PARTIZANU PRIPAO EVROPSKI VEČITI DERBI: Suma i Tošić srušili Zvezdu (FOTO)

22.09.2019. 17:28
Piše:
Srbija Danas
Ostojić i Boaći / Izvor: MN Press
Crno-beli prišli velikom rivalu na samo bod zaostatka.

Fudbaleri Partizana trijumfovali su u 161. Večitom derbiju protiv Crvene zvezde sa 2:0 golovima Sejdube Sume i Zorana Tošića i tako se približili crveno-belima na samo bod razlike, uz napomenu da oba tima imaju dve utakmice manje.

OVOGA MI KRSTA: Na transparentu Grobara našao se Lalatović, pominjan je PENAL, ali i TUŽILAŠTVO

OVOGA MI KRSTA: Na transparentu Grobara našao se Lalatović, pominjan je PENAL, ali i TUŽILAŠTVO

GORI NA SEVERU: Bakljada Delija za pamćenje! (VIDEO)

GORI NA SEVERU: Bakljada Delija za pamćenje! (VIDEO)

MARIN I STOJKOVIĆ OČI U OČI: Ovakva ISPALA se nikad nije dogodila na derbiju (VIDEO)

MARIN I STOJKOVIĆ OČI U OČI: Ovakva ISPALA se nikad nije dogodila na derbiju (VIDEO)

Crno-beli su od starta meča bili konkretniji od gostiju iz Ljutice Bogdana. Zvezda se odlučila da igra na kontranapade, ali nije imalapravu priliku dok je Partizan u par navrata bio opasan po gol rivala. Drugo poluveme je krenulo odličnom šansom Sadika koju je Borjan odbranio, da bi zatim crveno-beli preuzeli kontrolu, ali i dalje bez konkretne akcije, da bi jedna greška Marina na sredini stvorila priliku Sumi koji je majstorski savladao Borjana za erupciju oduševljenja u Humskoj. Pokušala je Zvezda tada da stigne makar do remija, ali je u nadoknadi vremena stigla kazna kada je Tošić ugurao loptu u gol posle ubacivanja Brežančića.

Partizan i Zvezda / Izvor: MN Press

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde danas će od 18 časova na stadionu u Humskoj odigrati 161. Večiti derbi u okviru devetog kola Superlige Srbije. Prvi put u istoriji se dogodilo da pred večiti derbi nijedan od rivala nije nijednog trenutna bio na vodećoj poziciji šampionata pošto je Crvena zvezda trenutno četvrta sa 18 bodova, dok je Partizan dve pozicije lošije plasiran sa četiri boda manje. Ipak, treba istaći i da večiti rivali imaju tri utakmice manje u odnosu na prvoplasirani TSC, računajući i derbi.

Obe ekipe su imale i evropske izazove pred ovaj derbi. Partizan je u Ligi Evrope dočekao AZ Alkmar i odigrao 2:2 propustivši priliku za trijumf pošto je imao igrača više, dok je Crvena zvezda u okviru prvog kola Lige šampiona gostovala u Minhenu i od Bajerna poražena sa 3:0.

Trener Partizana Savo Milošević odlučio je da na teren pošalje Stojković, Miletića, Ostojića, S. Pavlovića, Uroševića, Zdjelar, Šćekića, Stevanovića,  Natha, Asana i Sadika. Na klupi su: Stevanović, Dinga, Brežančić, Tošić, Suma, Marković, Gigić. Na drugoj strani je Vladan Milojević odlučio da promeni formaciju i čak istumba sastav, pa pa će na teren izaći Borjan, Pankov, Milunović, Degenek, Gobeljić, Vulić, Jovančić, Žander, Van la Para, Marin i Boaći. Popović, Babić, Petrović, Ivanić, Simić, Vukanović i Pavkov su ostali na klupi.

 

90.+2 minut
GOL!!! 2:0 za Partizan. Brežančić je ubacio loptu u peterac Zvezde, a na nju je naleteo Tošić i duplirao prednost Partizana.
85. minut
Poslednja izmena u Zvezdi, Veljko Simić je ušao u igru umesto Degeneka.
83. minut
GOL!!! Partizan vodi 1:0. Pogrešio je Marko Marin, a potom i Milunović, a Suma je majstorski šutirao i savladao Borjana za veliko slavlje najvijača crno-belih u Humskoj.
77. minut
Druga izmena u Partizanu, a umesto Natha ulazi Zoran Tošić.
71. minut
Druga izmena u Zvezdi, umesto Boaćija ulazi Milan Pavkov.
70. minut
Postigla je Zvezda gol posle kornera koji je izveo Marin, ali je poništen zbog prethodnog faula nad Stojkovićem.
64. minut
Na prvu izmenu se odlučio i Savo Milošević pošto je umesto Sadika u igru ušao Sejduba Suma.
56. minut
Prva izmena u Crvenoj zvezdi, umesto Van la Pare u igru je ušao Aleksa Vukanović.
52. minut
Najbolja šansa za Partizan u dosadašnjem toku meča. Natho je proigrao Sadika koji je izašao sam ispred Borjana, ali je šutirao pravo u golmana Zvezde koji brani njegov šut.

II POLUVREME

 

45.+1 minut
Nato je iz slobodnog udarca nabacio loptu Miletiću koji je prosledio Uroševiću, ali nije bilo opasnosti po gol Zvezde.
43. minut
Marin je sa leve strane dodao loptu u sredinu Vuliću koji je loše šutirao sa nekih 20 metara i lopta je otišla visoko preko gola.
34. minut
Treći put je pokušao mladi Stevanović posle odličnog driblinga, ali je ponovo Borjan lako ukrotio taj udarac.
26. minut
Pokušao je Sadik petom sa pet metara, ali je lopta završila pored gola Zvezde.
24. minut
Marin je izveo slobodan udarac do Van la Pare koji je pokušao da ubaci u peterac, a lopta je zakačila nekog od igrača Partizana i završila u rukama Stojkovića.
22. minut
Filip Stevanović je sa 20-ak metara šutirao po sredini gola, a Borjan je lako odbranio ovaj udarac.
13. minut
Okliznuo se Urošević što je iskoristio Marin i odmah krenuo ka golu Partizana. Pokušao je iskosa, ali lopta je završila u korneru posle kojeg nije bilo opasnosti po gol crno-belih.
10. minut
Pokušao je Natho sa preko 20 metara, ali traljav udarac Izraelca, lopta je otišla daleko pored gola.
5. minut
Prvi pokušaj Zvezde posle kornera koji je izveo Marin, ali je Žander glavom šutirao visoko i pored gola.
3. minut
Prvo uzbuđenje, mladi Filip Stevanović je odlično šutirao iskosa sa nekih 12,13 metara, a lopta je prozujala tik pored desne stative gola Crvene zvezde.
1. minut
Utakmica je počela minutom ćutanja za sve koji su umrli, a nisu dočekali transplantaciju organa. Igrači oba tima i sudije izašli su na teren u majicama na kojima piše ''I ja sam donor''.

I POLUVREME

 

PARTIZAN – CRVENA ZVEZDA 2:0 (0:0)

Strelci: Suma 83, Tošić u 90+2.

Stadion: „Partizana“. Gledalaca: 25.000. Sudija: Srđan Jovanović. Žuti kartoni: Šćekić, Suma (Partizan), Vulić, Van la Para, Boaći, Borjan (Crvena zvezda). Crveni karton: Vulić u 90+2. minutu.

PARTIZAN: Stojković, Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević, Zdjelar, Šćekić, F. Stevanović (od 90. Brežančić), Natho (od 76. Tošić), Asano, Sadik (od 64. Suma).

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Pankov, Milunović, Degenek (od 85. Simić), Gobeljić, Vulić, Jovančić, Žander, Marin, Van la Para (od 56. Vukanović), Boaći (od 72. Pavkov).

 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

Piše:
Srbija Danas
22.09.2019. 17:28
Pogledajte više