UEFA "Nedelja fudbala" i u Srbiji (FOTO)

22.09.2017. 13:46
Piše:
Srbija Danas
UEFA Nedelja fudbala / Izvor: Foto: FSS
Svi regioni Srbije uzeli učešće.

UEFA će i ove godine, u okviru Evropske nedelje sporta, nizom manifestacija obeležiti "Nedelju fudbala" i tim povodom pozvala je sve svoje članice da uzmu učešće. Fudbalski savez Srbije će se, već po tradiciji, pridružiti i u periodu od 23 do 30. septembra 2017. godine zajedno sa fudbalskim savezima regiona organizovati festivale i turnire, te upriličiti fudbalsko druženje dece raznih uzrasta i sposobnosti. Pozivu su se odazvali klubovi i osnovne škole koji okupljaju dečake i devojčice osnovnih škola, decu sa posebnim potrebama i decu koja učestvuju u Ligi Beograda.

U BEČU KAO KOD KUĆE: Protiv Austrije čuće se samo SRPSKA PESMA (FOTO)

NEVIĐENO: Ceo svet bruji o preokretu Rivera (VIDEO)

Fudbalski savez Beograda će 23. septembra sa početkom u 11 časova na Adi Ciganliji organizovati festival na kome se očekuje učešće oko 150 dečaka i devojčica. Pre i posle Festivala biće organizovane utakmice lige FS Beograda za decu uzrasta od 7 do 11 godina u kojima će učestvovati oko 500 dece. Fudbalski savez Vojvodine će "Nedelju fudbala" obeležiti u Novom Sadu, 26. septembra organizovanjem manifestacije "Dan školsko - dečijeg fudbala".

Promocija fudbalskog sporta za devojčice i dečake održaće se u OŠ "Dositej Obradović" u Novom Sadu sa početkom u 10 časova. Učešće će uzeti selekcije devojčica 2005 i 2006. godište i ŽFK "Vojvodina" iz Novog Sada, kao i selekcije dečaka OŠ "Dositej Obradović" rođenih od 2003. do 2006. godine. Mališanima sa posebnim potrebama će takođe biti upriličeno fudbalsko druženje. Očekuje se učešće više od 300 dece. Takođe, 27. septembra od 10 časova u SC "Čair" u Nišu, u organizaciji FS Regiona istočne Srbije, okupiće se oko 500 dečaka i devojčica rođenih od 2004. do 2008. godine. Za mališane Niša, Fudbalski savez RIS pripremio je celodnevni turnir. 

FS Regiona zapadne Srbije će UEFA nedelju fudbala obeležiti centralnim Festivalom fudbala u Čačku, koji se održava u četvrtak 28. septembra od 12.30 a na kome će učestvovati oko 200 dece. Pored redovne populacije, u ovoj fudbalskoj priredbi učestvovaće i deca sa posebnim potrebama, njih dvadesetak, kao i dvadesetak devojčica. FS Regiona zapadne Srbije će organizovati ovaj festival na terenu sa veštačkom travom FK "Borac" u Čačku. FS Srbije je za sve regionalne saveze obezbedio podršku u vidu opreme kao i PR svih aktivnosti u toku trajanja "Nedelje fudbala".

 

Piše:
Srbija Danas
22.09.2017. 13:46
Pogledajte više