TOBDŽIJE NA SVE ILI NIŠTA: Žuta podmornica u Londonu juri plasman u finale LE!

06.05.2021. 11:13
Piše:
Srbija Danas
FK Viljareal / Izvor: Reuters
Revanš meč polufinala.

U četvrtak je na programu revanš mečevi polufinala Lige evrope, jedan od zanimljivijih će se odigrati u Londonu gde će se sastati Arsenal i Viljareal.  Prvi meć između ova dva tima na "El Madrigalu" završen je rezultatom 2:1 u korist španskog kluba.

MIJATOVIĆ KRIVI ZIDANA: "Volimo ga ali je sve radio pogrešno"

MIJATOVIĆ KRIVI ZIDANA: "Volimo ga ali je sve radio pogrešno"

DRAKONSKA KAZNA ČEKA POBUNJENIKE: UEFA najavila teške POSLEDICE za klubove koji OSTANU u Superligi!

DRAKONSKA KAZNA ČEKA POBUNJENIKE: UEFA najavila teške POSLEDICE za klubove koji OSTANU u Superligi!

INFANTINO NUDI REVOLUCIONARNE PROMENE: Jedna bi ZAUVEK promenila fudbal

INFANTINO NUDI REVOLUCIONARNE PROMENE: Jedna bi ZAUVEK promenila fudbal

Ekipi Arsenala je posle izuzetno loše sezone u Premijer ligi zacrtala cilj osvajanja Lige Evrope što bi im jedino omogućilo plasman u Ligu šampiona naredne godine.  

Na poslednjih pet susreta u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala fudbaleri Arsenala su ostvarili dva trijumfa, dva poraza i jedan remi, a u prošlom kolu su izabranici Mikela Artete odigrali jedan poprilično dobar meč na gostovanju kod Njukasla, kada je bilo 0:2.

Arsenal večeras (21.00) juri minus od 1:2 iz prvog meča protiv Viljareala za plasman u finale Lige Evrope i samim tim šansu za plasman u Ligu šampiona. Kvota na keca je 1,97, dok je kvota na kombinazziju 1&3+ 2,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Arsenal. – Viljareal.

Inače, dosta dobre partije tim iz Londona pruža u Ligi Evrope gde su bez većih problema stigli do plasmana u polufinale. U prvom susretu polufinala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, Tobdžije su poražene na gostovanju kod Viljareala, ali imaju jedan aktivan rezultat pošto je na El Madrigalu bilo 2:1, za Žutu podmornicu.

Treba podsetiti da je Arsenal na poslednja dva gostovanja u Ligi Evrope ostvario isto toliko trijumfa i to prvo kod Olimpijakosa, a onda i kod Slavije iz Praga kada je bilo čak 0:4.

Sa druke strane, fudbaleri Viljareala generalno igraju poprilično dobro ove sezone, što im je između ostalog i donelo plasman u samu završnicu Liga Evrope, pošto je Žuta podmornica došla do plasmana među četiri najbolje ekipe.

Izabranici Unai Emerija trenutno se nalaze na šestom mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, što naravno i jeste primarni cilj ovog tima.

U prošlom kolu su izabranici trenera Emerija ostvarili jednu i bitnu pobedu pošto su na svom terenu slavili protiv Hetafea, taj duel je završen rezultatom 2:0, što je bila prva pobeda posle dva vezana poraza u La Ligi, što nam svakako uz trijumf u polufinalu Liga Evrope pokazuje da ovaj tim polako ali sigurno izlazi iz krize.

 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Kjara Pasari, bivša devojka Nika Kirjosa

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

Piše:
Srbija Danas
06.05.2021. 11:13
Pogledajte više