SUPERLIGA: Plavšić GOLČINOM potvrdio Zvezdinu pobedu (VIDEO)

22.04.2017. 20:54
Piše:
Srbija Danas
Srđan Plavšić / Izvor: Foto: crvenazvezdafk.com
Meč 32. kola nacionalnog šampionata odigran u Kruševcu.

Sa gostovanja Napretku fudbaleri Crvene zvezde vraćaju se sa tri boda (2:1), zahvaljujući strelcima Geloru Kangi i Srđanu Plavšiću. U veoma otvorenom meču, beogradski crveno-beli su golove postizali u drugom poluvremenu, a treba reći da je često u centru pažnje bio sudija Bojan Nikolić. Zbog njegovih odluka bunili su se i jedni i drugi, ali meč je definitivno obeležio prelep pogodak Plavšića. Počasni gol za domaćina dao je Aleksa Vukanović koji je bio nedavno na meti Zvezde. 

Na ovaj način, Zvezda se vratila na pobednički kolosek, posle poraza od Partizana, zadržala prvo mesto na tabeli i napravila dobru uvertiru za utakmicu polufinala Kupa Srbije, sa Čukaričkim. U sledećem kolu, Zvezda će biti domaćin Vojvodini, dok će Napredak gostovati Partizanu. 

SUPERLIGA: Božović sa OVIM timom napada Napredak (SASTAVI)

BRUTALNO: Torcida ISPROZIVALA BBB, i to porukom vezanom za Delije (FOTO)

U uvodnim trenucima meča, bilo je napada na obe strane, ali je najizglednija prilika (do tada) viđena u 11. minutu, ali je Ričmond Boaći propustio veoma izglednu priliku, posle dodavanja sa leve strane Mihaila Ristića. 

Samo dva minuta kasnije, Ibrahima Ndiaje je krenuo ka golu Filipa Manojlovića, ali je napad zaustavljen zbog ofsajda. Nova kolosalna prilika propuštena je u 16. minutu, kada je Mičel Donald traljavo šutirao. 

NEVEROVATNO: Boaći i Donald propustili VELIKE šanse (VIDEO)

Publici na stadionu u Kruševcu nije bilo dosadno, pošto je akcije bilo ispred oba gola. Tako je u 19. minutu, posle faula nad Markom Petkovićem dosuđen slobodan udarac za goste. Navijači Napretka su tu odluku propratili skandiranjem "Lopovi, lopovi...". Posle centaršuta Gelora Kange, nije bilo opsanosti po gol Nikole Petrovića. Na suprotnoj strani, u 22. minutu Marko Gobeljić je uspeo da se izbori za loptu, krenuo ka golu Manojlovića, ali u odsudnim trenucima oklevao. Do tada najbolja prilika, samim tim otišla je u nepovrat, pošto je golman Zvezde uspeo da zaustavi šut. U 28. minutu, ponovo je pokušao Donald, ali je opet bio neprecizan. Lopta je otišla preko gola. 

Gosti su u 38. minutu započeli akciju koja je obećavala, ali završnica Kange, posle dodavanja Boaćija nije bila dobra. U 41. minutu, pokušao je i Marko Gobeljić, ali je posle njegovog šuta lopta završila na tribini na kojoj su bile Delije. U orvom minutu sudijske nadoknade, Petkovićev prodor sa desne strane, bio je dobar, ali je završnica bila loša, pošto lopta nije stigla do Džona Ruiza

Na poluvremenu nije blo promena u timovima Vuka Rašovića i Miodraga Božovića, a prva izglednija prilika viđena je u 51. minutu. Posle centaršuta sa desne strane, Damijen le Talek je pokušao glavom, ali je bio neprecizan. Samo dva minuta kasnije, pokušao je Boaći, ali je njegov udarac glavom odbranio Petrović. U 55. minutu, Rašović je bio prinuđen da umesto Gobeljića uvede Miloša Vulića, a razlog je bila povreda. 

Prvi gol u meču viđen je u 59. minutu, a strelac je bio Gelor Kanga, sa bele tačke. Novi izvođač penala u redovima crveno-belih bio je siguran, mada treba reći da se domaćin bunio zbog odluke Bojana Nikolića da duel Nenada Šljivića i Džona Ruoza okarakteriše kao onaj za prekršaj. 

SA BELE TAČKE: Kanga pogodio, Zvezda vodi (VIDEO)

Burno je bilo i u nastavku pošto je na obe strane sviran ofsajd, što je izazvalo burne reakcije igrača oba tima. Obe situacije možete da pogledate u nastavku teksta, s tim da je Srđan Plavšić pogodio mrežu protivnika. 

 A, onda se u 73. minutu Boaći opet propisno obrukao, pogledajte i kako. 

Detalj koji je obeležio utakmicu u Kruševcu viđen je u 76. minutu. Presing ispred gola Napretka se isplatio, lopta je došla do Kange koji je maestralno proigrao Plavšića. Volej je bio neodbranjiv. 

Šansu je do kraja duela dobio i Filip Kasalica koji je nekada nosio dres Crvene zvezde, a kada se činilo da će sudija odsvirati kraj, Vukanović je postavio konačan rezultat. 

I za kraj, još jedan podatak, Petković je protiv Napretka odigrao 100. utakmicu u crveno-belom dresu, a njegova uloga je bila posebno značajna kod drugog gola. Upravo je bek crveno-belih oteo loptu protivniku i prosledio je Kangi koji je proigrao Plavšića. 

SUPERLIGA, PLEJ AUT: Novi Pazar se NE DA, Čukarički zakucao Borac za dno

NAPREDAK - CRVENA ZVEZDA 1:2

STRELCI: Vukanović u 90+4 - Kanga u 59. minutu iz penala, Plavšić u 76. 

STADION: "Mladost" (Kruševac)

SUDIJA: Bojan Nikolić 

NAPREDAK: Petrović, Cvetković, Simonović, Tubić, Urošević, Ndiaje, Šljivić, Eskić (od 77. Markoski), Alivodić (od 81. Kasalica), Gobeljić (od 55. Vulić), Vukanović.

CRVENA ZVEZDA: Manojlović, Petković, Frimpong, Luković, Ristić, Donald, Le Talek, Kanga, Plavšić (od 89. Adžić), Ruiz (od 79. Srnić), Boaći (od 86. Sikimić).

SUPERLIGA: Minimalna pobeda Partizana protiv Vojvodine, Grobari PREKIDALI meč (VIDEO+GALERIJA)

Piše:
Srbija Danas
22.04.2017. 20:54
Pogledajte više