STOJKOVIĆ ZA SRBIJU DANAS: Samo da nas zdravlje posluži i neće biti problema (VIDEO)

24.06.2018. 16:20
Piše:
Srbija Danas/D.N.
Filip Stojković / Izvor: Srbija Danas
Defanzivac crveno-belih sumirao do sada urađeno na pripremama.

Fudbaleri Crvene zvezde odradili su još jedan trening u Vindišgarstenu. Već u ponedeljak (18.00) ekipu Vladana Milojevića očekuje prva test utakmica u Austriji, protiv Rida. Skoro pre dve nedelje, crveno-beli su se okupili i počeli sa pripremama za predstojeću sezonu. Šta je do sada urađeno u razgovoru za Srbiju Danas sumirao je Filip Stojković. 

- Na Zlatiboru smo odradili prvi deo, a akcenat je bio na fizičkoj spremi. Odradili smo maksimalno, mada su neki igrači imali problema sa upalama. Svi smo spremni, osim Jovančića, ali će i on uskoro da počne sa treninzima. Imamo ovde fenomenalne uslove, mesto je mirno... Tereni su odlični, tako da imamo sve moguće uslove - rekao je na početku intervjua Zvezdin bek. 

Kakva su očekivanja od predstojeće sezone, pošto su sada apetiti veći, kako vaši, tako i navijača, s obzirom na titulu i odlične partije u Ligi  Evrope?

- Najvažnije je da svi budemo zdravi, jer ako bude tako, neće biti problema. Ekipa se nije mnogo promenila, neki igrači su otišli, ali je bilo i dolazaka. 

U protekloj sezoni bili ste i igrač sa najvećom minutažom u ekipi? 

- Mogu da budem presrećan jer me je zdravlje poslužilo. Za veliku minutažu, zaslužni su i saigrači. Daće Bog da tako bude i ove sezone. I još da napadači budu efikasniji posle mojih asistencija i biće super. Biću još srećniji (smeh).

U prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope protivnik će biti Spartaks iz Letonije. Zadovoljni ili ne?

- Jesam jer smo izbegli Trnavu. Mislim da bi smo imali više problema sa njima, nego sa Spartaksom.

Mogla je i Sutjeska da bude rival. U tom slučaju biste bili na "svom terenu" s obzirom da ste reprezentativac Crne Gore. 

- Imam dosta drugara koji igraju dole, tako da ne bih se bunio ni da smo sa njima igrali. A i put bi bio kraći.

Kako su se uklopile novajlije?

Jovančić se oporavlja od povrede lista, ali znamo da je dobar igrač. Imao je odličnu prošlu sezonu, bio je kapiten Vojvodine. Melega takođe poznajem, bio je u Vojvodini, pa u Ajaksu... Stojiljko je bivši reprezentativac, nadam se i budući. Na njima je da treniraju, da se uklope. I problema neće biti.

Da li su i oni prolazili inicijaciju za Gardiste? Da li su pevali? 

- Malo su pevali, ali dobro... Da bi postali gardisti, moraju još mnogo toga da prođu (smeh). 

ŠTA ĆE REĆI GARDISTI: Kume, ja potpisao! (VIDEO)

Kako provodite slobodno vreme? Ako ga ima?

- I nemamo mnogo vremena. Između treninga je spavanje. A uveče odigramo tablić ili jamb. Gledamo filmove, serije, da nam vreme prođe.

Sa kime ste u sobi?

- Vujadin (Savić) i ja smo cimeri odavno, ali pošto sada Gobelja (Marko Gobeljić) mora da "kupi" druga, pustili smo ga u sobu. Dok se Radonja (Nemanja Radonjić) ne vrati sa Mondijala.

Filip Stojković i Nenad Krstičić / Izvor: Srbija Danas

Uvek ste nasmejani. Može li neko da vas mnogo naljuti da biste bili ozbiljni? 

- Možda, ponekad na terenu se iznerviram, tada sam ljut. Ali ovako van terena se uvek smejem. Ponekad me i pitaju, da li sam lud pošto sam stalno nasmejan. Ne znam... Volim da se smejem, retko ko može da me iznervira.

I pred kraj pitanje o Mondijalu. Ko je favorit za titulu?

- I na početku sam rekao da je to Brazil. Ubacili su dosta mladih igrača, sviđa mi se njihov vezni red koji je stamen samo tako. Kao kada su postali prvaci sveta 2002. godine. A napred, po običaju imaju majstore.
Stvarno bih voleo da pobedimo i da idemo dalje, ali mislim da je to ipak nemoguće.

I za sam kraj. Kako ste preživeli poraz od Švajcarske? 

- Teško, navijao sam, nadao se da ćemo da obezbedimo prolaz, ali nisu bili koncentrisani svih 90 minuta. To ih je i koštalo poraza - zaključio je popularni Žule. 

Pogledajte kako je izgledalo istezanje Stojkovića posle prepodnevnog treninga. 

Kao i kako je izgledao povratak u hotel, ali ne autobusom. 

Sve najnovije vesti sa Mondijala u Rusiji možete da pročitate OVDE.

 

Piše:
Srbija Danas/D.N.
24.06.2018. 16:20
Pogledajte više