"VOLEO BIH DA VAM ODGOVORIM POZITIVNO..." Stolica zabrinut oko pojačanja - govorio i o odlascima iz Humske (VIDEO)

19.06.2022. 18:54
Piše:
Srbija Danas
Ilija Stolica / Izvor: MN Press
Superligaška sezona kreće devetog jula.

Trener Partizana Ilija Stolica odgovarao je na pitanja medija u pauzi između treninga crno-belih na pripremama u Ptuju. 

PALI SE MAŠINA Bombastično pojačanje Partizana, igrač potvrdio dolazak: "Zvao me Stolica..."

PALI SE MAŠINA Bombastično pojačanje Partizana, igrač potvrdio dolazak: "Zvao me Stolica..."

SPREMA SE DETONACIJA: Napadač Intera stiže u Beograd!

SPREMA SE DETONACIJA: Napadač Intera stiže u Beograd!

Tema su bili dolasci i odlasci u Humsku.

- Bilo je jako intenzivno ovih dana, urađeno je dosta stvari. Svesni smo da nas tek čeka dosta posla. Specifičan prelazni rok, organizacija Svetskog prvenstva je poremetila nama trenerima vreme za pipreme, neke stvari je ubrzala - počeo je Stolica.

Partizan je u manjku igrača na startu priprema.

- Imamo specifičnu situaciju sa nedostatkom centralnih bekova, koji su na našu radost bili sa svojim nacionalnim timovima u Ligi nacija, kao i Ilić koji je na Evropskom prvenstvu i to nam malo otežava situaciju, ali su situacije koje moramo prevazići. Stavlja nas u položaj da improvizujemo i pokušavamo neke nove stvari. Nadam se da nećemo morati da koristimo igrače 90 minuta, što bi moglo da dovede do povreda, a to je poslednja stvar koju želimo. 

Mišljenje o prvom pojačanju Zlatanu Šehoviću?

- Izuzetno sam zadovoljan njegovim dolaskom, poznajem ga. Mislim da partizanovci treba da budu srećni, on prestavlja ono što bi igrač Partizana trebalo da bude i ovom prilikom bih mu poželeo dobrodošlicu u njegovu kuću. 

 

Ilija Stolica i Ivica Iliev / Izvor: MN Press

U stalnom ste kontaktu sa Ivicom Ilievom? Hoćete li stići da odradite sve što je potrebno do kraja prelaznog roka?

- Voleo bih da vam odgovorim pozitivno, kao uostalom i direktor Iliev, ono što bi bilo dobro je da pojačanja budu što pre. Mislim da nije dobro da dođu pred start prvenstva, potreban im je period adaptacije koji je nemoguće ubrzati, koji mora da se pređe, ali probaćemo to da uradimo u hodu. Trudićemo se da dovedemo igrače koje smo odredili i da te targete držimo maksimalno visoko i da pogodimo sa pojačanjima, što nije uvek moguće - rekao je Stolica.

Imaćete deficit sa štoperima i kad se vrate Vujačić i Saničanin?

- Mislim da je stvar poprilično jednostavna, pozicije koje su otišle su deficitarne i to su mesta koja želimo da pojačamo. Želimo da imamo dobru konkurenciju na pozicijama, odnosno makar dva po poziciji. 

O igračima koji su otišli?

- Rezovi su morali da se dese, ja nisam čovek koji stvari gura pod tepih. Nije lako, ali šta da se radi, život ide dalje, Partizan je iznad svih. 

Dolazak Aleksandra Filipovića?

- Zahvalan sam svojim sportskim prijateljima, pojavilo se njegovo ime i imali smo sreću da je njegova želja bila velika da dođe u Partizan. Imali smo sreću da su on i supruga dobili dete i da je to uticalo da se on vrati u Beograd. On je bio šampion Evrope u mlažim kategorijama naše zemlje, on je pokazao da ima pobednički mentalitet, radi se o vrhunskom profesionalcu. Može takože da odgovori na više pozicija, levi bek, desni bek, takođe može da odigra na štoperu. On je imajući to u vidu idealno rešenje.

Koliki je broj stranaca poželjan?

- Imajući u vidu ograničen broj u domaćim takmičenjima više od pet stranaca mislim da ne bi imalo smisla, nama je cilj da što veći broj igrača u takmičarskom ritmu, što zbog utakmica, što zbog treninga i da su svi na takav način moticisani. Verujem da je pet igrača taj broj, ali videćemo stvari ćemo rešavati u hodu. 

Ilija Stolica / Izvor: MN Press

Da li Partizan ima bonuse koje želi?

- Ja sam uvek pristalica da mladi igrač treba da igra kada je kvalitetan, a ne kad je bonus. Za mene je igrač mlad i kad ima 23 godine, sada je ta granica pomerena. Mislim da Partizan mora da ima snage da zadrži mlade igrače do određenog momenta.

- Ja jako dobro poznajem igrače koje imamo u akademiji. Mi imamo jednog bonusa sa većom minutažom u Superligi, ja se nadam da će neko iskočiti i dobiti više minuta. Videćemo da li ćemo posegnuti za dovođenjem nekog bonusa koji će biti dovoljno iskusan i koji će moći da odgovori potrebama Partuzana - istakao je trener. 

Osvrnuo se i na učinak kluba prošle sezone.

- Prioriteti su da što pre moramo da oformimo igrački kadar, želimo da osvežimo ekipu. Mislim da je ekipa prošle sezone ostvarila značajan učinak, osvajanjem velikog broja bodova. Međutim, shvatio sam da je dosta igrača isceđeno, pre svega na mentalnom planu. To je zato što niste nagrađeni za trud na adekvatan način. Ove sezone ćemo se truditi da igrači daju maksimum i da svaki partizanovac to vidi, a postoje stvari na koje ne možemo da utičemo. 

 

 

 

Najnovije vesti o FK Partizan pročitajte OVDE

BONUS GALERIJA:

Pogledajte kako izgelda teniserka Ema Radukanu

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Piše:
Srbija Danas
19.06.2022. 18:54
Pogledajte više