VUČIĆ JASAN: Zvezda i Partizan reketiraju državu (FOTO)

10.08.2016. 12:40
Piše:
Srbija Danas/Tanjug
Vučić / Izvor: Profimedia
Naglasio potrebu privatizacije u sportu.

Mandatar za sastav Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da fudbalski klubovi Crvena zvezda i Partizan nisu u stanju da nađu sponzore, već uzimaju novac od države, a država plaća taj "reket". Time što plaća, primetio je, ponaša se nefer prema drugim manjim klubovima u Srbiji.

RIJALITI NA JNA: Nećete VEROVATI ko PRATI utakmice Partizana!

Istakao je da dva najveća fudbalska kluba u zemlji koji imaju najviše navijača ne mogu da nadju sponzore, već uzimaju od države, a na njima je da reše problem, a ne da nekome ne viču "spasi Srbiju i ubij se" ili da kažu "pederu".

Fudbaleri Crvene zvezde uoči utakmice sa Ludogorecom / Izvor: MN Press

ODLAZI IZ ZVEZDE: Bratski klub crveno-belih ODVODI jednog od najboljih!

- I svi su srećni zbog toga, a mi kao država plaćamo reket, dajemo pare i ne znamo zašto - rekao je Vučić i naveo da tako država nije fer prema drugim klubovima po Srbiji. - A šta je sa ostalim klubovima? Imaju pravo da se naljute i Vojvodina i OFK, Čačak svako ima pravo da se naljuti. Opredeljenje vlade je da od klubova uzme pare, a ne oni od države. Najlakše je državnim parama upravljati, a biti veliki predsednik i direktor. Mislim da je to teška bolest našeg društva od koje se nećemo izlečiti. Nama je potrebna privatizacija u sportu.

PROMENA PRAVCA: Bivši igrač Partizana se seli na drugi kontinent (FOTO)

On je podsetio na primer slavnog srpskog fudbalera Nemanje Matića koji igra za evropske klubove, a kupio je i domaći fudbalski klub na Ubu.

FK Partizan / Izvor: MN Press

- On se svako veče uključuje preko skajpa, i objašnjava toj deci gde da trče i kako. Ali on je uložio je novac, on od države nije dobio ni dinara - istakao je Vučić.

OBOSTRANA ŽELJA: Nikolić vraća u Humsku iskusnog fudbalera (FOTO)

Navodeći da je potrebna privatizacija u sportu, on je rekao i da je kod nas tako da svako računa ''napraviću privatni biznis, ali mi hoćemo 51 odsto učešća i da donosimo odluke, a vi da dajete pare''.

- E to je veliki problem kod nas i ne vidim rešenje - rekao je Vučić, uz opasku da on nikome ne plaća da ne viču Vučiću pederu. - Vičite koliko hoćete.

 

Piše:
Srbija Danas/Tanjug
10.08.2016. 12:40
Pogledajte više