derbija, Alen Stevanović je napravio popriličnu pauzu, ali je sada opet u stroju. Posle uvodnog ovosezonskog treninga, fudbaler Partizana osvrnuo se na period oporavka, ali i pričao o planovima za sledeću sezonu. 

CRNO-BELI U POTRAZI: Izdvojila se DVA imena za NOVOG štopera (GALERIJA)

VULIĆEVIĆ: Možemo do Lige šampiona (GALERIJA)

- Sanirano je sve, doktori kažu da je u redu, a ja ne osećam bolove. Od starta ću krenuti punim intenzitetom pa ćemo da vidimo - rekao je Stevanović uz pohvale na račun ekipe koja je na kraju došla do "duple krune". 

- Zasluga je celog tima. Počelo je loše, ali smo herojski izdržali pritisak. Verovali smo do kraja, čekali kiks Zvezde, koji se srećom desio. I uspeli smo to da iskoristimo. Kada smo preuzeli prvo mesto, nismo ga ispuštali. Znali smo koliko smo dugo čekali na sve to. Istorijska godina za Partizan, i drago mi je zbog svih.

Hoće li i predstojeća sezona biti istorijska? 

- Mora da bude. Znate kakav je Partizan klub, pobede, uspesi, trofeji... Prema tome, ispred nas je u svakom slučaju teška godina. Moramo da odbranimo duplu krunu. Potrudićemo se da se pripremimo što bolje, a onda sledi i takmičenje u Evropi.

Da li je bilo teško posmatrati sve sa strane? 

- Kako ne. Posle derbija mi je bilo teško kada su mi rekli da je gotova sezona. Bio sam tu, uz momke, verovao u njih i mnogo mi je drago što su uspeli da iznesu sav teret.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Na početku priprema, predsednik Milorad Vučelić i šef stručnog štaba Miroslav Đukić kao primarni cilj odredili su UEFA takmičenja. Izazov ili nešto drugo. možda dodatno opterećenje? 

- Svi moramo da se nosimo sa tim da Partizan uvek teži da igra grupnu fazu nekog UEFA takmičenja. Svi koji smo ovde, moramo da nosimo tu odgovornost. Rekao bih da je to izazov, i želimo da se pripremimo što bolje. Da što pre upijemo šta šef želi od nas. Ekipa je pokazala pre dve godine, iako nisu isti igrači da možemo da igramo u grupnoj fazi Lige Evrope. Pobedili smo Alkmar i Augzburg, falio je jedan gol da prezimimo u Evropi. Od tada smo napredovali, situacija u klubu se smirila... 

Početkom godine Stevanović je bio maltene viđen kao bivši igrač Partizana. Međutim, od toga ništa nije bilo. Iako je bio na korak od transfera u Kazahstan. 

- Ne znam šta se desilo, čak sam i dete ispisao iz vrtića. I karte su bile spremne, ali se nešto izjalovilo. Nije izgleda bilo suđeno. Ostalo mi još godinu dana ugovora. Fokusiran sam na rad i čekam šansu - zaključio je Stevanović koji kao i ostatak tima tek treba da upozna novog šefa, Miroslava Đukića. 

TAKO TO RADI ĐUKIĆ: Sad je sve JASNO, OSTAJU li Leo i Đuka i ko će biti NOVI štoper! (GALERIJA)

Piše:
Srbija Danas
12.06.2017. 15:30
Pogledajte više