ZLATNA LOPTA SRBIJE: Mitrović i Milojević najbolji u 2018. godini

17.12.2018. 13:15
Piše:
Srbija Danas
Vladan Milojević i Aleksandar Mitrović / Izvor: MN Press
Uručene nagrade.

Fudbalski savez Srbije dodelio je Zlatnu loptu centarforu Fulama Aleksandru Mitroviću za najboljeg fudbalera u 2018. godini, dok je Vladan Milojević proglašen za najboljeg trenera.

ŽREB ZA LIGU ŠAMPIONA: Evropa PODRHTAVA! Već u 1/8 finala dva PAKLENA okršaja (FOTO)

POŠTOVANJE: Potez Bogdanovića i Dončića ODUŠEVIO Amerikance (VIDEO)

Čelnici Fudbalskog saveza Srbije / Izvor: Srbija Danas

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza rezimirao je godinu za nama na svečanosti u "Kraun plazi".

- Srbiju smo vratili na mesto koje joj pripada. Želeli smo više, ali se nismo samo mi pitali. Ulaganje u infrastrukturu je prioritet. U tome imamo podršku predstavnika vlasti i predsednika Aleksandra Vučića - istakao je Kokeza.

Centarfor Fulama je u prošloj polusezoni bio jedan od najzaslužnijih za ulazak kluba u Premijer ligu, a i od početka tekućeg šampionata je pokazao da može i u mnogo jačoj konkurenciji konstantno da trese mreže. Takođe, ovu nagradu je dobio i zbog sjajnog učinka u dresu Orlova. Naime, Mitrović je sa šest golova bio najbolji strelac Lige nacija.

- Nisam neki govornik i biću kratak. Ovo je jedno od najvećih priznanja u mojoj karijeri. Prezadovoljan sam, zahvalio bih se ljudima iz Saveza na čelu sa predsednikom Slavišom Kokezom. Za mene je ovo bila jako lepa godina sa dosta golova i  pobeda i nadam se da ću tako i da nastavim. Hvala porodici, prijatelji, saigračima, jer su oni zaslužni za ovu nagradu - istakao je Mitrović.

Milojević je drugu godinu zaredom osvojio prestižnu nagradu. Ulaskom u Ligu šampiona je napravio istorijski uspeh i bez konkurencije je zaslužio ovo priznanje. Treba dodati i da je prošle sezone osvojio Superligu sa crveno-belima.

- Ova nagrada mi mnogo znači, ali fudbal je kolektivan sport i pripada svima koji su zaposleni u Crvenoj zvezdi i navijačima. Hvala svima, ali najviše mojim igračima, jer bez njih ne bih bio ovde gde danas jesam. Ove godine smo dostojno prezentovali Srbiju, nadam se da ćemo naredne godine biti još uspešniji - konstatovao je Milojević.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Piše:
Srbija Danas
17.12.2018. 13:15
Pogledajte više