AJNTRAHTU PRIPALA DRAMA U SEVILJI: Kostićev Frankfurt OSVAJAČ LIGE EVROPE!

19.05.2022. 00:15
Piše:
Srbija Danas
FK Ajntaht Frankfurt / Izvor: Reuters
Utakmica za pamćenje!

Ekipa Ajntrahta iz Frankfurta, za koju nastupa i srpski reprezentativac Filip Kostić, osvojila Ligu Evrope! Nakon više od dva časa fudbala, nakon produžetaka i penala, pala je ekipa Glazgov Rendžersa. Rezultat nakon prvih 90. minuta bio je 1:1, a nakon penal serije 5:4 za nemački tim. 

SELEKTOR PONIZIO SRBIJU: Čeka se odgovor Piksija!

SELEKTOR PONIZIO SRBIJU: Čeka se odgovor Piksija!

SPREMA SE BOMBA U SUPERLIGI: Partizan dovodi moćnog Španca!

SPREMA SE BOMBA U SUPERLIGI: Partizan dovodi moćnog Španca!

NOVI POTRES U HUMSKOJ: Poznato je KO MENJA STANOJEVIĆA na klupi Partizana!

NOVI POTRES U HUMSKOJ: Poznato je KO MENJA STANOJEVIĆA na klupi Partizana!

 U prvim minutima meča videli smo veliku ofanzivu nemačkih "Orlova" koji je već u trećem minutu imao prvi udarac ka golu "Policajaca".

Međutim, već u narednom minutu je Rivers proigrao Ariba koji je izbio u šesnaesterac Nemaca ali brzo se vratila odbrana Nemaca, od svega samo korner koji Škotlanđani nisu iskoristili na pravi način. 

Što je meč odmicao gledali smo sve bolje i bolje šanse na obe strane. Jedna od najboljih dogodila se u 12. minutu kada je Kamada je dobio loptu po levoj strani, izbio pred Mekgregora ali je zakomplikovao nepotrebnim driblinzima u šesnaestercu. Uspeo je da uputi udarac koji je odbio golman Škotskog tima. Na odbitak je naleteo Sou koji je uputio udarac sa ivice kaznenog prostora ali je lopta završila u rukama golmana Mekgregora. 

Nije odustajao Ajntraht od ofanzive, u 20. minutu Knauf je sjajno prevario odbranu Rendžersa, uputio odličan udarac ka golu ali golman Škota je sjajno odbranio.

Reprezentativac Srbije Filip Kostić igrao je odlično u prvom poluvremenu. Pravio je velike probleme protivničkoj odbrani i zatvarao sve u defanzivi. Mogao je Kostić do gola u 30. i 32. minutu, ali su oba njegova udarca završila pored gola iskusnog Mekregora.

Škotski tim se ipak nije odlučio na defanzivu. Pritiskali su "Policajci" odbranu "Orlova" ali nisu uspevali da upute pravi udarac. Neke od najboljih pokušaja imali su Aribo, zatim Kent ali je najbližili golu bio Lundstrom koji je glavom nakon sjajnog centaršuta zatresao prečku. 

Na odmor se otišlo bez golova i sa statistikom koja je govorila da je Ajntraht imao 11 šuteva ka golu protivnika, dok je tim iz Glazgova upisao svega tri udarca ka mreži Nemaca.

Pravi nalet nemačkog kluba usledio je odmah nakon prvog sudijskog zvižduka u drugom poluvremenu. Ređale su se šanse i šutevi, Kostića, Knaufa i Kamade ali ni jedan nije uspeo da ugrozi 40-godišnjeg Mekgregora. 

U 57. minutu meča usledio je pravi šok za nemački tim. Velika greška u odbrani Ajntrahta, i pad Tute, otvorilo je prostor Aribu koji krade lotpu i ostaje sam pre golmanom Trapom, što je rutinski završio i smestio loptu u mrežu za 1:0 za Rendžers. 

Od tada je ekipa iz Frankfurta zaigrala na sve ili ništa. Ređale su se šanse pred golom Škota, jednu od najboljih propustio je Kamada u 67. minutu kada je ostao sam pred golmanom Mekgregorom, pokušao da ga lobuje ali je lopta završila preko gola. 

Zatim je u 69. minutu usledila prava majstorija Kostića koji je sa desne strane, skoro sa aut linije, hiruški precizno uputio loptu na peterac protivnika gde ju je sačekao Bore i smestio je u mrežu za 1:1!

Dosta zatvorenije su igrale obe ekipe nakon što je pao po jedan gol na obe strane. Upravo takav način igre nas je odveo u produžetke. 

Imali su veliku priliku igrači Ajntrahta i u prvom produžetku, tačnije u 95. minutu kada je grešku odbrane iskoristio Rafael Bore. Ukrao je loptu i po desnoj strani probio u šesnaesterac, šutirao iz teške pozicije ali od svega je bio gol aut. 

Nastavila se ofanziva "Orlova" i u nastakvu, u 100. minutu je kontra napad predvodio Knauf koji je ušao u kazneni prostor ali je defanzivac Glazgova, Basi odradio sjajan posao - naterao Knaufa na udarac, visoko preko gola. 

Rezultat se nije promenio ni nakon odigranih dodatnih 15. minuta.

U drugi produžetak ekipa Rendžersa ušla je na sve ili ništa. Ređale su se šanse od prvog zvižduka, često su svi osim golmana Mekgregora bili na polovini Ajntrahta ali akcijama je falio završni pas. 

Ipak, znao je da odgovori i Kostićev Frankfurt ali akcije su se završavale identično. U nastavku su naizmenično "sevale" akcije i šutevi na obe strane ali čuvari mreže su sjajno odrađivali svoj posao. 

Nakon dva sata fenomenalnog fudbala, red je došao i na penale. Drugu godinu za redom jedanaesterci su se izvodili u finalu Lige Evrope. Podsetimo se, prošle godine je na isti način do trofeja stigao i Viljareal koji je bio bolji sa bele tačke od engleskog velikana Mančester junajteda. 

Za ekipu Rendžersa, precizni sa bele tačke bili su: Tavernije, Dejvis, Arfild i Ruf - dok je golman Ajntrahta, Trap uspeo da zaustavi udarac Arona Remzija. 

Kod ekipe "Orlova" pogađali su: Lenc, Hrustić, Kamada, Kostić, dok je pobedonosni pogodak sa bele tečke postigao Rafael Bore.  

Detaljniji tok meča možete pročitati ispod ovog teksta. 

AJNTRAHT - RENDŽERS 1:1 (5:4)

PENALI

5:4! POGAĐA BORE! FRANKFURT JE OSVAJAČ LIGE EVROPE!!!

4:4 Precizan Ruf, Ajntraht ima meč loptu!

4:3 POGAĐA FILIP KOSTIĆ! Ajntraht vodi!

BRANI TRAP UDARAC REMZIJA!!! Ostaje 3:3

3:3 KAMADA POGAĐA!

3:2 Siguran Tavernije sa bele tačke!

2:2 PORAVNAVA AJNTRAHT! Pogodio je Hurstić!

2:1 ZA RENDŽERS! Dejvis pogađa u "rašlje"

1:1! Len je precizan sa bele tačke!

1:0 ZA RENDŽERS! Tavernije pogađa

Drugi produžetak

120. Minut
KRAJ I DRUGOG PRODUŽETKA!!! Drugu godinu za redom gledaćemo penale u finalu Lige Evrope.
118. Minut
TRAP SPASAVA AJNTRAHT!!! Kent je sjajno natrčao na centaršut, šutirao sa ivice peterca ka golu, ali se toj lopti podmetnuo Kevin Trap - golman Ajntrahta!
112. Minut
JOŠ JEDNA ODBRANA TRAPA!!! Kent se sjajno izvukao na udarac sa nekih 20-ak metara, ali sjajno je intervenisao golman "Orlova"
108. Minut
Hrustić se dobro snašao na ivici šesnaesterca i šutirao ka golu ali lopta odlazi koji metar od stative gola Rendžersa!
106. Minut
BRANI TRAP!!! Ofanzivnije počinje Rendžer ovaj drugi produžetak. Parišić je uputio udarac ka golu, ali sjajno se snašao golman nemačkog kluba.

Prvi produžetak

105. Minut
KRAJ PRVOG PRODUŽETKA! Bez promene rezultata u Sevilji.

FK Ajntaht Frankfurt / Izvor: Reuters
100. Minut
KNAUF MAŠI! Odlična kontra za "Orlove", predvodio je Knauf koji je ušao u kazneni prostor ali ometen Basijem šutira preko gola.
95. Minut
VELIKA ŠANSA ZA AJNTRAHT!!! Sapleo se defanzivac Rendžersa, lopta je stigla do Borea koji je išao po strani šutirao iz teške pozicije ali neprecizno! 
90+5
KRAJ REGULARNOG DELA MEČA!!! Gledaćemo produžetke u Sevilji.  
90. Minut
IGRAĆE SE JOŠ 5 MINUTA
90. Minut
OPASNO JE!!! Zanimljiv pokušaj Kostića sa leve strane, ali na kraju nešto između šuta i centaršuta. Ostaje 1:1 
77. Minut
ŠANSA ZA AJTRAHT!!! Lepa timska akcija, na kraju šut Haugea, ali lopta odlazi preko gola.

 

69. Minut
GOOOL!!!! Bore postiže gol na fenomenalno dodavanje Filipa Kostića! Rezultat je 1:1
67. Minut
NEVEROVATAN PROMAŠAJ AJNTRAHTA!!! Rode je iskoristio grešku odbrane Rendžersa uposlio je Kamadu koji je bio sam pred golmanom, pokušao je da ga lobuje ali lopta odlazi preko gola! Neverovatna prilika za nemački tim.
59. Minut
TRAŽE PENAL IGRAČI AJNTRAHTA!!! Knauf je šutirao, činilo se da je lopta pogodila Rajta u ruku, ali nakon odgledanog snimka, ispostavilo se da ga je pogodila u stomak.

 

57. Minut
GOOOOL!!!! Aribo postiže vodeći gol sa Rendžers! Velika greška u odbrani Ajntrahta, sapleo se Tuta, Aribo uzima loptu i u situaciji 1 na 1 sa Trapom, lako rešava napadač Škota.
53. Minut
NEMA PENALA ZA FRANKFURT! Bore je prošao Goldsona i nakon toga pao u kaznenom prostoru rivala. Bilo je kontakta, ali penala nema. Samo korner za Ajntraht.

FK Ajntaht Frankfurt / Izvor: Reuters
49. Minut
Kamada šutira sa 20ak metara ali brani Mekgregor!!! Rendžers u defanzivi!
47. Minut
Nastavlja se ofanziva Ajntrahta. Tute je uputio udarac sa 20-ak metara, ali neprecizno.
22:10
POČELO JE DRUGO POLUVREME!

Prvo poluvreme

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!
Bez golova ekipe Ajntrahta i Rendžersa odlaze na desetominutnu pauzu. 
45+
Aribo i Kent kombinuju po levoj strani. Kent je ostao usamljen, uputio je udarac ali je lopta otišla preko gola golmana Trapa. Tek treći šut ka golu upućuju Škoti, dok Ajntraht ima 11 udaraca.
45. Minut
Igraće se još 6. minuta!
43. Minut
Sve grublja igra u Sevilji! Za sada sudija Vinčić ne pokazuje kartone, ali oba tima se krase grubom igrom u poslednjim minutima prvog dela meča!

Filip Kostić / Izvor: Reuters
37. Minut
PRETE ŠKOTI!!! Posle centaršuta Lundstram glavom gađa pod prečku, ali brani Trap i skreće loptu u korner.
32. Minut
POKUŠAJ KOSTIĆA! Sjajno je Srbin istrčao po desnoj strani, skoro 60 metara - stigao je do gola Mekgregora, upitio udarac iz "mrtvog ugla" ali lopta prolazi pokraj stative.
25. Minut
PRVI ŠUT RENDŽERSA! Aribo je uputio udarac sa 20-ak metara. Srećom po Nemce, lopta prolazi tik pored stative.

FK Ajntaht Frankfurt / Izvor: Reuters

 

21. Minut
Kostić sjajno izvodi korner, glavom je pokušao ponovo Knauf ali lopta odlazi pored gola.
20. Minut
BRANI MEKGREGOR!!! Knauf je sjajno prevario odbranu Rendžersa, uputio odličan udarac ka golu ali golman Škota je sjajno odbranio!
12. Minut
VELIKA ŠANSA ZA FRANKFURT! Kamada je dobio loptu po levoj strani, izbio pred Mekgregora ali je zakomplikovao nepotrebnim driblinzima u šesnaestercu. Uspeo je da uputi udarac koji je odbio golman Škotskog tima. Na odbitak je naleteo Sou koji je uputio udarac sa ivice kaznenog prostora ali je lopta završila u rukama golmana Mekgregora. 
06. Minut
Vezista Ajntrahta Sebastijan Rode je na travi i ukazuje mu se pomoć, nakon sudara sa igračem Rendćersa. Na zagrevanju je Kristijan Jakić.

 

04. Minut
ŠANSA ZA RENDŽERS! Sjajno je Rivers istrčao kontru, uposlio Ariba koji je izbio u šesnaesterac Nemaca ali brzo se vratila odbrana Nemaca od svega samo korner!
03. Minut
Ofanziva Ajntrahta! Pritiska napad nemačkog tima odbranu Rendžersa. Kombinuju pred šesnaestercem ali neuspešno.
1. Minut
MEČ JE POČEO!!! Prvi napad ima ekipa Ajntrahta!
21:00
Igrači su na terenu! Rendžers se odlučio za plavu opremu dok će Ajntraht nastupiti u belim dresovima. Prvi napad imaće nemačka ekipa!

Finalni meč Lige Evrope, Ajntraht - Rendžers možete pratiti UŽIVO na našem portalu!

 

Najnovije vesti iz sveta fudbala možete naći OVDE

BONUS GALERIJA

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

Piše:
Srbija Danas
19.05.2022. 00:15
Pogledajte više