Tošić rešio pitanje finaliste Kupa i odmah pomenuo Zvezdu i Marakanu

16.05.2019. 08:32
Piše:
Srbija Danas
Zoran Tošić / Izvor: Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović
U revanšu je bilo 1:1.

U finalu Kupa Srbije, 23. maja igraće branilac trofeja Partizan i Crvena zvezda. U revanšima polufinala večiti rivali odigrali su nerešeno (Zvezda protiv Mladosti, a Partizan sa Radničkim), ali su prošli u finale. Na "Čairu" u Nišu, Radnički je poveo golom Saše Stojanovića, ali je izjednačenje doneo Zoran Tošić. 

- Ovo se od Partizana i očekuje. Od početka je bio cilj da prođemo u finale, jer je to obaveza kad igraš u Partizanu. Naročito posle loše sezone u prvenstvu. Ostao nam je Kup, bitno takmičenje, jer u njemu Partizan godinama pruža dobre rezultate i osvaja trofej. Kad se karijere završe svi se pitaju šta si i koliko osvojio, postali smo svesni toga. Drago mi je da smo u finalu, jer su pehari razlog zbog kojeg igramo fudbal - rekao je iskusni Tošić, priznavši da je gol Stojanovića u stvari bio prekretnica. 

KUP SRBIJE: Crno-beli preskočili Nišlije! Novi Večiti derbi se igra za osam dana (VIDEO)

KUP SRBIJE: Crno-beli preskočili Nišlije! Novi Večiti derbi se igra za osam dana (VIDEO)

POSLE PLASMANA U FINALE KUPA: Evo šta je Milošević rekao o narednom Večitom derbiju

POSLE PLASMANA U FINALE KUPA: Evo šta je Milošević rekao o narednom Večitom derbiju

KRATKO I JASNO: Lalatovićeve reči razbesneće Grobare

KRATKO I JASNO: Lalatovićeve reči razbesneće Grobare

- Kad smo ga primili nije bilo nazad, tada smo spustili loptu, počeli da igramo kako znamo, pa nam je tih poslednjih 15 minuta bio najbolji period na utakmici. 

Opisao je i popularni Bambi situaciju kod gola. 

- Tražio sam loptu Zdjelaru, on je dodao Rikardu, ispratio sam ga. Nešto mi je govorilo da će lopta doći i, eto, došla je. 

Crno-bele sada očekuje duel sa Crvenom zvezdom.

- Znali smo da moramo da budemo u finalu. Sad sledi još jedan derbi. To je šlag na tortu, za sve, za igrače, navijače, javnost. 

FK Partizan / Izvor: Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Već ranije je odlučeno da se finale odigra u Nišu, ali sada se spekuliše da bi moglo da bude premešteno, s obzirom da su finalisti klubovi iz Beograda. Tako je golman crno-belih Vladimir Stojković rekao da bi bilo dobro premestiti finale na neki od dva stadiona večitih, dok je šef struke Partizana Savo Milošević priznao da mu ne smeta i opcija da se ništa ne menja.

- Ako mene pitate pre bih igrao i na Marakani nego na ovom terenu u Nišu, ali ne znam koliko se ja pitam - zaključio je Tošić. 

Do finala je ostalo još sedam dana i videćemo da li će odluka o organizatoru biti promenjena. 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Natalija Ilić, lepša polovina Sergeja Milinković-Savića 

 

Piše:
Srbija Danas
16.05.2019. 08:32
Pogledajte više