SUPERLIGA: Ne vredi ni Boaćijev HET-TRIK, Zvezda je skinuta sa TRONA (VIDEO+GALERIJA)

21.05.2017. 20:23
Piše:
Srbija Danas
Ričmond Boaći / Izvor: MN Press
Okončana je i ova sezona Superlige Srbije.

Fudbaleri Crvene zvezde pobedom su završili sezonu u Superligi Srbije, ali bez titule. Ekipa Boška Đurovskog je pobedila Radnički rezultatom 4:0 (1:0), ali to nije bilo dovoljno za odbranu trona. Pošto je Partizan sa 5:0 deklasirao Mladost u Humskoj, razlika je ostala tri boda, pa je trofej "otputovao" u Humsku. Sva tri gola za crveno-bele dao je Ričmond Boaći, ali kao što je rečeno, to nije bilo dovoljno za pehar namenjen najboljoj ekipi u državi. U strelce se upisao i Marko Petković. 

Međutim, takmičarska godina za Zvezdu još nije gotova, pošto je u subotu očekuje finale Kupa Srbije, upravo protiv Partizana. Kada je reč o Radničkom, sezonu je završio na petom mestu, iza Partizana, Zvezde, Vojvodine i Mladosti. Zvezda će dakle igrati u

Zvezda igra meč DECENIJE, starteri su i dvojica KLINACA (SASTAVI)

OMLADINSKA LIGA: Ponovo su igrali Večiti rivali i OPET je bilo 3:0 (FOTO)

Ulaz je bio besplatan, a kao i obično najviše navijača je bilo na severnoj tribini. Na samom početku, bilo je dima, koji se razilazio nekoliko minuta. 

Sve do 18. minuta, nije bilo izglednih prilika, ali se onda u strelce upisao Ričmond Boaći. Napadač iz Gane iskoristio je nepažnju odbrane gostiju, koji su čekali da pomoćnik Ilije Brdara signalizira ofsajd. To se međutim nije desilo, pa su beogradski crveno-beli poveli sa 1:0. Boaćiju je ovo deseti gol u sezoni. 

U nastavku meča, prečka je dva puta bila saveznik gostiju. Prvo je u 28. minutu, Boaći pogodio okvir gola, da bi se isto dogodilo i posle šuta Mihaila Ristića, tri minuta kasnije. U 33. minutu, Milan Rastavac je morao da napravi izmenu, pošto je umesto povređenog Nemanje Kojića ušao Andreja Apostolović. 

Na početku drugog poluvremena, Đurovski je napravio izmenu, pa je umesto Vučićevića šansu dobio Nemanja Milić. Upravo je ovaj rezervista upisao asistenciju, za drugi gol Boaćija. Međutim, ovom pogotku kumovala je i veoma loša reakcija odbrane gostiju. 

U narednim minutima, probali su Mičel Donald, Luka Adžić i Srđan Plavšić, ali nisu bili precizni. Oni nisu uspeli da savladaju Bajića, ali jeste ponovo Boaći. Ganjanin je pogodio mrežu golmana gostiju i u 60. minutu. 

Nedugo zatim, šansu je umesto raspucanog Boaćija dobio Nenad Milijaš. Mogla je Zvezda i do 4:0, ali "pokušaj" Damijena le Taleka nije uspeo. Francuz je centrirao, ali srećom po goste, autogola nije bilo. Pokušao je Le Talek i glavom posle toga, ali nije bilo gola. Tačku na "I" stavio je Marko Petković, posle akcije Milijaša i Dušana Anđelkovića. 

 

 

 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

ITALIJA: Juventusu DUPLA KRUNA, VELIKAN ponovo u Evropi, drama u trci za opstanak (VIDEO+FOTO)

CRVENA ZVEZDA - RADNIČKI NIŠ 4:0

STRELCI: Boaći u 18, 48 i 60. minutu, Petković u 90. minutu

STADION: "Rajko Mitić" (Beograd)

SUDIJA: Ilija Brdar 

CRVENA ZVEZDA: Kahriman, Petković, Le Talek, Luković, Anđelković, Plavišić, Donald, Ristić, Adžić (od 58. Srnić), Vučićević (od 46. Milić), Boaći (od 66. Milijaš). 

RADNIČKI NIŠ: Bajić, Petrović, Živković, Ljubisavljević, Stanković, Arsić, Živković, Noma, Mrkić, Stanojević (od 63. Popara), Kojić (od 32. Apostolović).

PLEJ-AUT SUPERLIGE: Zna se koji je tim uz Novi Pazar ispao iz ELITE (FOTO)

SUPERLIGA, 37. kolo (plej-of): 

Crvena zvezda - Radnički 4:0

Napredak - Voždovac 1:1

Partizan - Mladost 5:0

Vojvodina - Javor 1:0

TABELA: Partizan 58, C. zvezda 55, Vojvodina 43, Mladost 36, Radnički 32, Napredak 29, Voždovac 26, Javor 23. 

Piše:
Srbija Danas
21.05.2017. 20:23
Pogledajte više