SUPERLIGA: Zvezda se vratila na PRVO mesto, "ČETVRTOM BRZINOM" (VIDEO)

25.09.2016. 21:03
Piše:
Srbija Danas
Džon Ruiz / Izvor: MN Press
Gosti iz Novog Sada pali u drugom poluvremenu.

Derbi 10. kola Superlige Srbije pripao je fudbalerima Crvene zvezde. Na stadionu "Rajko Mitić" ekipa Miodraga Božovića pobedila je Vojvodinu (4:1) i nanela prvi poraz Novosađanima u sezoni. Takođe, sada je Zvezda opet na čelu tabele na kojem je uoči ovog duela bila upravo Vojvodina. Golove su dali Džon Ruiz, Mičel Donald, Srđan Plavšić i Slavoljub Srnić, dok je počasni pogodak za goste postigao Filip Malbašić. Zvezda sada ima dva boda više od Vojvodine koja nije bila toliko slabija, koliko rezultat pokazuje. 

SUPERLIGA SRBIJE: Nišlije i dalje ISPRED Partizana!

Posle boljeg početka Vojvodine, Zvezda je "presekla" sve golom Ruiza. Igrači Vojvodine nisu najbolje zatvorili Kostarikanca koji je sa 20-ak metera bio precizan, dovoljno za rano vođstvo. Nekoliko minuta kasnije pokušao je Trujić, ali je bio neprecizan. U 20. minutu pokušao je i Vijeira. Portugalac je bio "jedan na jedan" sa Kordićem, ali šut je bio previše lagan, što je Kordiću olakšalo posao u branjenju.

SA 20-AK METARA: Zvezda vodi i to GOLČINOM (VIDEO)

U 36. minutu, gosti su tražili penal posle duela Malbašića i Petkovića. Međutim, sudija Santrač je pokazao da se utakmica nastavi. Ubrzo, na drugoj strani, pokušao je Plavšić posle prodora sa desne strane, ali je pokušaj dodavanja osujećen. Da ne bude "dosadno" do kraja poluvremena, pobrinuli su se svi akteri. Prvo sudija Dejan Santrač nije smatrao da je duel Filipa Malbašića i Marka Petkovića za najstrožu kaznu. Bilo je protesta, ali ne i penala.

Vojvodina izjednačila protiv Zvezde, ali je golu prethodila VEOMA SUMNJIVA situacija (VIDEO)

Kokeza na "istoku"

Predsednik FSS Slaviša Kokeza meč je gledao sa istočne tribine, u društvu potpredsednika FSS Gorana Bunjevčevića i pomoćnika selektora Slavoljuba Muslina, Gorana Đorovića. 

Ubrzo, nova inicijativa gostiju se isplatila, pa je Malbašić savladao imenjaka Manojlovića. U tome mu je međutim svesrdno pomogao Gelor Kanga, velikom greškom.

Ni jedan ni drugi trener nisu menjali na poluvremenu, a posle početne dominacije domaćina, gosti su uzvratili, pa je u jednom trenutku Dejan Meleg pokušao da lobuje Manojlovića. U 57. minutu, Kanga je ponovo bio na udaru navijača. Međutim, za navijače Zvezde sve je bilo mnogo lepše posle brzih golova.

Prvo Mičela Donalda, u 58l minutu. 

A onda i Srđana Plavšića, u 63. 

Treba spomenuti i još nekoliko detalja sa meča. U jednoj prilici, u Vojvodini su ponovo tražili penak zbog igranja rukom Ristića. Ipak, Santrač je opet ostao "nem". 

Bilo je i promašaja, i to Uga Vijeire. 

Kao i mladog Zličića. 

I to nije bilo sve kada je reč o golovima, pošto je Slavoljub uz dosta sreće savladao Kordića. 

To je ujedno bio i konačan rezultat, iako je Srnić imao još jednu priliku. 

Crvena zvezda - Vojvodina 4:1

STRELCI: Ruiz u 11, Donald u 58, Plavšić u 63, Srnić u 89. minutu - Malbašić u 43. minutu

STADION: Rajko Mitić

SUDIJA: Dejan Santrač

CRVENA ZVEZDA: Manojlović, Petković, Le Talek, Luković, Ristić, Poletanović, Donald, Plavšić, Kanga (od 90. Orlandić), Ruiz (od 77. Srnić), Vijeira (od 86. Sikimić). 

VOJVODINA: Kordić, Lakićević, V. Kovačević, Planić, Antić, Maksimović, Jovančić (od 72. Zličić), Paločević, Meleg, Malbašić, Trujić (od 81. Trifunović).

SPREMNI ZA NOVU SEZONU: Zvezda uspešna u generalnoj probi (FOTO)

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Piše:
Srbija Danas
25.09.2016. 21:03
Pogledajte više