Terzić OBJASNIO kako je napravio čudo na Marakani i izvadio Zvezdu iz DUGOVA (FOTO)

13.09.2018. 10:03
Piše:
Srbija Danas
Zvezdan Terzić / Izvor: MN Press
Generalni direktor crveno-belih ponosan na uređeno u prethodne četiri godine.

Crvena zvezda je ponovo u eliti. Posle skoro tri decenije crveno - beli će igrati u Ligi šampiona. Ipak, ono što je možda važnije od okršaja sa kremom evropskog fudbala je što se klub sa stadiona "Rajko Mitić" finansijski stabilizovao i došao u sutuaciju da normalno funkciniše. Generalni direktor Zvezdan Terzić u intervjuu za štampano izdanje "Blica" pričao je o danima kad je došao na Marakanu i kad situacija nije bila vesela. Naprotiv... Bilo je to leta 2014. godine.

RASTU ZVEZDINE ŠANSE: Napoli u Beogradu bez najboljeg igrača!

PRESELO MU: Tapkaroš je prodavao paket za Ligu šampiona za 600 evra, a onda su došle Delije iz Leskovca i ... (FOTO)

Zvezdan Terzić / Izvor: Srbija Danas

- Klub je bio dužan 54 miliona. Račun je bio u blokadi 2.5 miliona evra. Svakog dana su stizale nove presude pa je ta blokada samo rasla. Zbog neizmirenih obaveza svi igrači su imali pravo na raskid ugovora na štetu kluba. Nikakav očekivani prihod na vidiku. Nismo mogli da organizujemo ni autobus za igrače. 

ŠAĆIRI SAMOUVEREN: Dolazim u Beograd i nikoga se ne plašim (FOTO)

NIJE SAMO BEN: Zbog povreda još dva STARTERA u AUTU (FOTO)

Prvi čovek Zvezde ističe da je i tada hteo još više da zaduži klub kako bi doveo adekvatne igrače.

- Možda zvuči prepotentno, ali ja ovaj posao znam. Znao sam da moram da se okružim pametnim i stručnim ljudima. Tada sam rekao da ne smemo da se bavimo dugom od 54 miliona i da to treba na neki način da zamrznemo i zaboravimo i da bi trebalo da na svaki način nađemo 10 miliona evra i da budemo dužni 64 miliona. Kada sma video da za to nemam nikakvu podršku, pribegao sam planu B. I tada smo okupili ekipu u kojoj su bili Luka Jović, marko Grujić, Predrag Rajković, Mihajlo Ristić i Vukašin Jovanović. U toj sezoni smo ih afirmisali i kasnije zaradili 16 miliona evra.

Zvezdan Terzić / Izvor: MN Press

Svakako, oporavak kluba je tekao iz godine u godinu, a kako većinu navijača interesuje stanje nagomilanog duga, Terzić je izneo i te brojke.

PROCURILO: Otkriveni svi detalji transfera Sume u Makabi (FOTO)

- Za ove četiri godine Crvena zvezda je ostvarila prihod od 100 miliona evra! Od toga, 55 miliona se slilo od transfera. Dvadeset miliona smo prihodovaliod UEFA, 5 miliona zaradili od prodaje ulaznica. Dakle, 80 miliona je Zvezda prihodovala sama na tržištu. Ostatak su činili sponzorski ugovori, četiri miliona godišnje od Gasproma i milion evra po godini od Telekoma, što je za četiri godine iznosilo 20 miliona.

Stvari trenutno stoje ovako:

- Dug Crvene zvezde je smanjen na 13 miliona evra. Znači, vratili smo 41 milion duga. Osim toga, prema procenama Transfermarketa, koji je najupućeniji, vrednost našeg tima je 44 miliona evra. To je kao da imate firmu koja duguje 13, a u magacinu ima skladište od 44 miliona.  - zaključio je Terzić

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

 

Piše:
Srbija Danas
13.09.2018. 10:03
Pogledajte više