TERAO VLAHOVIĆA SA TRENINGA I PRETIO MU: Isplivale tajne iz svlačionice Fiorentine!

19.05.2022. 15:47
Piše:
Srbija Danas
Dušan Vlahović / Izvor: Reuters
Srpski fudbaler nije odustajao.

Koliki je fenomen srpski fudbaler Dušan Vlahović u Seriji A, najbolje govori podatak da će se ovog četvrtka održati promocija knjige "Vlahović, priča bez kraja.Tako je rođen fenomen", autora urednika "Tutosporta" Gvida Vačagoa.

NESHVATLJIVA ODLUKA ALEGRIJA: Dušan Vlahović NE SME u Firencu!

NESHVATLJIVA ODLUKA ALEGRIJA: Dušan Vlahović NE SME u Firencu!

ŠOK: Srđan Jovanović ne sudi u Kataru! Kolina objasnio zašto nema Srbina na Mundijalu

ŠOK: Srđan Jovanović ne sudi u Kataru! Kolina objasnio zašto nema Srbina na Mundijalu

KOSTIĆ I IVANIĆ MEĐU NAJBOLJIMA: Ovo je IDEALAN TIM Lige Evrope!

KOSTIĆ I IVANIĆ MEĐU NAJBOLJIMA: Ovo je IDEALAN TIM Lige Evrope!

Knjiga je naravno posvećena srpskom reprezentativcu u kojoj se svedoči o njegovoj afirmaciji u italijanskoj Seriji A, kroz nastupe u dresu Fiorentine i Juventusa.

U njoj su objavljene su priče i anegdote koje prenose Ćezare Prandeli, Pantaleo Korvino, Alberto Marangone i drugi stručnjaci koji su pratili razvoj mladog srpskog fudbalera. Posebno se izdvajaju izjave Nikole Milenkovića, velikog prijatelja i saigrača iz Fiorentine, i Prandelija koji mu je bio trener u Firenci gde je za 1.500.000 evra stigao još kao dečak iz Partizana.

- Vlahović je bio kao dijamant prašnjav i umrljan od stajanja i zaborava. Bilo je dovoljno da ga prepoznam, očistim i malo izglancam da bi počeo da sjaji - izjavio je Prandeli i dodao:

FK Fiorentina, FK Fjorentina, Dušan Vlahović, Nikola Milenković / Izvor: Profimedia

- Ostajali smo satima posle grupnih treninga na terenu da bi radil individualno na poboljšavanju njegovih kvaliteta i kako bi memorizovao i automatizovao određene pokrete i reakcije u datim sitaucijama. Na kraju bih ja uvek morao da kažem: `Dosta Dušane idemo na tuširanje’. A on je insistirao da nastavimo, kao dečak: ‘Molim te šefe, još jednom da ponovimo akciju, još jedan centaršut, još jedan napad na prvu stativu, još jedan’. Na kraju sam morao da mu podviknem da završimo sa treningom jer nije bilo normalno da treje pet sati - ispričao je iskusni strateg.

Takođe je i Milenković svedočio da je Prandeli čak pretio Vlahoviću da će ostati bez obroka ukoliko ne završi sa radom u teretani, u kojoj je uvek ostajao posle svih.

 

Najnovije vesti iz sveta fudbala možete naći OVDE

BONUS GALERIJA

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

Piše:
Srbija Danas
19.05.2022. 15:47
Pogledajte više